IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 19.Ağustos.2022   #1
Çevrimdışı
Bizimsohbet.net
Disbakteriyoz Nedir?


Disbakteriyoz cok yaygin bir hastaliktir. Saglik Bakanligi’na gore yetiskin nufusun %90’inda ve bir yas alti cocuklarin %25’inden fazlasinda tespit edilmektedir. Gastrointestinal sistemin bircok hastaligi dysbacteriosis ile iliskilidir. Kronik olanlar da dahil olmak uzere bircok hastalik, bagirsak mikrobiyosenozunun ihlali ile iliskilidir ve genellikle nedeni degil, disbakteriyozun sonucudur.

Disbakteriyoz, 21. yuzyilin ana sosyal hastaligi olarak kabul edilir ve bagirsagin normal bakteri tur bilesiminde (mikrobiyota) niteliksel bir degisIklik eslik eder. Sorunun aciliyeti, disbakteriyozisin tedavisi ve duzeltilmesi icin surekli yeni yollar aranmasini gerektirir.

Disbakteriyoz tedavisi
Oncelikle, ister asiri antibiyotik kullanimi, ister zehirlenme, ister bulasici bir hastalik olsun, hastaligin kok nedenini dogru bir sekilde teshis etmek ve ortadan kaldirmak gerekir.

Disbakteriyozis teshisi icin ana yontem, analiz icin diski teslimidir.

Bagirsak disbakteriyozunun nedenini ortadan kaldirdiktan sonra, yeterli olmayan bakterileri iceren mustahzarlar ile tedavi gerceklestirilir (basarili tedavi durumunda bu bakterilerin kok saldigi ve gerekli seviyeye kadar cogaldigina inanilir). Ayni zamanda, ikame ilaclar kullanilir. Normalde mikroflora tarafindan fermente edilen sindirimin kimyasal reaksiyonlarinin enzimleri ve ayrica faydali mikroflora (mikroskobik mantarlar) rakiplerinin gelisimini engelleyen ilaclar.Disbakteriyoz Nedir?

Ek olarak, malabsorpsiyon ve hazimsizlik, sindirim bozukluklari semptomlarini ortadan kaldirmak icin mide veya bagirsak sindirim enzimlerinin yerini alan ilaclar kullanilir. Bazen, antibiyotiklerle (ozellikle penisilinler) veya sulfonamidlerle antibakteriyel tedavi ile birlikte, bagirsak disbiyozunu onlemek ve ozellikle uzun sureli antibiyotik tedavisi ile cilt disbakteriyozunu tedavi etmek icin antifungal antibiyotikler (ornegin, Nystatin) recete edilir. Kural olarak, pre ve probiyotiklerle birlikte, enzim preparatlari, sorbentler (beyaz komur, aktif karbon, smecta, poliphepan, vb.) ve diger ilaclar, dysbacteriosis bir hastalik degil, diger hastaliklarin sadece bir parcasi oldugu icin recete edilir, sirasiyla, detoksifikasyon gerekli vucut ve altta yatan hastaligin tedavisidir.


ALİNTİ ~
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık