IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 01.Eylül.2022   #1
Çevrimdışı
Bizimsohbet.net
Video Oyunu Test Uzmani Nasil Olunur?


Video oyunu sektorunde calismak zorlu ama odullendirici bir deneyim olabilir. Ikonik video oyunu basliklari, oyuncular uzerinde uzun sureli bir etkiye sahiptir ve on yillar boyunca diger medya turlerini etkilemistir. Bununla birlikte, her harika oyunun arkasinda, calismalari oyunu daha kullanici dostu hale getirmeye yardimci olan bir test ekibi vardir.

Video Oyunu Test Uzmani Nedir?Video Oyunu Test Uzmani Nasil Olunur?
Bir video oyunu test uzmani, hatalari ve genel kullanici deneyimiyle ilgili sorunlari bulmak icin gelistirme sureci boyunca bir video oyununun tum seviyelerini oynamaktan sorumludur. Video oyunlarinda iki tur test vardir: kalite guvence testi ve oyun testi. Kalite guvence testcileri teknik sorunlara odaklanirken, oyun testcileri oynanabilirlik ve kullanici deneyimine odaklanir. Oyun testcilerinden gelen geri bildirimler, yapim ekibinin oyunu halka satisa cikmadan once gelistirmesine yardimci olur.

Oyun Testi ile Kalite Guvence Testi Arasindaki Fark Nedir?
Oyun sektorunde iki tur test isi vardir: Kalite guvence testi ve oyun testi.
1. Kalite guvence test uzmanlari (QA) oyunun teknik acidan test edilmesinden sorumludur. Oyun sirketleri yeni bir oyunu piyasaya surmeden once, QA ekibi oyunu bircok kez oynar, ayrintili hata raporlari yazar ve yasadiklari tum cokmeleri not eder. Bu test sureci, studyonun buyuklugune ve icerige bagli olarak oyunun ilk asamalarinda baslayip post produksiyona kadar devam edebilir.

2. Oyuncular yasadiklari sorunlar veya problemler hakkinda degerli ve durust geri bildirimler saglayarak oyun tasarimcilarina iyilestirmeleri nereye odaklamalari gerektigi konusunda daha iyi bir fikir verir. Oyun testi, oyun gelistiricilerinin ticari uygulanabilirliklerini olcmek icin oyuncularin oyunlari ve kullanici deneyimini gercek zamanli olarak test etmelerini gozlemledikleri bir surectir. Oyun testi oturumlari sayesinde test uzmaninizin nerede takildigini, neleri hizlica ogrendigini ve zamanini nerede harcamayi tercih ettigini gorebilirsiniz.

Bir Video Oyunu Test Uzmani Ne Yapar?Video Oyunu Test Uzmani Nasil Olunur?
Oyun testleri, oyuncularin oyun tasariminda oyunu olumsuz etkileyebilecek veya sorunsuz bir oyun deneyimini engelleyebilecek herhangi bir aksaklik veya sorunla karsilasmamasini saglar. QA test uzmanlari temel olarak yazilim test deneyimine odaklanirlar; hatalari, hatalari veya cokmeleri ortaya cikarirlar.

Oyun test uzmanlari, oyuncu deneyimi icin oynanisi test etmekten sorumludur. Bir oyun testinin temel amaci, video oyununun amaclandigi gibi deneyimlenip deneyimlenmedigini gormektir – kontrollerin sezgisel olup olmadigi, mekaniklerin tasarlandigi gibi calisip calismadigi, oyuncunun oyunun amacini anlayip anlayamadigi veya hatta oynamanin eglenceli olup olmadigi.

Nasil Video Oyunu Test Uzmani Olunur?
Giris seviyesinde bir oyun testi pozisyonu kazanmak bircok kisi icin ruya gibi bir is olabilir. Ancak, diger bircok oyun sektoru pozisyonu gibi, bu da oldukca rekabetci bir alandir ve bir oyun testi isi edinmeyi zorlastirabilir (ancak imkansiz degildir). Oyun test etme isine girmek istiyorsaniz, asagidaki adimlara goz atin:

1. Temel bilgileri ogrenin. Bir video oyunu test uzmani olmak icin oyun hayrani olmaniz gerekir, ancak ayni zamanda rolu de anlamalisiniz. Temel sorumluluklari, kalite guvence terminolojisini ogrenin ve ise alinma sansinizi artirmak icin cesitli oyun studyolarini ve video oyunu turlerini taniyin.

2. Becerilerinizi gelistirin. Video oyunu test uzmanligi isleri uzun saatler, son teslim tarihlerine uyma becerisi, guclu iletisim becerileri, is ahlaki ve ayrintilara tutarli, titiz bir sekilde dikkat etmeyi icerir. Oyunlari test etmek icin gerekli dogru araclara sahip oldugunuzu gostermeniz gerekecektir.

3. Bir ozgecmis yazin. Ozgecmisinizi hazirlarken, tum video oyun deneyiminizi ozetleyin. Eger yoksa, video oyunlariyla olan iliskinizi ve sektorde ne kadar zaman gecirdiginizi, sizin icin neden onemli olduklarini ve bu alana hangi becerilerle katkida bulunabileceginizi ozetleyen bir on yaziya odaklanin.Video Oyunu Test Uzmani Nasil Olunur?

4. Pozisyonlar icin arama yapin. Bazi video oyun sirketleri is ilanlari konusunda digerlerine gore daha comerttir, bu nedenle hem yari zamanli hem de tam zamanli pozisyonlar icin ise alim yapan studyolara her zaman goz atin. Bazi yerler nitelikli adaylara ulasmak veya onlari kesfetmek icin onlari kullanacagindan, ise alim uzmanlari da yararlidir. Becerilerinizi ve uygunlugunuzu tanitmak icin bir web sitesi olusturun veya is sitelerinde bir profil olusturun.


ALİNTİ ~
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık