IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

3Beğeni(ler)
  • 1 gönderen CeReN
  • 1 gönderen Ayışığı
  • 1 gönderen CeReN

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 19.Ağustos.2022   #1
Çevrimdışı
Bizimsohbet.net
Simfizit Nedir?


Semfizit, agrinin eslik ettigi kasIk simfizinin (genellikle hamilelik sirasinda) bir islev bozuklugudur. KasIk semptomu alanindaki agri veya eklemin islev bozuklugu, hamilelik sirasinda basit gunluk aktivitelerin yapilmasini zorlastirabilir. Agrinin genellikle cocugun dogumundan sonra kayboldugu fark edilir. Ancak, anne adayinin vucudunda meydana gelen belirli fizyolojik sureclerle iliskili olmalarina ragmen, duyumlarin kendileri oldukca rahatsiz edici olabilir.

Pubik simfiz disfonksiyonu, anne adayinin vucudunda meydana gelen degisIklikler nedeniyle sol ve sag pelvik kemikler arasindaki eklem (pubik simfiz) genislediginde ortaya cikar. Baglar eklemi yerinde tutar, boylece pelvik kemikleriniz normal anatomik baglantilarindan hareket edemez veya hareket edemez. Hamilelik sirasinda, hormonal degisIklikler bu baglari zayiflatir, boylece eklem, dogum sirasinda pelvik kemiklerin hafifce genislemesi icin yeterince esnek hale gelir. Pelvik bolgedeki tum ek hareketler, basinc ve yuk uygulama noktasi degistigi icin agrili olabilir. Ancak agri ve rahatsizlik genellikle bebek dogduktan hemen sonra gecer.

Hamile kadinlar en sIk bu eklemde agri hissederler. Bir kadin hamileyse, pelvik bolge hamilelik sirasinda, dogum sirasinda ve bebek dogduktan bir sure sonra agriyabilir. Agri, pelvisin onunden, arkasindan veya hem onden hem de arkadan gelebilir. Pelvik bolge daha da buyumus ve dengesiz hissedebilir. Ancak bu eklemde agri hissetmek icin hamile olmak sart degildir. Spor yaralanmalari, eklemdeki pelvik kemiklerin sIkismasina veya yerinden cikmasina neden olabilir. Bu eklemdeki kikirdak zamanla yipranir (osteoartrit), bu nedenle pelvik kemikleri daha az destekleyebilecektir. Enfeksiyonlar ve iltihapli durumlar (osteitis pubis) ekleme zarar verebilir. Gebe kadinlarin yaklasIk %30’u, kasIk sempatizinin islev bozuklugu ile iliskili semptomlar bildirmektedir.

SimfizitinSimfizit Nedir? nedenleri
Bir kadin hamileyken, vucudu gevsetici hormon salgilar, bu da sol ve sag pelvik kemikler arasindaki eklemdeki baglari daha rahat hale getirir. Kadin vucudu bu hormonu hamileligin 10. haftasindan itibaren uretmeye baslayabilir. Ligamentlerin ekleme yapismasinin zayiflamasi, eklemin daha fazla genlik ile hareket edebilmesi anlamina gelir. Bu ekstra hareket, bebegin dogma zamani geldiginde sol ve sag pelvik kemiklerin genislemesini saglar. Pelvik kemiklerin hareketliligindeki bu degisIklikler vajinal dogumu mumkun kilar ve ayni zamanda simfizite neden olur.

Simfizitin belirtileri
Agrinin gucu ve suresi, agirlik ve basincin vucutta nasil dagildigina baglidir. Bir kadinin vucudunu hareket ettirme ve durusunu koruma sekli agriyi hafifletebilir veya artirabilir. Bir kadin hamileyse, fetusun agirligi veya daha fazlasi eklem uzerine baski yaparak rahatsizligi ve agriyi artirabilir. Doguma yaklastikca genellikle guclenir.

Teshis
Doktorun, kasIk sempatizinin islev bozuklugu olup olmadigini belirlemenin farkli yollari vardir. Doktorunuz, kasIk simfiz eklemine zarar verebilecek bir yaralanma olup olmadigini gormek icin tibbi gecmisinizi gozden gecirecektir. Hassasiyet, agri veya sislik olup olmadigini kontrol etmek icin fizik muayene yapabilirler. Uzman, belirli hareketleri ne kadar kolay gerceklestirebileceginizi degerlendirecektir. Doktorunuz ultrason, BT taramasi veya rontgen ile pelvik ekleminize daha yakindan bakabilir. Hamileyseniz, doktorunuz fetus icin guvenli olan bir goruntuleme proseduru yazacaktir.

Simfizit nasil tedavi edilir?
Pelvik bolgede hissettiginiz agri genellikle bebek dogduktan birkac ay sonra gecer. Vucudunuz gevseme uretmeyi biraktiginda, baglariniz tekrar gerilir ve eklemleriniz daha az hareket eder. Hamilelik sirasinda siz ve doktorunuz agrinizi en iyi nasil yoneteceginize karar verebilirsiniz.


ALİNTİ ~
Sıla bunu beğendi.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Alt 19.Ağustos.2022   #2
Çevrimdışı
www.eylulsohbet.net
Cevap: Simfizit Nedir?


Emeğine sağlık

CeReN bunu beğendi.
  Alıntı ile Cevapla

Alt 19.Ağustos.2022   #3
Çevrimdışı
Bizimsohbet.net
Cevap: Simfizit Nedir?


CanSeL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Emeğine sağlık

cok tşk ettim : )

Sıla bunu beğendi.
  Alıntı ile Cevapla

Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık