IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 30.Ağustos.2022   #1
Çevrimdışı
Bizimsohbet.net
Cankurtaran Nedir?


Cankurtaranlar her boy ve sekilde olabilir ve sahilde oldugu kadar iceride de calisirlar. Bununla birlikte, bu son derece onemli bir istir cunku insanlari guvende tutmayi icerir.

Cankurtaranlar, insanlarin yuzdugu hemen her yerde calisan uzman yuzuculerdir. Bogulmakta olan ya da yuzerken yaralanan bir kisiyi nasil kurtaracaklarini bilirler ve gerektiginde suni teneffus yapabilirler. Gozetimleri altindaki tum insanlari yakindan takip ederler. Bir cankurtaranin isi buyuk bir sorumluluk gerektirir.

Cankurtaran Ne Is Yapar?Cankurtaran Nedir?
Cankurtaran, yuzuculerin guvenlik kurallarina uyduklarindan ve kimsenin sorun yasamadigindan emin olmak icin bir rekreasyon tesisini veya plaji izler.

Genel olarak bir cankurtaran, yuzuculerin guvenlik kurallarina uyduklarindan ve kimsenin sorun yasamadigindan emin olmak icin bir rekreasyon tesisini veya plaji izler. Genellikle suyu ve yuzme alanini iyi gorebilen yuksek bir sandalyede oturur. Durbun bazen gereklidir ve acik havada calisiyorlarsa genellikle buyuk bir semsiye onlari gunes yanigindan korur. Acik havada calisan cankurtaranlar ayrica plaji kopekbaliklari, denizanalari veya vatozlar gibi tehlikelerin yani sira tehlikeli dalgalar ve dip akintilarina karsi da izlemelidir.

Cankurtaranlar, yaslilar veya cocuklar gibi belirli gruplar icin aktiviteler tasarlamaktan sorumlu olabilir ve kullanilan ekipmanlarin duzenli ve iyi durumda oldugundan emin olurlar. Bazen spor ekipmanlarinin bakimini yaparlar, genellikle havuz alanini temiz ve guvenli tutmaktan sorumludurlar ve bazen havuz bakimindan sorumludurlar (ornegin, klor ve havuz kimyasallari eklemek).

Cankurtaranlar bazen yuzme dersleri verir veya guvenlik dersleri verirler. Ekipmani kullanmanin dogru yollarini gosterebilir ve insanlari yuzme guvenligi kurallari konusunda egitebilirler. Yuzuculerin yeterliligini degerlendirmeleri ve yuzuculerin beceri seviyelerinin otesinde bir su derinligi alaninda olmadiklarindan emin olmalari gerekir. Islerinin son derece onemli bir parcasi da guvenliktir. Cankurtaranlar kurtarma ve ilk yardim teknikleri konusunda egitimlidir. Yuzuculere guvenlik kurallarini aciklamali ve bunlari uygulamalidirlar. Bir kaza veya olasi bir bogulma durumunda, cankurtaranlar ilk yardim, kurtarma solunumu veya suni teneffus uygulamalidir.

Ekipmanlari Nelerdir?
Kiyi kurtarma botu
Kurtarma deniz araci – Bu, sig sularda ve kiyiya yakin yerlerde basi dertte olanlara hizli bir sekilde ulasmak icin kullanilan, kurtarma kizagina sahip, jetski gibi modifiye edilmis bir kisisel deniz tasitidir.
Devriye araci
Arazi araci
Kurtarma kurulu
Kurtarma tupu
VHF telsiz
Durbun
Ilk yardim mudahale cantasi
Defibrilator

Bir Cankurtaranin Calisma Ortami Nasildir?Cankurtaran Nedir?
Cankurtaranlar hem kapali hem de acik alanlarda calisirlar. Bunlar arasinda okullar ve atletizm bolumleri, spor dernekleri, toplum merkezleri, yaz kamplari, belediye parklari, dinlenme tesisleri, plajlar, tatil koyleri ve saglik kulupleri sayilabilir. Hastanelerde ve yatili tedavi tesislerinde calisma, ozel ihtiyaclari olan bireylere veya yaslilara yardim etme firsatlari da vardir.

Cankurtaranlar uzun sure gunese maruz kalabilir ve ruzgar ve sert hava da bir faktor olabilir. Mevsimsel dalgalanmalar isyerini etkiler, daha sicak havalarda daha fazla istihdam firsati vardir ve is genellikle yari zamanlidir. Isyeri genel olarak guvenli olsa da, buyuk su kutlelerinin etrafinda her zaman riskler vardir ve bir cankurtaran birini kurtarma surecinde yaralanabilir.

Cankurtaran olmak iki ila alti ay arasinda surebilir. Daha kisa olan surec, yuzmeyi zaten ogrenmis olan ve cankurtaran egitimine hemen baslayabilecek kisiler icin gecerlidir. Daha uzun zaman dilimi ise yuzmeyi ogrenmek icin uc ya da dort ay boyunca yaklasIk yirmi ila otuz saat ders almayi icerir.

Gereksinimler
Egitiminizi tamamladiginizda en az on bes yasinda olmalisiniz. Uc yuz ila dort yuz metre yuzebilmeli; iki dakika boyunca suda yuruyebilmeli; iki dakika boyunca nefesinizi tutabilmeli ve sekiz ila on iki fit sudan on kiloluk bir tuglayi tutabilmelisiniz. Kardiyopulmoner resusitasyon (CPR), Ilk Yardim ve otomatik harici defibrilatorun (AED) nasil kullanilacagini ogrenmelisiniz. Ekip uyeleriyle isbirligi yapabilmeli ve her yastan ve kisilikten insanla etkilesime girebilmelisiniz.


ALİNTİ ~
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık