IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 27.Ağustos.2022   #1
Çevrimdışı
Bizimsohbet.net
Sac Ekimi Sonuclari Ne Zaman Belli Olur?


Sac ekimi, cok kisa surede uygulanan bir operasyondur. Ancak sac ekimi sonuclari icin ayni seyi soylemek mumkun degildir. Bircok kisinin merak ettigi konu, islem gerceklestikten ne kadar zaman sonra saclarina kavusabilecegidir. Genel olarak herkes hemen sonuclari gormek ister. Operasyonun sonuclari kisiden kisiye degisir. Farkli sebepler bu konuda etkilidir. Sac yapisindan cevresel faktorlere kadar bircok husus sac ekiminin ne zaman etkili olacagini degistirir.

Operasyon sonrasinda sonuclari beklemek sabir isteyen bir durumdur. Cunku biraz uzun suren bir surecten bahsediyoruz. Bundan dolayi uzun bir vadeden sonra sacinizin gercek gorunusunu gorebilirsiniz.

Sac Ekimi Sonrasi Surec
Sac ekimi sureci uzun bir surectir. Operasyon sonrasi yaklasIk olarak bir sene beklemeniz gerekir. Ustelik bu surecte saciniz farkli evrelerden gececektir, gunden gune farkli farkli sonuclar gosterecektir. Sac ekimi yaptiracak kisinin sac tipi ve dokulme orani, sac dokulmesinin devam edip etmedigi gibi faktorler doktor tarafindan incelenir. Buna gore kisiye ozel bir planlama olusturulur. Sac ekimi sonuclari ile ilgili degerlendirmeler bu faktorler dikkate alinarak yapilmalidir.

Surec icinde genel olarak her kisi ayni asamalardan gecer. Sac ekimi gerceklestikten sonraki ilk iki haftalik surecte sac ekiminin yapildigi alandaki yaralar kabuk baglamaya baslar. Tam olarak bu donemde ekilen sac kokleri yerlerine tutunmaya baslar. Sac kokleri yavas yavas bu yeni alana uyum saglarlar. Sonrasinda sok dokulme sureci yasanir. Ardindan artik saclar normal buyume dongusune girer. Bundan sonrasinda saclar ayda 1-2 cm kadar uzayacaktir. Ancak ilk zamanlarda cikan saclar, normale gore biraz daha zayif olacaktir.

Genel olarak sac ekiminde gerceklesen surecleri uc baslik altinda degerlendirebiliriz. Bunlari; ekilen saclarin tutma sureci, sok dokulme sureci ve ekilen saclarin buyume sureci olarak aciklayabiliriz. Sac ekimi sonuclari bu sureclerin ardindan tam anlamiyla net bir sekilde ortaya cikacaktir.

Ekilen Saclarin Tutma Sureci
Ekilen saclarin tutma sureci, sac ekiminden hemen sonra baslayan sureci kapsamaktadir. YaklasIk olarak 5 ile 7 gun arasindaki surecte ekilen saclarin tutmasi beklenmektedir. Bir haftalik bu sure boyunca sac derisi normalden cok daha hassas olmaktadir. Buna bagli olarak da mikroplara karsi da cok daha duyarli bir hale gelmektedir. Bundan dolayi ekstra tedbir almak gerekecektir. Boylece sac derisi karsi karsiya kalacagi tehlikelerden korunmali ve enfeksiyon onlenmelidir.

Dogru ve sorunsuz sac ekimi sonuclari icin dikkat edilmesi gereken bazi faktorler mevcuttur. Bunlara uyulmasi durumunda daha saglikli sonuclar almak mumkun olacaktir. Ekilen saclarin tutma surecinde dikkat edilmesi gereken faktorleri soyle siralamak mumkundur:

Sac ekiminden 3 gun sonra yikama islemi yapilir. Ancak bu kisi tarafindan yapilmaz. Klinik yani bizler ilk yikamayi gerceklestiririz. Daha sonrasinda ise sac ekimi yaptiran kisi, bunun icin ozel olarak uretilen sampuanlar ile saclarini her gun yikamalidir.
Saclar yikanirken sampuan bir ya da iki defa kullanilmalidir. Yikama islemi yapilirken sac derisine hassas ve nazik hareketler uygulanmalidir.
Saclari kurutma islemi de yikama kadar hassas yapilmalidir. Bu islemde kesinlikle sac kurutma makinesi kullanmamalisiniz. Havlu ile sactaki nemliligi yavas hareketlerle almalisiniz.
Bu surecte ozellikle, bir hafta boyunca kafa bolgenize herhangi bir darbe almamaya ozen gostermelisiniz. Kafanizi gelebilecek herhangi bir darbeden korumalisiniz.
Alkol ve sigara bircok operasyonda oldugu gibi burada dikkat edilmesi gereken hususlar arasinda yer almaktadir. Sac ekimi sonrasi olan bu bir haftalik surecte kesinlikle alkol ve sigara kullanmamalisiniz. Cunku tam olarak bu donemde olan iyilesme surecini olumsuz etkileyecektir.
Uyku sirasinda basinizin sac derisi yani operasyonun gerceklestigi kisim yastik ile temas etmemelidir.
Tum bu detaylar saglikli sac ekimi sonuclari icin oldukca onemlidir. Sac ekimi yaptiran herkesin dikkate alip uymasi gereken faktorlerdir.

Sok Dokulme Sureci
Sac ekiminde ikinci evre, sok dokulme surecidir. Bu surec gecici dokulme olarak da adlandirilir. Ilk iyilesme surecinin ardindan saclarin iyi bir sekilde cikmasi icin gerekli olan surectir. Sac tellerinin normal buyume formuna ulasmasi icin sok dokulme yasanir ve oldukca dogal bir surectir. Bu surec, sac ekimi yapildiktan yaklasIk olarak 1 ay sonra baslamaktadir. Burada sac kokleri aniden bir gecede dokulmez. Dokulme bir sureci icinde barindirir ve yaklasIk olarak 1 ile 2 ay icinde gerceklesir. Ancak bu durum kisiden kisiye degisebilmektedir. Bazi insanlarda cok daha erken baslarken bazilarinda daha gec baslar.

Sok dokulme sureci boyunca da dikkat etmek gereken hususlar mevcuttur. Dogru sac ekimi sonuclari icin bu hususlar dikkate alinmalidir. Bunlari asagidaki gibi aciklayabiliriz:

Bu surecte, ilk evrede oldugu gibi onerilen sampuani kullanmaya devam etmelisiniz.
Bu surecte beslenmenize de dikkat etmeniz gerekir. Bundan dolayi sac koklerini besleyecek bir beslenme programini uygulamaniz onemlidir.
Ilk evredeki kadar ciddi olmasa da sigara ve alkol gibi aliskanliklardan uzak durmanizi onermekteyiz. Hatta bazi durumlarda bu gereklidir.
Duzenli araliklar ile sac derinize masaj yapmalisiniz. Masaj sirasinda yumusak ve nazik hareketler uygulamalisiniz. Ayrica verdigimiz ilaclari hicbir sekilde aksatmamali ve duzenli bir sekilde kullanmalisiniz.
Dus alirken kafa bolgeniz cok basincli suya maruz kalmamalidir. Ayrica cok sicak su kullanmamaya da dikkat etmeniz gerekir.
Sac kesimi yapmak isterseniz kesinlikle ustura ve makine kullanmanizi onermiyoruz. Bunun icin makas kullanimi cok daha uygun olacaktir.
Bu gibi kucuk ama onemli detaylara ozen gostermeniz gerekir. Sac ekimi sonuclari icin gerekli olan bu uzun sureci ancak bunlara dikkat ederek dogru bir sekilde atlatabilirsiniz.

Ekilen Saclarin Buyume Sureci
Ekilen saclarin buyume sureci sac ekiminin son evresidir. Asil sac ekimi sonuclari burada kendisini gostermeye baslayacaktir. Sac ekiminin uzerinden 2 ay gectikten sonra sok dokulme sona erer. Bundan sonraki surecte sac kokleri gercek anlamda buyumeye baslayacaktir. Dorduncu ayin ardindan ise sac telleri artik uzamaya baslayacaktir. Bu uzamayla birlikte yavas yavas sekil dahi alacaktir. Altinci aya gelindiginde ise sac kokleri %50 ila %70 arasinda bir oranda cikmis olacaktir.

Saclar, sekizinci aydan itibaren normal buyume dongusune girecektir. Buna bagli olarak saclar gurlesecek, kalinlasacak ve en dogal halini almaya baslayacaktir. 12. ayin sonuna geldigimizde sac kokleri normal seyrinde buyumeye devam edecektir. Sac ekimi sonuclari bu evreler ile ortaya cikar. Biraz uzun bir surecten bahsediyor olsak da sonunda kesin sonuc alinmaktadir.

Sac Ekimi Sonuclarini Etkileyen Faktorler
Kisinin kendi ile ilgili ya da yapilan uygulamayla alakali olarak sonuclar etkilenmektedir. Ilk olarak sonuclari etkileyen onemli unsurlardan biri ekim sirasinda uygulanan tekniktir. Daha sonra anatomik ozellikler, sac yapisi ve genetik etkileyen faktorler arasinda yer almaktadir. Kisisel bakim ve ozen, beslenme duzeni, hijyen en onemli unsurlar arasinda yer alir.

Bunlar gibi bircok faktor sac ekimi sonuclari konusunda etkilidir. Buna bagli olarak bu detaylara fazlasiyla onem vermeli ve surec boyunca dikkat etmelisiniz. Cunku iyi sonuclar ancak boyle ortaya cikacaktir.


ALİNTİ ~
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık