IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 05.Eylül.2022   #1
Çevrimdışı
Bizimsohbet.net
Dunyanin En Iyi 10 Silah Ureticisi Kimlerdir?


Silahlar dunyadaki en iyi kendini savunma yontemlerinden bazilaridir. Evden orduya kadar, kendinizi korumak istiyorsaniz, en populer silahlardan daha fazlasina bakmak isteyeceksiniz. Belki guvenilir atesli silahlar ve saglam polimer istiyorsunuz. Belki de sadece atesli silahlar endustrisi hakkinda nelerDunyanin En Iyi 10 Silah Ureticisi Kimlerdir? ogrenebileceginizi gormek istiyorsunuz. Bu, yepyeni oldugunuzda ogrenmek icin kafa karistirici bir hobi olabilir. Belki Ulusal Tufek Birligi’nin soyledigi bir sey size kendi Remington’unuzu almayi dusundurdu ya da belki sadece makineli tufeklerin filmlerde havali gorundugunu dusunuyorsunuz.

Iste Dunyanin En iyi 10 Silah Ureticisi
1. Glock Ges.m.b.H.

Glock kolayca gezegendeki en taninmis silah ureticisidir. Silah dunyasinin hamurudur. Ismi o kadar sIk telaffuz edilir ki, daha iyi bilmeseniz Glock’un “tabanca” anlamina geldigini dusunursunuz.

Glock’un urettigi tabancalar basit, saglam ve guvenilirdir. Zorda kaldiginizda ya da ekstra ozelliklerle ugrasmak istemediginizde basvuracaginiz turden bir tabancadir. Bu dayaniklilik ve saglam yapi kalitesi, Glock’u dunyanin dort bir yanindaki ordularin ve kolluk kuvvetlerinin markasi haline getirmektedir.

Silahlarini basitlestirmeleriyle taninirlar. Glock, en etkili parcalarina indirgenmis bir silahtir. Parcalarini degistirilebilir ve saglam tutarlar. Celik parcalar “Tenifer” ile islenerek korozyona ve normal asinma ve yipranmaya karsi daha sert ve dayanikli hale getirilmistir. Bu silahlara iyi bakarsaniz, temelde sonsuza kadar dayanirlar. Silahciligin temellerini ogrenmek icin mukemmeldirler ve iclerini ve dislarini ogrenmeyi seveceginiz turden silahlardir.

Isimleri atesli silahlarla esanlamli olsa da, sadece atesli silahlar uretmiyorlar. Sahra ve hayatta kalma bicaklarinin yani sira siper aletleri de uretiyorlar ve bu da onlari kendilerini sIk sIk vahsi dogada bulan silahli kuvvetler icin tek durak noktasi haline getiriyor.

2. Smith & Wesson

Smith & Wesson, Model 1 ile adini ilk kez duyurdu. Model 1, gevsek barut itici tufek toplari ve perkusyon kapaklari yerine rimfire fisekleri kullanan ilk revolverdi. Dunyayi sonsuza dek degistirdigini soylemek abarti olmaz. Amerikan Ic Savasi sirasinda tercih edilen atesli silahlardan biriydi. Savasin her iki tarafindaki askerler bu yenilikci makine parcasini gorduler ve kendilerini savunmak icin suruler halinde satin aldilar. O zamandan beri Smith & Wesson tarih boyunca surekli buyudu ve degisti.

Bugun unlu revolverlerinin yani sira tufek ve tabanca uretimiyle de taniniyorlar. Bu gecmis ve onlarca yillik deneyim, Smith & Wesson’un gunumuzde silah ureten en guvenilir ve yenilikci markalardan biri oldugu anlamina geliyor.

Guvenilirlikleri muhtemelen sadece Glock’unki ile rekabet etmektedir. Aslinda, bir zamanlar Smith & Wesson Sigma serisi yuzunden yasal olarak karsi karsiya gelmislerdi. Geri tepme ile calisan yari otomatik tabancalardan olusan bu seri Glock’u o kadar cok tehdit etti ki, bir dava ve aciklanmayan bir uzlasma ortaya cikti.

3. Sturm, Ruger & Company, Inc.

Ikinci Dunya Savasi’ndan kisa bir sure sonra kurulan Ruger, tum dunyada adindan soz ettirmistir. .22 tabancalari ordular ve guvenlik operasyonlari tarafindan kullanilmaktadir. Ruger, nispeten kisa (en azindan silah ureticileri tarihinde) omrunun tamami boyunca bir Amerikan sirketi olmustur. Bill Ruger’in savastan donen bir denizciden Japon Nambu tabancasini almasindan kisa bir sure sonra ise basladilar. Ilk yari otomatik tabancalari Alman 9mm Luger ve Amerikan Colt Woodsman’in gorunusunu birlestirdi ve insanlar bu tabancayi o kadar cok sevdi ki bu onlara koca bir sirket kurmalari icin sermaye sagladi.

Bu ivme GP100 ve Redhawk serisi gibi taninmis yuksek kaliteli revolverlerine donustu. Ayrica Ruger MKII ve Ruger MKIII ile yari otomatik tabanca dunyasinda da soz sahibidirler ve her ikisinin de soyu her seyi baslatan o eritme potasina kadar uzanmaktadir.

4. Sig SauerDunyanin En Iyi 10 Silah Ureticisi Kimlerdir?

1853’e dogru bir yolculuga cikarsaniz, trenler icin vagon ve vagonlari bir araya getiren mutevazi bir sanayi tesisi bulacaksiniz. Gelecekte, bir Isvicre ordusunun ihtiyaci oldugunu goreceklerdir. Uretim tesislerini yeniden konumlandirdilar ve Isvicre ordusuna satmak uzere birinci sinif tufekler uretmeye basladilar. Bu hamle, dunyanin en iyi silah ureticilerinden birinin hayatini baslatti.

Mutevazi tren vagonu baslangiclarindan uzaklastiklarindan beri Sig Sauer atesli silahlar alaninda dunya capinda bir guc merkezi haline geldi. Sig Sauer P226 Elite Platinum ve Sig Sauer 1911 Super Target gibi guzel ve guvenilir tabancalar uretiyorlar. Bu, eski vagon ureticilerinden bekleyebileceginiz turden cok yonlu bir isciliktir.

Ayrica piyasadaki en iyi silahlardan bazilarini uretmenin otesine gectiler. Sig Sauer durbunleri, cephaneleri ve havali tabancalari da piyasadaki en iyi aksesuarlardan bazilaridir. Havali tabancalari, agirlik ve estetikten tetik cekisine kadar tabancalarini mumkun oldugunca taklit edecek sekilde tasarlanmistir. Hem genc silah sahiplerini hem de yetiskinleri egitmek icin harikadirlar ve havali tabanca ile gercek silah arasindaki farklari mumkun oldugunca azaltirlar.

5. Beretta

1980’lerde BirlesIk Devletler Ordusu birincil tabancasi olarak M9 adini verdikleri bir silah tasiyordu. Bu askeri tabanca Beretta tarafindan gelistirilmis ve uretilmistir. Bu Italyan sirketi tum gezegendeki en eski silah ureticilerinden biridir. Beretta demir isleyerek ise basladi ve bugune kadar demir isciligi ruhunu canli tuttuklarini iddia edebilirsiniz.
80’li yillarda orduya M9’u saglamalari, savas dunyasina ilk girisleri degil. Beretta dunyadaki ilk hafif makineli tufeklerden birinden sorumludur, kendi ordusuna tabanca saglamis ve Ikinci Dunya Savasi sirasinda Almanya icin silah urettikten sonra kisa bir sure baski altinda kalmistir.

Beretta en cok cok cesitli atesli silahlar uretmesiyle taninir. Yan yana, alt-ust ve yari-otomatik av tufekleri, tek basina onlari haritaya koymaya yeterdi, ama onlar zorlamaya devam ediyorlar. Ayrica ekspres, saldiri ve av tufekleri, tek ve cift hareketli tabancalar ve yari otomatik tabancalar da uretiyorlar. Sektorlerinde gercekten ustalar.

6. Savage Silahlari

Bu Amerikali silah ureticisi, kasif ve mucit Arthur Savage’in cocugudur. En cok Savage Model 99 levyeli tufegi ile unludur. Savage Arms’in gecmisi oldukca genistir. O ve oglu yillarca silahlar uzerinde deneyler yapmis ve teknolojiyi zorlamislardir. Manivelali tufeklerde sarjoru namlunun altindan kundagin icine tasidilar ve baska denemeler yaptilar. Sonunda Model 99 ortaya cikti ve yillarca buyuk av avcilarini buyuledi. Cekicsiz tasarim ve doner sarjor daha once gorulmemis bir seydi ve cikarilabilir sarjor gibi kucuk iyilestirmelerle yaslandikca daha da iyi hale geldi.

Savage Arms, 2019 yilinda kendi sirketine donusene kadar Vista Outdoor’un bir yan kurulusuydu. Bu ureticinin yenilik, kalite ve Ikinci Dunya Savasi’nda Ingiliz ordusunu destekleme konusunda uzun ve gururlu bir gecmisi vardir.

7. Mossberg

Mossberg, Eagle Pass, Teksas’ta faaliyet gosteren yenilikci bir Amerikan yapimi ureticidir. Sadece Mossberg Plinkster, Mossberg 500 pompali tufek veya Mossberg 464 ile taninmazlar. Ayrica inanilmaz durbunler ve diger aksesuarlar da uretiyorlar. Gocmenler tarafindan kurulan bu Amerikan markasi Amerikan ruyasini yansitiyor.

Oscar Frederick Mossberg Isvec’te dogdu, ancak Amerika’ya tasindi ve hayatini Fitchburg, Massachusetts’teki Iver Johnson Arms & Cycle Works’te kurmaya basladi. Orada bir yandan tabanca ve av tufegi uretimini denetlerken bir yandan da ogrenebilecegi her seyi ogrenerek zamanini gecirdi. Hatta Iver Johnson emniyetli tabancasindaki kayis mandali gibi kendi tasarim patentlerini bile verdi. Oscar Mossberg sonunda ogullariyla birlikte evinin arkasindaki bir ahirda silah yapmaya basladiginda ne yaptigini bildigini soylemek yeterli olacaktir.

Mossberg’in hayatinin sonlarina dogru kuzeye tasinacaklar ve kendi silah imalathanelerini kuracaklardi. New Haven’da kucuk bir cati katinda calisiyorlardi. Bu sure zarfinda, simdi iyi bilinen Brownie’yi gelistirdiler. Bu basit dort atisli cep tabancasi pek cok avciyi iyi bir atista kaybetmekten kurtaracak ve Mossberg ailesinin yoluna devam etmesini saglayacakti. Brownie olmadan, cok sevdigimiz Mossberg’in pompali tufegine ya da o kucuk Mossberg Plinkster’i vurmanin heyecanina sahip olamazsiniz.

8. Springfield Armory, Inc.Dunyanin En Iyi 10 Silah Ureticisi Kimlerdir?

Springfield Amory, dort kez American Rifleman’s Golden Bullseye Odulu’nu kazanmistir. Uzun sure dayanacak, duz ve dogru ates edecek ve poligonda kullanmasi heyecan verici bir sey istiyorsaniz, Springfield Armory’nin sunduklarini seveceksiniz.

Bob Reese esasen Springfield Armory’yi olumden geri getirdi ve hepimiz onun cabalari icin minnettar olmaliyiz. Springfield Armory aslinda 1777’den 1968’e kadar Amerika BirlesIk Devletleri’ndeki uretim merkezinin adiydi. Birkac yil kapali kaldiktan sonra Elmer C. Ballance kendi sirketi LH Manufacturing’i kurdu ve M14 tufeginin ilk sivil ureticisi olduktan sonra Springfield adini aldi. Sonunda sirket Bob Reese’in eline gecti ve kurucularin isciligi ve guvenilirligi gunumuze kadar geldi.

Bu uretici bircok savunma ve film butcesinin merkezinde yer almaktadir. Eger bir filmde “vay canina, bunu koleksiyonuma eklemek isterdim” diye dusunmenize neden olan bir silah gorduyseniz, muhtemelen bir Springfield’a bakiyordunuz. M1911, her silah sahibinin elinde tutmaktan gurur duyacagi guzel bir parcadir ve Springfield’in her yil yaptigi is de tam olarak budur.

9. Heckler ve Koch

Dunya Savasi’ndan kisa bir sure sonra, bu Alman sirketi el degistirdi ve makine aletleri, bisIklet parcalari ve dikis makinelerinin yani sira cesitli hassas parcalar uretmeye basladi. Sonunda, Almanya genelinde yeni bir piyade tufegi icin cagri yapildi. Heckler ve Koch, G3 muharebe tufegini sunarak duruma ayak uydurdu. Bu teklif sayesinde Alman Federal Ordusu’nun standart savas tufegi haline geldiler. Tahmin edebileceginiz gibi, bu onlar icin buyuk seyler anlamina geliyordu.

Bugun Heckler ve Koch sadece askeri techizat uretmekten biraz uzaklasti. Artik spor ve av silahlari da uretiyorlar. Askeri atesli silahlar icin sozlesme uzerine sozlesme aldilar, bu da onlari patentlerle dolu tuttu ve onlarca yildir cesitlendirme ve gelistirme alani sagladi. Silahlari zaman gectikce sadece daha iyi ve daha iyi hale geldi.

10. Winchester Repeating Arms Company

New Haven, Connecticut’ta faaliyet gosteren Winchester Repeating Arms Company, daha cok Winchester olarak bilinir. Winchester, iyi ve saglam bir tufek istediginizde gideceginiz yerdir. Tufekler soz konusu oldugunda Winchester’in akla gelmesi sasirtici degildir.

Tufekleri ve av tufekleri oyundaki en iyilerden bazilaridir. Bir sonraki tufeginizi nereden alacaginizi sasirirsaniz, profesyonellerden bir tane almayi deneyin. Mukemmel Smith and Wesson ile cok fazla kan baglari vardir. Aslinda Horace Smith ve Daniel Wesson, Lewis Jenning’in “Volition Repeating Rifle “in gelistirilmis versiyonunu ve cilginca ses cikaran “Rocket Ball” muhimmatini elde etmekten sorumluydu.

Smith ve Wesson, daha sonra Winchester Repeating Arms Company adini alacak olan sirketten ayrildiktan ve bir suru tamirattan sonra, daha modern ve daha guclu rimfire .44 Henry mermisini elde ettik. Burnunu tasa dayadi ve Smith ve Wesson’a bu atesli silahlar oyununu kendisinin de oynayabilecegini gosterdi.

YaklasIk elli yil once av tufekleri icin populer sok tuplerine onculuk ettiler ve bugun piyasadaki en iyi mermi ve sacmalardan bazilarini uretiyorlar.


ALİNTİ ~
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık