IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 20.Ağustos.2022   #1
Çevrimdışı
Bizimsohbet.net
Vajina sagliginiz icin sicak havada dikkat etmeniz gerekenler


Havalarin isinmasi ile beraber sagliginiz icin dikkat etmeniz gereken bazi durumlar var. Ozellikle kadinlar icin vajina sagligi kritik bir durum. Sicak havalarda kadinlarin vajina sagligi icin dikkat etmeniz gereken bazi unsurlar bulunuyor. Gunun sonunda vajinanin tun gun kapali olmasi her seyin yolunda gittigi anlamina gelmiyor. Aksine bu durum tum gun ter ve bakteri olusumunu tetikliyor.

Kadinlar icin sicak havalarda vajina sagligi kritik oneme sahip oluyor. Sicak gecen aylarda ter birikmesi, kasinti, agri, asiri akinti ve genellikle guclu kotu bir koku gibi semptomlarla enfeksiyonlara, ozellikle mantar enfeksiyonlarina yol acabilir. Mantar disinda vajinada pamukcuk olusumu da sIklikla rastlanan durumlardan biridir. Bu nedenle, kendinizi sicak hissederken vajinanizin serin ve bakimli bu ipuclariyla korundugundan emin olun.

IC CAMASIRI SECIMI
Yaz aylarinda pamukcuktan korunmak icin pamuklu ic camasiri gibi nefes alabilen giysiler tercih edebilirsiniz. Islak mayo ile durmamali en kisa surede degistirmelisiniz.

VAJINA TEMIZLIGI
Muhtemelen daha once duymussunuzdur, vajina kendi kendini temizleyebilir. Ekstra temizleyiciler vajinanin dogal pH'ini bozarak zararli bakteri veya mayalarin asiri buyumesine neden olabilir. Vulvanizi temiz tutmanin en iyi yolu su ve kokusuz sabun kullanmaktan geciyor.


TERLENMEDEN KORUNUN
Yaz aylarinda bunu soylemek yapmaktan daha kolaydir, ancak oglen 12 ile 3 arasinda en yuksek sicakliktan kacinmak, terlemeyi onleyebilir. Disardaysaniz mumkunse golgede durun. Yaninizda kulot tasimak da bir cozum olabilir.

IC CAMASIRINIZI UTULEYIN
Uzmanlar ic camasirlarin yikandiktan sonra mutlaka utulenmesi gerektigini belirtiyor. Dusuk sicaklikta yikadiktan sonra utuleyeceginiz ic camasirlari maya olusumunu engelleyebilir.


TUVALET RUTINI
Belki de tuvalete gittikten sonra orayi silmek dogal yol degil, ancak onden arkaya dogru silmek, rektumunuzdan herhangi bir bakteri ve diskinin vajinaniza girmesini ve karismasini engeller.

Her kadinin korkulu ruyasi: Sarkik gogusler! Duzeltebilirsiniz
Her kadinin korkulu ruyasi: Sarkik gogusler! Duzeltebilirsiniz
CIPLAK YATIN
Vajinanizin nefes almasini saglayin. Bunu da gece ciplak yatarak yapabilirsiniz.

BIKINI BOLGESI TUYLENMESI
Denize veya havuza gireceginiz gun bikini bolgesindeki tuyleri tiraslamamaya calisin. Tirastan oturu acilan gozenekler tahris ve enfeksiyon riskini artirabilir.

CINSEL ILISKI ONCESI VE SONRASI
Cinsel iliski oncesi ve sonrasinda bakteri olusumunu onlemek icin cinsel organinizi kokusuz sabin ve temiz suyla yikamayi ihmal etmeyin.


ALİNTİ ~Mynet
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık