IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 01.Eylül.2022   #1
Çevrimdışı
Bizimsohbet.net
Is Gelistirme Uzmani Nedir?


Sirketler, islerinin gelismesine ve buyumesine yardimci olacak bir meslege yatirim yapmak istediklerinde, bir Is Gelistirme Uzmanina basvururlar. Bu kisi, deneyimini ve is zekasini, rekabet karsisinda, marka alaka duzeyini yukseltmenin ve surdurmenin yollarini belirlemek icin kullanir. Gorevleri arasinda yeni is firsatlarini arastirmak, is planlari olusturmak ve sektore ozgu trendleri takip etmek yer alir.Is Gelistirme Uzmani Nedir?

Tipik olarak bir Is Gelistirme Muduru veya Direktorune rapor veren bu profesyonel, bagimsiz calisabilmeli, ancak bir ekibin parcasi olarak calisma becerilerine sahip olmalidir. Ofis ortaminda calisirlar, uzun sure otururlar ve isin gerektirmesi halinde fazla mesai yapmalari veya hafta sonlari calismalari gerekebilir.

Is Gelistirme Uzmani Gorev ve Sorumluluklari
Bir Is Gelistirme Uzmani, genisleme icin yeni potansiyel musterileri belirler ve sirketi buyutmek icin yeni yollar gelistirir. Bu genel gorev, asagidakiler gibi sayisiz sorumlulukla mumkun olur:

Pazar Arastirmasi

Bir markanin belirli bir sektorde nasil konumlandirilabilecegini anlamak icin Is Gelistirme Uzmani kapsamli bir pazar arastirmasi yapmalidir. Bu, rakiplerin urun gelistirmelerini ve pazarlama stratejilerini takip etmenin yani sira satin alma modellerini ve ortaya cikan egilimleri belirlemeyi de icerir.

Is Sureclerini Analiz Etme

Is Gelistirme Uzmanlari, daha fazla gelir getirmenin yollarini onermek icin oncelikle bir sirketin mevcut is sureclerini analiz etmelidir. Bunu yapmak icin harcama aliskanliklarini, pazarlama ve markalasma cabalarini ve performans uzerinde etkili olabilecek faktorleri gozden gecirirler.

Finansal Bilgileri YonetmeIs Gelistirme Uzmani Nedir?

Bu profesyoneller, finansal analiz, mutabakatlarin yani sira satis ve kar tahmin raporlarini da iceren finansal bilgileri yonetirler. Nakit akislari, gelir tablolari, bilancolar ve oran analizlerinden bilgi toplarlar.

Musteri Hizmetleri

Geliri artirmanin ana yolu satislari buyutmek oldugundan, Is Gelistirme Uzmani genellikle musteri iliskilerini gelistirme ve surdurme sorumluluguyla gorevlendirilir. Potansiyel musterileri degerlendirmek icin, bu kisiler ag olusturma ve sektor etkinliklerine katilmak, yeni musteri sunumlari olusturmak ve musteri toplantilarini kolaylastirmakla gorevlendirilir. Urunu ve ayrintilarini musterilere aciklamak, satisi gerceklestirmek ve sorunlari veya endiseleri ele almak icin musteri odakli olmalidirlar.

Personel Koordinatoru Becerileri

Bir Is Gelistirme Uzmani mukemmel iletisim ve yazma becerilerine sahip olmali, is ve gelistirme konusunda usta olmali ve meslektaslari ve musterilerle is birligi icinde calismak icin kisilerarasi becerilere sahip olmalidir.

Temel Beceriler

Arastirma yapma ve verileri analiz etme becerisi.
Eyleme gecirilebilir hedeflerle is planlari olusturma becerisi.
Guclu bilgisayar becerileri.
Is ortaklari ve musterilerle iletisim kurmak icin ag kurma becerileri.

Ileri Duzey Beceriler

Pazarlama ve reklam stratejileri bilgisi.
Satis deneyimi.
Bir start-up’ta veya yeni is gelistirme alaninda calisma deneyimi.
Uretim deneyimi.

Ticaret AraclariIs Gelistirme Uzmani Nedir?

Microsoft Office paketi gibi kelime islem, elektronik tablo ve sunum araclarini kullanabilme.
Outlook gibi e-posta ve zamanlama uygulamalarini kullanabilme.
Kisisel bilgisayarlari kullanabilme.
Siebel ve Adesso gibi ticari finansman yazilimlarini kullanabilme.

Bir Is Gelistirme Uzmaninin temel gorevleri, bir kurulusun buyumesine yardimci olacak planlari belirlemek, degerlendirmek ve tasarlamanin yani sira bu buyumeyi artirmak ve surdurmek icin yeni urunler, hizmetler ve is kollari gelistirmektir. Bir kurulusun yeteneklerini buyutmek, insa etmek ve artirmak basarili bir is stratejisinin ayrilmaz bir parcasidir ve is gelistirme uzmani, bireysel urun ve hizmetler icin gelir akisini izler ve pazarlama ve satis yaklasimlari da dahil olmak uzere buyume icin stratejiler ve taktikler belirler. Is gelistirme uzmani ayrica pazar trendleri ve rakip analizlerine dayanarak potansiyel yeni is kollarini belirler ve yeni bir urun, hizmet veya is koluna gecisi desteklemek icin is vakasi gelistirir. Daha genis bir olcekte, is gelistirme uzmani isletmenin birlesme, satin alma ve istirak veya ortak girisim stratejilerine de dahil olabilir.

Bir Is Gelistirme Uzmaninin karsilasabilecegi en buyuk zorluklardan biri sektordeki buyuk bir degisim veya kaymadir. Ornegin, saglik reformu, saglik sektorunun neredeyse her sektoru icin is dinamiklerinde temel bir degisIklik yaratmaktadir. Is gelistirme uzmani, rakiplerin hamleleri de dahil olmak uzere sektor dinamiklerini her zaman takip etmeli ve sektordeki degisIkliklerin yararlanilacak yeni firsatlar mi yoksa tepki verilecek yeni tehditler mi sundugunu belirlemelidir.

Bu is dalinda en cok kullanilan beceriler muzakere, veri analizi (demografik, finansal, rakip vb.), strateji gelistirme, satis ve hem sozlu hem de yazili sunum becerileridir. Diger beceriler disiplinler arasi ekip olusturma, yasal analiz, pazarlama ve halkla iliskiler olabilir.

Ne tur bir sektorle ilgilendiginizi ve hangi sektorlerin bolgesel, ulusal ve kuresel trendlere dayali olarak is buyumesi icin en iyi firsati sundugunu dusunun. Bir kurulusun gelir artisindan sorumlu son derece rekabetci bir pozisyonda rahat misiniz? Yazmaktan, pazar arastirmasindan, finansal analizden ve yeni urun fikrinizi “satmak” icin ikna edici argumanlar gelistirmekten hoslaniyor musunuz?Is Gelistirme Uzmani Nedir?

Bir is gelistirme pozisyonunda basarili olan kisi tipi, hem ustun analitik becerilere sahip hem de iliski kurma ve satis konusunda rahat olan hevesli, kendi kendine baslayan bir kisidir. Pazar verilerini ozumseyip kullanarak bunlarin kendi isleri uzerindeki etkisini anlayabilen ve islerini buyutmek icin firsat alanlarini algilayabilen kisiler bu tur bir iste basarili olacaktir.

Bir programi buyutmek veya yeni bir hizmet gelistirmek icin kurulusun bircok farkli bolumunden farkli uyelerden olusan yuksek performansli disiplinler arasi bir ekip kurmanin basarisi ve buyume hedeflerimize ulastigimizda ve bunlari astigimizda bir is vakasi tasarlama, urunu gelistirme ve bir satis plani yurutme cabalarinin karsiligini gormek en odullendirici seydir. Basari sadece ekip tarafindan degil, tum organizasyon tarafindan hissediliyor ve kulturun tamamina gurur ve guc duygusu asiliyor.


ALİNTİ ~
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık