IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 27.Ağustos.2022   #1
Çevrimdışı
Bizimsohbet.net
Koruyucu Aile Nedir?


Koruyucu aile son zamanlar da ulkemizde de ilgi gormeye baslamistir. Bati ulkelerinde foster care seklinde tanimlanan koruyucu aile Turkiye 1926 Medeni Kanunun da yer almistir. Koruyu aile; korumaya ve bakima ihtiyac duyan cocuklarin bakim sorumlulugunu almak demektir. Biyolojik aile yerine bakimini baska bir aile ya da bireylerin ustlenmesidir. Bir cocugun koruyucu aile bakimina alinmasi icin biyolojik ailenin cocugun psIkolojik, fiziksel ve diger ihtiyaclarini karsilayamaz durum da olmasi gerekmektedir.
Koruyucu aile olmak isteyen ailelerin bazi amaclari bulunmaktadir. Bu aileleri bu surec de etkileyen amaclari su sekilde siralayabiliriz;
a) Cocuga Yarar Saglamak; Koruyucu aile olmak isteyen ailelerin bircogunun ilk hedefi cocuga fayda saglamak, temel ihtiyaclari ve temel ihtiyaclarin yani sira sevgi ve psIkolojik ihtiyaclarini karsilamak yatmaktadir. Cocuga yardimci olma ve ihtiyaclarini karsilama bireyleri duygusal anlam da rahatlattigi icin onemli bir motivasyon kaynagidir. Cocugun ihtiyaclarini karsilamak aile ortami saglamak koruyucu aile olmak isteyen bireylerin ilk amaclarindan biridir.Koruyucu Aile Nedir?
b) Topluma Yarar Saglamak; Toplumun devam edebilmesi ve saglikli bir gelecek olabilmesi icin cocuklarin saglikli bir aile ortaminda yetismesine baglidir. Ilk egitim her zaman ailede baslar. Koruyucu aile olmak isteyen bireylerin amaclarindan biri de topluma yarar saglamaktir. Bir bireyi topluma kazandirmak, suca karismasini onlemek ve sosyal sorumluluk bilincinin gelistirmek icin aile kurumuna ihtiyac vardir. Bir bireyi olumlu anlam da topluma kazandirmak icin anne-baba sevgisi ve aile ortaminin olmasi vazgecilemez unsurdur.
c) Manevi Faktor; Koruyucu aile olma dusuncesinin bir diger amaci da manevi faktordur. Bazi bireyler inanclari dogrultusunda koruyucu aile olmak istemeleridir. Inanclari dogrultusun da iyi insan olmak ve icinde bulunduklari duruma sukretmek amaciyla da tercih edilmektedir.


ALİNTİ ~
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık