IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 07.Eylül.2022   #1
Çevrimdışı
Bizimsohbet.net
Dis Hekimi Nedir?


Dis hekimleri, dis ve agiz bakimina yardimci olan egitimli profesyonellerdir. Duzenli olarak bir dis hekimine gorunmek, iyi bir dis sagligi duzeyini korumaniza yardimci olabilir ve bu da genel sagliginiz uzerinde dogrudan bir etkiye sahip olabilir.

Dis Hekimi Ne Is Yapar?Dis Hekimi Nedir?
Bir dis hekiminin bircok sorumlulugu vardir ve en onemlilerinden biri iyi dis hijyenini tesvik etmektir. Bu, agzinizda veya vucudun diger bolgelerinde komplikasyonlarin onlenmesine yardimci olur.

Bir dis hekimi ayrica dis etleri, disler ve agizdaki sorunlari teshis ve tedavi eder. Dis hekimleri, dis prosedurlerini gerceklestirirken X-ray makineleri, lazerler, matkaplar, fircalar, nesterler ve diger tibbi aletler gibi modern teknoloji ve ekipmanlari kullanirlar. Ayrica mikroplarin veya bakterilerin yayilmasini onlemek icin eldiven, maske ve koruyucu gozluk gibi koruyucu ekipmanlar kullanirlar.

Bazi yaygin dis hekimligi gorevleri sunlardir:
Insanlara dis hijyeni hakkinda bilgi vermek
Bosluklarin doldurulmasi
Dislerdeki birikim veya curuklerin giderilmesi
Hasarli dislerin onarilmasi veya cekilmesi
Rontgenlerin ve teshislerin gozden gecirilmesi
Anestezi vermek
Dolgu veya dolgu macunu takilmasi
Dislerin ve cene kemiklerinin buyumesini kontrol etmek.
Dis hekimligi bir ekip yaklasimi gerektirir ve lider dis hekimidir. Dis hekimi ile birlikte calisan dis hekimi asistanlari, hijyenistler ve laboratuvar teknisyenleri vardir. Ekip birlikte insanlarin kaliteli dis bakimi almasini saglar.

Egitim ve OgretimDis Hekimi Nedir?
Dis hekimi bir doktordur, bu nedenle tip doktorununkine benzer bir egitim yolunu tamamlarlar. Ilk adim, biyoloji, kimya, saglik veya matematik gibi ilgili bir alanda bir lisans programini tamamlamak ve bir fen bilimleri lisans derecesi kazanmaktir. Daha sonra, dis hekimligi okullarina basvurmak icin girmeniz gereken bir dis hekimligi kabul testi vardir.

Egitim sureci sunlari icerir:

Iki yillik biyomedikal bilim calismalarini ve ardindan iki yillik klinik uygulamayi tamamlamak
Dis cerrahisi doktoru (DDS) veya dis hekimligi doktoru (DDM) derecesi almak
Yazili ve uygulamali sinavlari gecerek dis hekimligi ruhsati almak
Dishekimleri daha sonra Ulusal Kurul Dishekimligi Sinavina girerek sertifika almayi secebilirler. Uzmanlik alanina bagli olarak, dis hekimlerinin bir ila uc yillik bir lisansustu ihtisasi tamamlamalari gerekebilir.
Dis hekimleri, her biri lisansustu ihtisas gerektiren asagidaki alanlardan birinde uzmanlasmayi secebilirler:

Dental halk sagligi
Endodonti
Oral ve maksillofasiyal patoloji
Oral ve maksillofasiyal radyoloji
Agiz ve cene cerrahisi
Ortodonti ve dentofasiyal ortopedi
Pediatrik dis hekimligi
Periodontoloji
Protetik Dis Tedavisi

Dis Hekimine Gitmek Icin Nedenler
Bir dis hekimine gorunmek icin cesitli nedenler vardir ve her alti ayda bir dis muayenesine gitmek onemlidir.

Onleyici Bakim

Ilk olarak, dis hekiminiz agiz kanseri, dis eti sorunlari veya dis curumesi belirtileri olup olmadigini kontrol edecektir. Bunlarin duzenli olarak kontrol edilmesi ileride daha ciddi sorunlarin onlenmesine yardimci olur.
Dis hijyenistiniz de dis curugu ve dis eti hastaliginin nedenleri olan plak ve tartar birikimini gidermek icin dislerinizi temizleyecektir. Dis hekiminiz ve hijyenistiniz birlikte dislerinize evde en iyi sekilde nasil bakabileceginiz konusunda size bazi ipuclari verebilir.

Agri veya RahatsizlikDis Hekimi Nedir?

Dislerinizde, agzinizda, cenenizde veya dis etlerinizde agri veya rahatsizlik hissediyorsaniz, bir dis hekimine gorunmenin zamani gelmis demektir. Boyunda, agizda veya yuzde agri veya sislik bir seylerin yolunda gitmediginin isareti olabilir. Benzer sekilde, dis etlerinizin kanadigini fark ederseniz veya cigneme ya da yutma konusunda sorun yasiyorsaniz, nedenlerinin neler olabilecegini gormek icin bir dis bakimi ziyareti de planlamalisiniz.

Bakim ve Saglik

Daha once bir dis proseduru gecirdiyseniz, her seyin hala olmasi gerektigi gibi oldugundan emin olmak onemlidir. Hamileyseniz, aktif olarak tutun kullaniyorsaniz veya devam eden tibbi sorunlariniz varsa, bir dis hekimi de tipki tip doktorunuz gibi sagliginizin izlenmesine yardimci olabilir.


ALİNTİ ~
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık