IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 01.Eylül.2022   #1
Çevrimdışı
Bizimsohbet.net
Fintech Muhendisligi Nedir?


FinTech, finansal hizmetler sunmak icin yazilim ve teknoloji kullanan bir grup sirketi iceren bir ust terimdir. FinTech endustrisi, robotik danismanlik, varlik yonetimi firmalari, cevrimici bankacilik, mobil odemeler, cevrimici havale vb. gibi yikici yenilikleri vurgulamaktadir. Tum bunlar, manzaralari yeniden tanimlamakta, finansal hizmetleri yeniden yapilandirmakta ve geleneksel modelleri bir sona dogru itmektedir. FinTech muhendisleri ve profesyonelleri, finansi hem ticari hem de kisisel kullanim icin kolayca erisilebilir hale getiriyor.Fintech Muhendisligi Nedir?

Gunumuzun karmasIk dunyasinda fintech muhendislerinin, oncullerinin asla ugrasmak zorunda kalmadigi sorunlari tanimlama ve cozme becerilerine sahip olmasi gerekiyor. Bu sorunlar arasinda tam bulut entegrasyonu, uzaktan calisan is gucu, hizla degisen teknolojiler, yeni teknolojilerin evrimi ve cok daha fazlasi yer aliyor.

Bir Fintech Muhendisinin Sahip Olmasi Gereken En Onemli 6 Beceri
1- Siber Guvenlik Uzmanligi

Internetin finansal hizmet sektorundeki yayginligi, siber suclularin yukselisine neden olmustur. Ozellikle Fintech start-up sirketleri guvenliklerine yonelik kotu niyetli tehditlere aciktir. Bu durum onemli bilgilerin kaybolmasina, is iliskilerinin zorlanmasina, itibarin zedelenmesine ve calisanlarin moralinin buyuk olcude etkilenerek calisan erozyonu oranlarinin artmasina neden olabilecek cesitli yasal sonuclara yol acabilir.

Fintech muhendislerinin yuksek guvenlik becerilerine sahip olmasi buyuk bir gerekliliktir cunku gunumuz dunyasi, herhangi bir ariza veya kesintiye sahip uygulamalar ve sistemler icin hicbir aciklama veya toleransin olmadigi yuksek bir hizda calismaktadir. Bir fintech endustrisinde milyarlarca dolar isleniyor, boyle bir durumda, bir ag cokerse, is ve musteriler icin ezici olur. Guvenilir ve arizaya dayanikli teknoloji ile taninmak istiyorsaniz, tum sisteminizin yuzde 100 operasyonel bakima sahip olmasi gerekir. Bu, bir fintech muhendisinin yuksek kullanilabilirlikli sistemler kurma ve bunlarla calisma bilgisine sahip olmasi gerektigi anlamina gelir.

2- Bilgi Islem Altyapisi

Bilgi Islem Altyapisi sunucular, depolama sistemleri, son kullanici bilgisayarlari, isletim sistemleri, ara katman yazilimlari, veritabanlari ve ERP sistemleri icin destek ve yonetim saglar. Bilgisayar altyapisi ekibini olusturan uc grup sunlardir:

Son Kullanici Bilisimi
Veritabani ve ERP Yonetimi
Sunucu ve Depolama Hizmetleri

Fintech muhendisleri, yalnizca tek bir konumda depolanan verilerle calismakla kalmaz, bu nedenle Fintech muhendislerinin farkli uzak aglara yayilmis verilerle calismayi bilmeleri gerekir. Bazi musterilerin dahili veya kurum ici uygulamalari tercih etme olasiligi vardir, bu durumda bilgi islem altyapisina dayali becerilere sahip olmak gerekir.

3- Acik Kaynak TeknolojisiFintech Muhendisligi Nedir?

Acik Kaynak Teknolojisi, CBS’de gelisen trendlerden biridir. Bir programi olusturmak icin kullanilan kaynak kodunun, halkin goruntulemesi, duzenlemesi ve yeniden tahsis etmesi icin kolayca erisilebilir oldugu bir yazilimdir. Terimin kendisi, kolayca erisilebilen ve tasarimi kamuya acik oldugu icin insanlar tarafindan kolayca degistirilebilen ve paylasilabilen bir seyi ifade eder. Bu nedenle, fintech muhendislerinin Android, WordPress, Linux gibi en yaygin acik kaynak teknolojilerinde rahat olmalari ve ayrica kodu musterilerinin ihtiyaclarina gore nasil ayarlayacaklarini bilmeleri cok onemlidir.

4- Surekli Entegrasyon ve Surekli Teslimat

Surekli entegrasyon ve teslimat, uygulama gelistirme ekiplerinin daha duzenli ve sorumlu bir sekilde kod teslim etmelerini saglayan bir kulturu, bir grup uygulamayi, bir dizi calisma ilkesini sembolize eder. Surekli entegrasyon ve teslimat, uygulama gelistirme ekibinin Surekli entegrasyon ve teslimat boru hattini uygulamasi icin en iyi uygulamalardan biridir. Yazilim gelistirme ekibinin otomatik bir dagitim adiminda is gereksinimlerine, guvenlige ve kod kalitesine ulasmaya onem vermesini sagladigi icin cevik bir metodoloji olarak da kabul edilir.

Fintech muhendislerinin, kullanicilara hizli bir sekilde ulasabilecek ve degisIklikler yapildiginda islevselligi asla dusurmeyecek kod yazma bilgisine sahip olmalari onemlidir.

5- Mikro Hizmetler

Bir sonraki yikici teknoloji evrimi olarak kabul ediliyor. Kuruluslara, yazilim gelistirme icin cok daha gelismis ve daha hizli bir sekilde uygulama olusturmanin yenilikci yollarini sunar. Mikro hizmetlerin amaci, kaliteli bir urunu en kisa surede teslim etmektir. Giderek daha fazla kurulusun mikro hizmetleri uygulamasinin nedeni budur. Bu da fintech sektorundeki islerde mikro hizmet becerilerine olan talebi artirmaktadir. Bu nedenle, basarili olmak icin bir fintech muhendisinin cok boyutlu bir yaklasim konusunda rahat olmasi gerekir. Baslangicta, fintech muhendislerinin Spring Boot, Jersey, Swagger ve Drop wizard ile tanismasi gerekir.

6- Yumusak BecerilerFintech Muhendisligi Nedir?

Basarili olmak icin bir fintech muhendisi yalnizca teknik veya finansal becerilere odaklanamaz, bunun yerine fintech endustrisinde uzun vadeli basari elde etmek icin fintech muhendislerinin sosyal becerilere de sahip olmasi gerekir.
Bir fintech muhendisinin sahip olmasi gereken sosyal beceri turleri sunlardir:

Insan becerileri – Bu duygusal zeka, iletisim ve empatiyi icerir.

Yaraticilik ve problem cozme becerileri- Bu, tanimlanamayan sorunlara yaratici cozumler bulmaya yardimci olabilecek analitik ve elestirel dusunme becerilerini icerir.

Uyarlanabilirlik ve Esneklik- Fintech muhendislerinin, fintech sektorunde meydana gelen hizli degisIkliklerle basarili bir sekilde basa cikabilmeleri icin cevik ve esnek olmalari gerekir.


ALİNTİ ~
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık