IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 20.Ağustos.2022   #1
Çevrimdışı
Bizimsohbet.net
Domates gribi nedir, domates gribi belirtileri nelerdir?


Mayis ayinda Hindistan’da gorulmeye baslayan 'domates gribi' olarak adlandirilan virus doktorlarin alarm durumuna gecmesine neden oldu. Simdiye kadar bes alti yas arasi 82 cocukta tespit edildi. Cocuklarin vucutlarinda buyuk, kirmizi lekelerin cikmasina neden olan 'domates gribi', doktorlari harekete gecirdi.

Hindistan'daki doktorlar, duzinelerce cocugu enfekte eden 'domates gribi' adli yeni bir virus nedeniyle alarma gecti. Enfeksiyon mayis ayinda guneydeki Kerala eyaletinde goruldu ve el, ayak hastaliginin yeni bir cesidi olmasindan korkuluyor. Uzmanlar ayrica bunun sivrisinek kaynakli bir enfeksiyonun etkisi olup olmadigini arastiriyorlar, ancak tamamen yeni bir patojen olma ihtimalini goz ardi etmiyorlar. Dunya hala Covid pandemisinden ve maymun cicegin salginiyla sarsilirken ve kuresel yeni bir hastalik riski herkesi endiselendiriyor.

DOMATES GRIBI NEDIR?
"Domates gribi" olarak bilinen hastalik, adini olusturdugu kirmizi kabarciklardan alan viral bir hastaliktir. Maymun cicegi virusune benzer sekilde belirtilere neden olan bu virus esas olarak simdiye kadar bes yasin altindaki cocuklari etkiledi. Mayis ayindan bu yana bes yasin altindaki 82 cocuga domates atesi teshisi kondu ve 10 yasina kadar 26 gence de supheli vaka olarak kontrol altina alindi.

DOMATES GRIBI BELIRTILERI
Cogu hasta ayrica yuksek ates ve yogun eklem agrisindan mustariptir. Domates gribi belirtileri arasinda yorgunluk, halsizlik ve ishal de bulunuyor.

Doktorlar bunun 'cok bulasici' oldugunu soyluyorlar ve mevcut salgin kontrol altina alinmazsa yetiskin nufusa bulasabileceginden korkuyorlar.

Hastalik tukuruk, mukus, diski ve kabarciklardan gelen sivi yoluyla bulasicidir. Bu nedenle, etkilenenler kendilerini izole etmeli ve kasinmamalidir. Domates gribinin kesin nedeni tam olarak bilinmemektedir. En cok etkilenenler bes yasin altindaki cocuklardir. Bu nedenle anaokullarinda ve ilkokullarda virus hizla yayilabilir. Domates gribi tehlikeli bir hastalik olarak gorulmemektedir, ancak belirtiler ozellikle kucuk cocuklar icin agrili bir surece donusebilir. Belirtiler genellikle 10 gun icinde kaybolur.


ALİNTİ ~ Mynet
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık