IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 27.Ağustos.2022   #1
Çevrimdışı
Bizimsohbet.net
Dudak Catlaklarindan Nasil Kurtuluruz?


Pek cok sebeple ve daha cok bayanlarin dudaklarinda kuruma ve catlak gorunumler soz konusu olabiliyor. Sebeplere baslica deginecek olursak; soguk hava, susuzluk ve b12 vitamini eksIkligi gibi faktorler bunlarin basinda geliyor. Oysa ki dudaklar yuzumuzun en cok dikkat ceken yerlerinden biridir ve catlak gorunum hepimizi rahatsiz eder oyle degil mi? Gelin bu catlaklardan evde uygulayacagimiz basit yontemlerle nasil kurtulabilecegimize birlikte goz atalim.

Her biri dogal yontemlerden olusan bu bakim onerilerinin en cazip yani da, maddi acidan sizi zorlamayacak malzemelerle evde kolayca uygulanabilir olmalari.

Bunlardan en basit olanina deginecek olursak;

Bal ve Vazelin Uygulayarak Dudak Catlaklarindan Kurtulma
Dudaklariniza once bir miktar bal surun ve uzerine de hafif dokunuslarla vazelin uygulayin. 15 dakika boyunca bekledikten sonra ilik su yardimiyla bu karisimdan dudaklarinizi arindirabilirsiniz. Boylece catlak gorunumden kurtulup yumusacik dudaklara sahip oldugunuzu goreceksiniz. Sik sIk bu sorunu yasiyorsaniz haftada birkac defa bu kuru uygulamanizda yarar var.

Salatalik Kuru Ile Dudak Catlaklarindan Kurtulma
Kabuklari soyulmus salataligi hafifce masaj yaparak dudaklariniza uygularsaniz, ustteki catlamis derinin zamanla yumusadigina sahit olacaksiniz. Bu islemi en az uc gun uygularsaniz yumusaklik biraz daha uzun sure kalici olacaktir.

Zeytinyagi Surerek Dudak Catlaklarindan KurtulmDudak Catlaklarindan Nasil Kurtuluruz?a
Son derece basit bir yontemle gece yatmadan once catlamis dudaklariniza bir damla zeytinyagiyla masaj yaparak pamuksu yumusaklikta dudaklariniz olacak.

Hindistan Cevizi Yagi ile Dudak Catlaklarindan Kurtulma
Aktarlarda bulabileceginiz Hindistan cevizi yagina cok uygun fiyatlarla sahip olabilirsiniz. Bu mucizevi yagi ozellikle soguk havalarda dudaklariniza uyguladiginizda yumusama saglar. Gun icerisinde birkac defa uygulanabilir.

Dudak catlamasinin pek cok sebebi olabileceginden bahsetmistik. Bunlardan en onemlisi de mevsim gecisleridir. Bu donemlerde dudaklarda ileri boyutlarda catlaklar olusabiliyor. Onlemek icin ise yine etkili yontemler mevcut.

Cilt bakim uzmanlari tarafindan onerilen dudak balmi ve kremlerini kullanin.

Bol miktarda B ve C vitaminlerini iceren gidalar tuketmeye dikkat edin.

Ruj uygulamadan once yogun nemlendirici ozelligi olan dudak kreminizi uygulayin.

Dislerinizi fircalamanin devaminda hassas dokunuslarla dudaklarinizi da fircalayabilirsiniz. Bu uygulama dudaklarinizin uzerindeki olu derilerin giderilmesini saglayacaktir.

Bahsettigimiz uygulamalara benzer ben cok yontem ile yumusacik dudaklara sahip olabilirsiniz. Daha bakimli bir gorunume sahip olmak adina dudak bakimi ihmal edilmemelidir.


ALİNTİ ~
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık