IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 11.Ağustos.2022   #1
Çevrimdışı
Bizimsohbet.net
Vejetovaskuler Distoni Nedir?


Vegetovaskuler distoni (VVD), cesitli otonomik fonksiyon bozukluklarini birlestiren cok semptomlu bir sendromdur. Bas agrisi, yorgunluk, uyku bozukluklari, bas donmesi, artan terleme esliginde. Bazi hastalar kaygi, kaygi, korku, kotu ruh hali birakmazlar. Bircogu toplu tasima araclarinda seyahat etmeyi hos gormez.

Vegetovaskuler distoni sunlar olabilir:

1. Genellikle bir aile karakterine sahiptir ve cocuklukta kendini gosterir;

2. Nevroz, endokrin bozukluklari, merkezi sinir sistemi hastaliklarinin arka planinda ortaya cikar. Inme, travmatik beyin hasari, tumorden sonra ortaya cikabilir. Cogu zaman, VVD bazi meslek hastaliklarinin (ornegin, titresim hastaligi) bir sonucudur.

Vegetovaskuler distoni belirtileri
Vegetovaskuler distoninin belirtileri asagidaki bozukluklardir;

Kardiyovaskuler,
Mide-bagirsak,
Solunum,
Urolojik,
Cinsel,
Terleme ve termoregulasyon ihlalleri,
Bitkisel kriz.

VVD icin sIkayetler tipik olarak nefes almayi durdurma hissi, hava eksIkligi, eksIk ilham, esneme, oksurme, hizli nefes alma, bacaklarda ve kollarda uyusma ve karincalanma, uzuvlarda kramplar, “surunen tuyler” hissi. Bazi hastalar su sorunlardan sIkayet ederler, bunlar; mide bulantisi, kusma, ishal, kabizlik, cinsel islev bozuklugu, agrili veya sIk idrara cikma.

Not: “Vetovaskuler distoni” tanisi, ancak benzer bir klinik tabloya sahip olan ic organlarin olasi hastaliklarinin dislanmasindan sonra yapilir.

Vegetovaskuler distoni tedavisi
Vejetovaskuler Distoni Nedir?Vegetovaskuler distoni tedavisinde egzersiz tedavisi, fizyoterapi, refleksoloji, masaj, su tedavileri, psIkoterapi gibi ilac disi yontemler kullanilmaktadir. Ilac tedavisi, yatistiricilarin, antipsIkotiklerin ve sakinlestiricilerin (anksiyete bozukluklari icin), antidepresanlarin (depresyon icin) kullanimindan olusur.

TasIkardi, kardialji, ekstrasistol, kararsiz arteriyel hipertansiyon, hiperventilasyon sendromu ile beta blokerlerin (Concor, Egilok) kullanimi belirtilir. Stabil bradikardi ve gastrointestinal sistem bozukluklari ile antikolinerjikler (belladonna preparatlari) recete edilir.

VSD tedavisi icin ilaclar
VVD’nin akut bir tezahuru ile, kalbin calismasi uzerinde faydali bir etkisi olan ilaclar kullanilir. Bunlara sakinlestiriciler, B grubu vitaminleri dahildir. Bu hastalik icin en sIk kullanilan sakinlestiriciler ve antidepresanlar sunlari icerir: Diazepam, Karbamazepin, Fenibut, Pyritinol, Amitriptilin Piracetam.

Ayrica, VVD icin kullanilan psIkotrop ilaclar sunlari icerir: Frenolon, Sonapax, Grandaxin, Mezapam. Dolasim sisteminin isleyisini iyilestirmek icin Vinpocetine, Pentoksifilin, Sinnarizin, Nikotinik asit recete edilir.

Bu hastalik icin kullanilan dogal ilaclardan alic, kediotu, sari kantaron, ana otu, limon otu not edilmelidir.


ALİNTİ ~
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık