IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 30.Ağustos.2022   #1
Çevrimdışı
Bizimsohbet.net
Astral Projeksiyon Ve Seyahat: Yeni Baslayanlar Icin En Iyi Astral Rehber


Astral projeksiyon genellikle bir beden disi deneyimi ifade eder. Astral bedenimizin fiziksel bedenimizden ayrilabilecegi ve daha yuksek frekansta ugultu yapan astral planlar ve yerlerden gecebilecegi bir olaydir. Kasitli olarak gerceklesebilecegi gibi istem disi da olabilir. Astral projeksiyon, algimizi ve algilanan gerceklik ve bedene baglilik hakkinda dusunme seklimizi degistirebilir. Bazi durumlarda, olum korkusunu iyilestirmeye yardimci olmak veya sadece maneviyati kesfetmek icin kullanilabilir.

Astral projeksiyon ve beden disi deneyimler pop kulturunde, Marvel evreninden ve Doctor Strange’den hit Netflix dizisi ‘Behind her Eyes’a kadar her seyde kendini gosteriyor. Insanlar astral alem hakkinda merak uyandiriyor ve sadece fiziksel bir form olma inancinin otesine geciyor. Bu kilavuzda, astral projeksiyona daha derin bir goz atacagiz ve tam olarak ne oldugunu, faydalarini, nasil guvenli bir sekilde yapilacagini ele alacagiz ve vucut disi deneyim sansinizi artirma konusunda bazi onemli ipuclari sunacagiz. Bilgi, manevi dunyayi ozenle ve kolaylikla kesfetmek icin gerekli bir temeldir. Bu bilgiyi iclerinde saklamak, astral seyahate ilgi duyanlarin bir tur niyet, sezgi ve yon duygusuyla bilinmeyene yolculuk etmelerine yardimci olabilir.

Astral Projeksiyon Nedir?Astral Projeksiyon ve Seyahat: Yeni Baslayanlar icin En Iyi Astral Rehber
Astral projeksiyon, astral bedenimizin fiziksel bedenimizden ayrildigi bir olayi ifade eder. Astral bedenin birkac farkli adi vardir – ayni zamanda suptil beden, ruya bedeni, enerji bedeni ve tantrik beden (diger isimlerin yani sira) olarak da adlandirilabilir. Webster’s Dictionary’de astral beden, ‘fiziksel insan vucudunun hayatta ona eslik eden ancak genellikle ondan ayrilmayan ve olumunde hayatta kalan suptil bir karsiligi’ olarak tanimlanir.

Astral projeksiyon sirasinda, astral beden fiziksel bedeni terk eder ve bu, bilincinizin astral planlara girmesini saglar. Astral planlar bir varolus alemine atifta bulunur (daha yuksek bir boyut veya ruh alemi olarak da bilinir). Bu yer, olumlu ve uc boyutlu dunyamizda buradan daha yuksek bir frekansta calistigi icin. Ayni zamanda katmanlardan olusan bir yerdir ve sicramayi yapabilenler tarafindan kesfedilecek daha dusuk astral planlar ve daha yuksek astral planlar vardir. Yogi Paramahansa Yogananda astral planlardan bahsetti ve dedi ki;

‘Goksel’ isIk ve yok edilemez yasam alemi, maddesel evrenin perdesinin arkasina gizlenmis titresimli yasam enerjisi alemi… Astral dunyadan dogusta geldik ve olumde oraya geri donecegiz. Biri bana neden simdi astral dunyayla baglanti kurmaya calismamiz gerektigini sordu. Buna yanit veriyorum, ‘Cunku gercek doganizin ozgurlugunu orada gerceklestireceksiniz. Baslamak icin astral formda gizlenmis bir ruh olarak oradaydiniz ve su anda orada olmadiginiz ve o hafizayi kaybettiginiz icin tum sefaletinizin devam etmesinin nedeni budur.’

Astral projeksiyon bir dizi senaryoda gerceklesebilir. Gonullu veya gonulsuz olabilir. Gonullu anlamda, insanlar beden disi deneyim yasayabilecekleri bir alan yaratmak amaciyla astral projeksiyona yaklasirlar. Bu bilincli bir secimdir ve pratik, berraklik, belirli uyku donguleri, muzik, meditasyon ve daha fazlasiyla basarilabilir. Insanlarin plansiz beden disi deneyimler yasadigi senaryolar da vardir. Bunlari genellikle olume yakin bir deneyimle ve hastane odalarinda ‘vucudunun uzerinde yuzen’ birinin ozdeyisi ile baglantili oldugunda duyariz. Istemsiz olarak beden disi deneyimlere yol acabilecek diger olaylar arasinda hastalik ve travma, aclik veya su yoksunlugu sayilabilir.

Ama astral projeksiyon nasil bir his? Astral projeksiyon, yuzen bir his gibi hissedebilir. Insanlar ayrica ucabilir, duvarlardan gecebilir ve hatta bir yerden bir yere isinlanabilir. Bazilari donme veya yuvarlanma yasayabilir veya aslinda vucut hareketsizken kendilerini hareket ediyormus gibi hissettirebilir.

Astral Projeksiyon ve Lucid Ruya Ayni Sey midir?Astral Projeksiyon ve Seyahat: Yeni Baslayanlar icin En Iyi Astral Rehber
Bazi insanlar astral projeksiyonun berrak ruya veya halusinasyon icin baska bir terim oldugunu dusunebilir. Bilincli ruya ve astral projeksiyon bazi seviyelerde iliskili olsa da, aslinda cok farkli deneyimlerdir. Bu iki fenomeni neyin ayirdigina bir goz atacagiz.

Lucid ruya, uykudayken ve ruya gorurken gerceklesir ve ruyada oldugunuzun farkina varirsiniz. Bu, ruya gordugunuz icin olu olmaniz gerektigi anlamina gelmez, ancak bir farkindalik tohumu tasidiginiz anlamina gelir. Lucid ruyada ne kadar iyi olursaniz, durum uzerinde o kadar fazla kontrol ve kesinlige sahip olabilirsiniz. Bilincli ruya gordugunuzun farkinda oldugunuzda, anlatiyi degistirebilir ve cevrenizdeki kontrolu toplayabilirsiniz. Ucmak, konum degistirmek, baskalarinin eylemlerini kontrol etmek ve nesneleri kaldirmak veya eklemek gibi seyler yapabilirsiniz. Aslinda iki tur berrak ruya hali vardir – biri uyurken ruyaniza bilinci getirdiginiz ve digeri uyanikken ruyayi bilincinize getirdiginiz. En yaygin lusid ruya hali uyku halidir, cunku digeri cok fazla pratik gerektirir.

Ote yandan astral projeksiyon, daha cok beden disi deneyimle ilgilidir -ruh bedeniniz diger planlara seyahat etmek icin fiziksel bedeninizi terk ettiginde. Cogu zaman bu deneyim sirasinda, bedeniniz uykudadir, ancak zihniniz ayarlanmistir ve bilincsiz veya uyuyan bedenden uzaklasabilir.

Astral projeksiyon mu yoksa berrak ruya mi oldugunuzu anlamanin yollari vardir. Bunlar;

Berrak ruya,
Etrafinizdaki seyleri kontrol edebilirsiniz,
Beynin normalde metni desifre eden kismi bu noktada daha az aktif oldugundan, berrak ruya gorurken cogu zaman metinleri okuyamazsiniz,
Ayrica berrak ruya gorurken koku alma duyunuzu ve diger duyularinizi kaybedebilirsiniz – ya da kesinlikle o kadar keskin olmayacaklardir,
Cok az etkilesime sahip olabilirsiniz veya etrafinizdaki diger varliklarin eylemlerini kontrol edeceksiniz.

Astral Projeksiyon:
Bedeni bilincli olarak terk ederek ve altinizdaki bedeni gorerek baslar,
Ortam uzerinde veya o ortamdaki etkilesimler uzerinde cok fazla kontrolunuz yok,
Metni net bir sekilde okuyabilir ve gorebilirsiniz,
Tum duyulariniz dogru sekilde calismalidir,
Kurumlar size tepki gosterecek.

Astral Projeksiyon Gercek mi?
Astral projeksiyon terimi gorunuste yeni cag maneviyati ile baglantili olsa da, kokleri aslinda cok daha derinlere iner ve bu fenomen uzerinde ciddi calismalar ve arastirmalar yapilmistir. Eski Misir gunlerinden beri ve hatta erken Yahudi ve Hiristiyan metinlerinden beri – astral projeksiyona, suptil bedenlere ve astral planlara atifta bulunulmustur. Ayni zamanda Hinduizm, Japon mitolojisi, Amazon ve Inuit yerli kulturlerinde de ortaya cikiyor ve Taocu uygulamalarda ve hikayelerde de ortaya cikiyor. Teosofi’nin bir dine donustugu 19. yuzyilda da populerdi.

Astral projeksiyon biliminin bircok yorumu vardir ve bazi insanlar bu deneyimi vucut semasindaki (kisinin bedeninin ve uzaydaki goreceli konumunun farkindaligi) bozulmalara veya kirilmalara indirger. Bununla birlikte, 1983’te CIA’den, astral projeksiyonun ABD hukumeti tarafindan gercek olarak kabul edildigi sonucuna varan kayitlar vardi. Bu bulgular, askeri temelli Yildiz Gecidi Projesi adi altinda yurutulen calismalara dayanmaktadir. Ne yazik ki arastirma dogru ve mutlak olmakla ilgili iken 1995 yilinda sona erdigini iddia etmistir.

Astral seyahat ruhsal ve felsefi bir deneyim oldugu icin somut bir sekilde olcmek zor olabilir. Ve genel olarak gerceklik ve kisisel deneyim, ozellikle anekdotsal kanitlara dayandiginda, kanitlamak ve curutmek zor olabilir. Astral seyahatin gercek olup olmadigindan emin olmak istiyorsaniz, bir katilim eylemi bu cevaplari bulmaniza yardimci olabilir.

Astral Seyahatin Faydalari Nelerdir?Astral Projeksiyon ve Seyahat: Yeni Baslayanlar icin En Iyi Astral Rehber
Astral seyahat, yalnizca sonsuz olasiliklari deneyimlemenin ve yataginizdan duygu dolu bir sure gecirmenin harika bir yolu olmakla kalmaz, ayni zamanda amacli beden disi deneyimler ustlenmenin getirdigi bircok fayda da vardir. Daha derine inmek ve hayalinizdeki bedeni farkli yerlere goturmek zorunda hissedebileceginiz bu nedenlere bir goz atin.

Anksiyeteye yardimci olur. Bu, olum korkusu olanlar icin ozellikle guclu olabilir, cunku ruhunuzu bedenden ayirma deneyimi, zamani geldiginde korkusuzca birakmayi kolaylastirabilir.
PsIkolojik atilimlara yardimci olur – farkli ovalari kesfettigimizde ve bedenlerimizi daha yuksek yerlerden gelen rehberlige ve mesajlara acik kalmaya davet ettigimizde vizyonlar, canli ruyalar ve arayislar daha net hale gelebilir.
Kendini kesfetmeye yardimci olur – bedenin ve burada ve simdinin sinirlarinin otesinde, astral kesiflere ve cesitli ruhsal uygulamalara yaslanarak kendimiz ve icinde yasadigimiz daha genis evren hakkinda cok sey ogreniriz.
PsisIk yetenekleri guclendirir – ucuncu goz bilgeligi , ruh rehberleriyle baglantilar, vizyon ve dis alemleri deneyimleme, tum bunlar derin pratik gerektirir. PsisIk yeteneklerinizi ne kadar cok kesfederseniz, o kadar guclu olurlar. Maneviyati tesvik eder – manevi bir yasam daha dolu bir yasamdir ve ne kadar cok seyahat ederseniz ve perdeyi ne kadar geri cekerseniz, derin, anlamli ve daha derin ruhunuz icin tamamen otantik bir yasam yasamak icin o kadar cok firsatiniz olur.

Astral Proje Nasil Yapilir?
Kendileri icin astral seyahati denemek isteyenler icin, yolculugunuza baslamanin bircok yolu vardir. Amacli bir sekilde astral projeksiyon genellikle REM uyku dongulerine dayanir. Beden disi deneyimlerin, uyku ile uyaniklik arasinda – ya uykuya dalmadan hemen once ya da uyanmadan hemen once – meydana gelmesi daha olasidir. Bunun nedeni, o REM dongusu icinde henuz derin uykuda olmamanizdir. Bu, beden disi bir deneyimi denemenin ve tesvik etmenin en populer yollarindan biridir ve insan bilinciyle ilgili calismalarla ilgilenen Monroe Enstitusu’nun arastirma ve bilgileriyle desteklenmektedir.

Bedeni ve zihni mumkun oldugunca gevsetin,
Kendinizi yari uyku durumuna birakin,
Fiziksel duyulardan cok zihinsel duyumlara odaklanin,
Daha derine indikce cevresel titresimlerin asiri farkinda olmaya calisin,
Fiziksel bedeninizi titresimlerle hizalayin (gevsemis haldeyken), boylece ince bedeninizi fiziksel bedenden sallamak icin titresimleri kullanabilirsiniz,
Vucudunuzu her seferinde bir uzuv ve alan birakarak net bir sekilde hayal etmek icin zihninizi kullanin
Fiziksel bedeninizden basariyla kurtulmaya odaklanin.

Astral seyahat icin bir gorsellestirme teknigi, kendinizi dogru REM dongusunde yakalamaya calismadiginiz, bunun yerine vucuttaki her bir kasi gorsellestirmeye ve her hucrenin canli oldugu titresimsel bir duruma girmeye odaklandiginiz ip teknigini kullanmak olabilir. nabiz atiyor. Ardindan, fiziksel bedeninizi rahat tutarken astral bedeninizi kullanarak tirmanabileceginiz basinizin uzerinde asili bir ip hayal edin. Bu gorsellestirme teknigi, suptil bedene erismenin en erisilebilir yollarindan biri olarak kabul edilir.

Astral Projeksiyon Muzigi
Bazi insanlar muzik kullanimi ve yardimiyla astral projeksiyona girmeyi daha kolay bulabilir. Bu herkes icin ise yaramayacak olsa da, sureci tamamlayan muzik kaynagi oldugunda yardimci olabilir. Rahatlatici bir duruma girmenize yardimci oldugu bilinen ve sizi cevrenizin titresimlerine baglamaniza yardimci olabilecek ses ve ritmi cagristiran muzikleri aramalisiniz. Bu duruma girmek icin yararli olabilecek bazi muzik turleri, ilahiyi cagiran veya hatta es zamanli tonlari ve cift sesli vuruslari kullanan muzik olabilir.

Sikca Sorulan Sorular?
Astral projeksiyon nedir?
Astral projeksiyon, bir beden disi deneyimi ifade eder. Bu deneyim sirasinda, astral beden fiziksel bedeni terk eder ve diger astral duzlemleri kesfeder. Astral projeksiyon kasitli olabilir veya kasitsiz olabilir.

Astral projeksiyon nasil yapilir?

Basarili astral projeksiyon zaman ve pratik gerektirir. Ya uyanmadan once hafif REM’de ya da uykuya dalmadan once, bedeni sakinlestirici bir duruma sokarak, ancak zihni ayarli ve farkinda tutarak yapilabilir. Muzik ve gorsellestirme kullanilarak da yapilabilir. Onemli unsurlar genellikle gevseme, gorsellestirme ve fiziksel bedeninizden cikmaniza yardimci olan titresimlerin farkindaligidir.

Astral seyehat veya projeksiyon nasil yapilir?
Astral projeksiyon yapmak icin rahat bir durumda olmaniz ve oraya ulasmaniza yardimci olmasi icin gorsellestirme kullanmaniz gerekir. Yaygin bir yontem, basinizin uzerinde bir ip hayal ettiginiz ip yontemidir. Ilk olarak, kendinizi merkezlemeli ve bedeninizi cevrenin titresimlerine gore ayarlamalisiniz. O zaman fiziksel bedeninizden cikmak icin gorsellestirmeyi ve hayali ipi kullanabilirsiniz.

Astral projeksiyon nasil yapilir ve duygu yuku var midir?
Uygulama ile, inanc sistemlerine veya baslangicta ne kadar supheci hissettiklerine bakilmaksizin herkes astral projeksiyonun faydalarindan yararlanabilmelidir. Ilk olarak, tamamen gevsemis olmaniz gerekir ve ardindan ince bedeninizin tirmanabilecegi veya fiziksel bedeninizden yukselebilecegi bir alan yaratmak icin ya gorsellestirme teknikleri, meditasyon ve muzik ya da erken uyku asamalarini kullanabilirsiniz. Herhangi bir buyuk duygu veya sarsinti sizi deneyimin disina cikarabileceginden, gevseme anahtardir.


ALİNTİ ~
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık