IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 31.Ağustos.2022   #1
Çevrimdışı
Bizimsohbet.net
Turkiye’nin ikinci ceyrek buyume rakami belli oldu


Son dakika: Turkiye Istatistik Kurumu(TUIK), ikinci ceyrek icin GSYH rakamlarini acikladi. Ekonomistlerin yuzde 7,5 olarak tahmin ettigi ikinci ceyrek buyumesi TUIK tarafindan yuzde 7,6 olarak duyuruldu.

Yurt icinde ayin son gunu onemli bir veri aciklandi. Turkiye Istatistik Kurumu (TUIK), ikinci ceyrek icin GSYH rakamlarini duyurdu. Buna gore Turkiye yilin ikinci ceyreginde yuzde 7,6 buyudu. Ekonomi, donemsel bazda ise yuzde 1,5 buyume beklentisine karsin yuzde 2,1 buyudu.

ILK CEYREK BUYUMESI REVIZE EDILDI
Turkiye ekonomisi yilin ilk ceyrek doneminde yuzde 7,3 gibi yuksek bir oranda buyume gostermisti. ForeksHaber anketinde ekonomistlerin 2022 yili ikinci ceyregi icin GSYH medyan tahmini yuzde 7,5, ortalama tahmini ise yuzde 7,3 olmustu. Ilk ceyrekte yuzde 7,3 olarak gerceklesen buyume yuzde 7,5 olarak revize edildi.

GSYH'yi olusturan faaliyetler incelendiginde; 2022 yili ikinci ceyreginde bir onceki yila gore zincirlenmis hacim endeksi olarak; finans ve sigorta faaliyetleri yuzde 26,6, hizmet faaliyetleri yuzde 18,1, mesleki, idari ve destek hizmet faaliyetleri yuzde 11,0, sanayi yuzde 7,8, bilgi ve iletisim faaliyetleri yuzde 5,3, gayrimenkul faaliyetleri yuzde 4,1, diger hizmet faaliyetleri %1,9 ve kamu yonetimi, egitim, insan sagligi ve sosyal hizmet faaliyetleri yuzde 1,7 artti. Tarim, ormancilik ve balikcilik yuzde 2,9 ile insaat sektoru ise yuzde 10,9 azaldi.

Mevsim ve takvim etkilerinden arindirilmis GSYH zincirlenmis hacim endeksi, bir onceki ceyrege gore yuzde 2,1 artti. Takvim etkisinden arindirilmis GSYH zincirlenmis hacim endeksi, 2022 yili ikinci ceyreginde bir onceki yilin ayni ceyregine gore yuzde 7,3 artti.

GSYH CARI FIYATLARLA 3 TRILYON 418 MILYAR 967 MILYON TL OLDU
Uretim yontemiyle Gayrisafi Yurt Ici Hasila tahmini, 2022 yilinin ikinci ceyreginde cari fiyatlarla bir onceki yilin ayni ceyregine gore yuzde 114,6 artarak 3 trilyon 418 milyar 967 milyon TL oldu. GSYH'nin ikinci ceyrek degeri cari fiyatlarla ABD dolari bazinda 219 milyar 335 milyon olarak gerceklesti.


TUKETIM HARCAMALARI VE ISGUCU ODEMELERI
YerlesIk hanehalklarinin tuketim harcamalari, 2022 yilinin ikinci ceyreginde bir onceki yilin ayni ceyregine gore zincirlenmis hacim endeksi olarak yuzde 22,5 artti. Devletin nihai tuketim harcamalari yuzde 2,3, gayrisafi sabit sermaye olusumu yuzde 4,7 artti.

Mal ve hizmet ihracati, 2022 yilinin ikinci ceyreginde bir onceki yilin ayni ceyregine gore zincirlenmis hacim endeksi olarak yuzde 16,4, ithalati ise yuzde 5,8 artti.

Isgucu odemeleri, 2022 yilinin ikinci ceyreginde bir onceki yilin ayni ceyregine gore yuzde 66,4, net isletme artigi/karma gelir ise yuzde 134,7 artti.


ALİNTİ ~ Mynet
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık