IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 11.Ağustos.2022   #1
Çevrimdışı
Bizimsohbet.net
Bas Agrilari: Tanilari Ve Tedavi Yontemleri Nelerdir?


Bas agrisi bircok hastaligin belirtisidir ve nedenlerine bagli olarak farkli sekillerde kendini gosterebilir ve basin farkli bolgelerinde yogunlasabilir. En yaygin bas agrisi turu, nufusun %90’indan fazlasinda gorulen ve genellikle 25’li ve 30’lu yaslarda baslayan gerilim tipi bas agrisidir.

Gerilim tipi bas agrisinin ozu, akut veya kronik stresten kaynaklanan zihinsel strese bir tepkidir. Bu durumda, zihinsel strese, basin kaskini ceken on, gecici veya oksipital kaslarin gerginligi eslik edebilir.

Ayrica, nedeni trigeminal sinirin (yuz, oksipital, kulak-temporal vb.) iltihabi olan nevraljik bir bas agrisi da vardir. Bu tur bas agrisi, belirli araliklarla tekrarlanan keskin ve kisa agri hisleriyle kolayca tanimlanabilir. Bazen nevraljik agri ile yuz kaslarinin istemsiz kasilmasi da vardir. Ayrica kafayi cevirirken, oksururken ve hapsirirken agri daha da kotulesebilir. Nevraljik agrilar genellikle servikal vertebra hastaliklarinda, soguk alginliginda ve bazi bulasici hastaliklarda (kabakulak vb.) ortaya cikar.

Bas agrisi nedenlerinin teshisi
Randevuda bas agrisini teshis etmek ve hastaligin olasi nedenlerini bulmak icin doktor, kas tonusunun belirlenmesi, uzuvlarin duyarliliginin bozulmasi, agrili alanlarin lokalizasyonu ve eklem hareketliliginin derecesi dahil olmak uzere norolojik ve manuel muayeneler yapacaktir. Doktorlar ayrica ultrason, radyografi, tomografi, miyelografi, kontrast diskografi ve digerleri gibi enstrumantal teshis yontemlerini aktif olarak kullanirlar.

Bas agrisi tedavisiBas Agrilari: Tanilari ve Tedavi Yontemleri Nelerdir?
Bas agrilarinin tedavisine duyulan ihtiyaci onlemek icin, ortaya cikmalarini engellemelisiniz. Dogru gunluk rutin, rahat calisma kosullari, zamaninda dinlenme ve kas gevsemesi sayesinde gerilim tipi bas agrilarini onleyebilirsiniz. Ancak en onemli sey, yuksek stres direnci ve ortaya cikan sorunlarla hizli bir sekilde basa cikma yetenegi olacaktir.

Bas agrisi tedavisinin temeli, nesnel olarak, vucudun ic kaynaklari nedeniyle maksimum etkiyi elde etmenin mumkun oldugu vucudun yedek kuvvetlerinin aktivasyonu ve kullanilmasidir. Bas agrisi tedavisinde asagidaki teknikler kullanilir. Bu tedaviler;

Osteopati,
Manuel terapi,
Cesitli terapotik masaj turleri,
Homeopatik farmakopunktur,
Fizyoterapi,
Terapotik banyolar,
Ilac tedavisi vb.


ALİNTİ ~
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık