IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 05.Eylül.2022   #1
Çevrimdışı
Bizimsohbet.net
Morg Dolabi Nedir?


Morg dolaplari, cesetleri kisa veya uzun sure saklamak icin kullanilan dusuk sicaklikli sogutmali dolaplardir. Bu sogutmali ceset saklama dolaplari hastanelerde, demiryollarinda, havaalanlarinda, afet ve ordu kamplarinda ve ordu hastanelerinde vb. yaygin olarak kullanilmaktadir. Bu soguk dolaplar morg dondurucu, ceset saklama buzdolabi, morg buzdolabi ve morg odalari gibi baska isimlerle de adlandirilir. Genellikle morg saklama dolabinin sicakligi 1°C ila 5°C arasinda kalir, ancak bazi durumlarda 0°C, -10°C ve hatta -20°C gibi dondurucu tarafa da gecebilir ve bu da bir secenek olarak tasarlanabilir.Morg Dolabi Nedir?

Standart morg dolaplari iki, uc, dort, alti ve sekiz govdeli olarak tasarlanmaktadir. Ayrica buyuk depolama gereksinimleri icin ozellestirilmis birimler de bulunmaktadir. Morg buzdolaplarinin en buyuk avantaji bireysel sogutma sistemi ve kontrol sistemidir. Ornegin dort govdeli morg dolaplari, her bolmenin kendi sogutma sistemi ve sicaklik kontroloru olacak sekilde tasarlanmistir; bu da enerji verimliligi ve bakim kolayligi saglayabilir. Diyelim ki bir sogutma sistemi calismiyorsa; diger uc odayi kullanabilirsiniz. Bu durumda tum uniteniz hicbir zaman ariza durumuna gecmeyebilir ve arizali odayi tamir ettirmek icin yeterli zamaniniz olabilir. Buna ek olarak, dort govdeli morg odasinda, sadece 2 odayi kullanmak istiyorsaniz, diger 2 odayi kapali tutabilirsiniz.

Standart olarak, morg kabini sicakligi fabrikada -2°C olarak ayarlanir ve bu sicaklik bireysel ihtiyaca gore duzenlenebilir. Hassas sicaklik kontrolu icin sadece yuksek cozunurluklu, kolay okunabilir ekrana ve bircok dahili guvenlik ozelligine sahip sicaklik kontroloru kullanilir. Her bolmenin kendi sicaklik kontroloru vardir; eger alti govdeli morg buzdolabiniz varsa, her bolme icin bir kontrolor olmak alti adet sicaklik kontroloru vardir.

Morg saklama dolaplari, olu bedenleri saklamak icin en iyi yontem olarak kabul edilen dogrudan sogutma teknolojisi ile uretilmistir. Dogrudan sogutma, hava sogutmaya kiyasla daha guvenilir olarak kabul edilir. Hava sirkulasyonu gerektirmez; bu nedenle kompresor omru beklenenden daha uzun olur.

Dayaniklilik ve saglamlik, morg buzdolaplarinin baslica ozelliklerinden biridir. Her bir unite, kalin PUF yalitim tabakasi ile 304 paslanmaz celik kalinliginda tasarlanir. Tum unite, unitenin her yere kolayca hareket etmesini saglayan tekerlekler uzerine monte edilmistir. Her bolme, 304 paslanmaz celikten yapilmis ve makaralar uzerinde calisan ayri bir arabaya sahiptir. Bu arabalar yaklasIk 150 kg agirligi kolayca tasiyabilir. Kapilar saglamdir ve paslanmaz celik menteseler uzerine sabitlenmistir. Bu olu govde depolama dolaplari 220 volt 50Hz guc kaynagi ile calisir.

Morg Dolaplarinin Genel OzellikleriMorg Dolabi Nedir?
-15°C ila 10°C sicaklik araligindadirlar.
Genel paslanmaz celik 304 konstruksiyon ile donatilirlar.
Her oda icin ayri sogutma sistemi vardir.
Her bolme icin kollu ve kilitli ayri kapilar vardir.
Paslanmaz celik 304 tekerlekli araba ile tasinabilir.
Mikroislemci tabanli sicaklik kontroloru vardir.
Sicaklik yuksek / dusuk degisim alarmi vardir.
Yeniden baslatmadan once kompresor gecikme suresi mevcuttur.

Cenazeyi Bozan Durumlar
Kontrol panellerinin ust panele yerlestirildigi morg unitelerinde, gorevli personelin cenazeyi ust hucreyi yerlestirip yanlislikla alt hucrenin motorunu calistirmasi durumuna ender de olsa rastlanmaktadir. Bu durumda cenazenin bulundugu asil hucre calistirilmadigi icin sogutma islemi gerceklesmemekte ve cenaze bozulmaktadir.
Evaparator’un konumu, morg hucresinin icine yerlestirildiginde hacmin kuculmesine sebebiyet vermekte, bu durum tabut ile konulacak cenazenin yerlesmesine engel olmaktadir. Ayrica morg unitesi, sogutma arizasi verdiginde servis elemani arizayi gidermek icin morg hucresinin icerisine girmek zorunda kalmaktadir. Bu durum, servis elemaninin bulasici hastaliga yakalanma riskini arttirmaktadir. Kaldi ki morg hucresi icerisinde olusan arizalar icin servis elemanlari hucre icine girmekten kacinmakta bu durum idareyi magdur etmektedir.

KlasIk uretim metodunda; morg unitesinin ic iskeleti profil olarak uretilmekte, profil aralarina ise 16 dansite Strafor yerlestirilmekte, straforun alt ve ust kismi sac ile kapatilarak morg unitesi olusturulmaktadir. Zira bir hucrenin verimli bir sekilde isinmasi veya sogumasindaki en onemli etken, o hucrenin izolasyonu ile alakali oldugu teknikte bilinen temel kuraldir. Ancak profillerin ic kisimlari bos oldugu icin hava kacisi olacaktir. Bu yontem ile uretilen morg unitesine yerlestirilen cenazede ya asiri buzlanmalar olusacak ve cenazenin yikama isleminde zorluk yasanacaktir.

Poliuretan, iskelet sogutma izolasyonu icin kullanilan malzemedir. Gunumuzde uretilen tum soguk hava depolari, soguk dolaplar ve evde kullanilan buzdolaplari icin tercih edilen izolasyon sekli poliuretandir. Endustriyel gelisimleri takip eden tum firmalar, izolasyon hammaddesi olarak 40-42 Dansite yogunlukta kaliplanmis poliuretan iskelet kullanmaktadir. Zira sogutma sistemlerinin iskeletinde profil iskelet veya konstruksiyon kesinlikle kullanilmamalidir.Morg Dolabi Nedir?

Morg unitesinin ic hucresindeki saclar, sogutma islemi basladiginda ic ortamin sicakligindadir. Morg unitesinin dis kaplamasindaki saclar ise oda sicakligindadir. Ic kisimdaki soguk saclar, dis yuzeydeki (nispeten daha sicak olan) saclar ile temas ederek terlemelere sebebiyet vermektedir.


ALİNTİ ~
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık