IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 09.Ağustos.2022   #1
Çevrimdışı
Bizimsohbet.net
Kadinlarda Dusuk Riski Ve Teshisi


Bir kadin birden fazla dusuk yapmissa, tekrarlayan dusuk teshisi konur. Bu tur kadin ureme islevi bozukluklari vakalari, ozellikle dikkatli izleme ve tedavi gerektirir. Unutulmamalidir ki, dusuk nedenlerinin belirlenmesi spontan abortus tedavisinin onemli bir parcasidir.

Genellikle, dusuk vakalari, sadece kadinlarin degil, ayni zamanda evli bir ciftteki erkeklerin de saglik durumu ile iliskilidir. Eslerden birinin veya her ikisinin de daha once cocuklari olmus olsa bile her ikisi de incelenir. Bir erkege uygulanan tum teshis yontemleri bir urolog tarafindan recete edilir. Evli bir ciftin muayenesi, donanim ve laboratuvar testleri, tip uzmanlarinin muayenesini icerir. Genellikle, teshis sirasinda, endokrinolog, kardiyolog, terapist gibi uzman doktorlarin konsultasyonlari atanir.

Eslerin saglik durumlarina, kronik veya sistemik hastaliklarin varligina bagli olarak ek muayene yontemleri gerekebilir. Bronsiyal astim, kalp yetmezligi, bobrek yetmezligi, diabetes mellitus vb. gibi ciddi sistemik hastaliklari olan hastalar, sonuclari hamilelik olasiligini ve guvenligini belirleyen uzun bir muayeneden gecmelidir. Dusuk teshisinin amaci, hamileligin seyrini etkileyebilecek tum olasi, hatta kucuk faktorleri belirlemektir. Kapsamli ve eksIksiz bir muayene, her iki esin saglik durumunu degerlendirmenize, her iki veya bir es icin bir tedavi plani hazirlamaniza, bir kadini hamilelige hazirlamaniza ve gelecekteki dusukleri onlemenize olanak tanir.

Dusuk tedavisiKadinlarda Dusuk Riski ve Teshisi
Dusuk tedavisi birkac asamadan olusur. Tani sonuclarini aldiktan ve dusuk nedenlerini belirledikten sonra, ilgili doktor, tum nedenlerin onem sirasina gore asamali olarak ortadan kaldirilmasi icin bir plan hazirlar. Tespit edilen hastaliklarin tedavisi icin hem konservatif hem de cerrahi yontemler kullanilabilir. Cerrahi yontemler, yalnizca ilaclarin istenen etkiye sahip olmadigi asiri durumlarda, ornegin; buyuk iyi huylu neoplazmlarin varliginda, yumurtaliklarda yara izleri, genital organlarda hasar vb.

Hormonal dengesizlikleri, cinsel yolla bulasan hastaliklari, adet duzensizliklerini ve vucut sistemlerinin isleyisindeki diger bozukluklari tedavi etmek icin tibbi konservatif yontemler kullanilir. Belirlenen tum dusuk nedenleri ortadan kaldirildiktan sonra her iki es de yeniden muayene edilir, Tedavinin basarisini degerlendirmek icin. Muayene tatmin edici sonuclar verdiyse, ilgilenen doktor bir sonraki asamaya gecer.

Her iki es de saglikli oldugunda hamilelik hazirliklari baslar. Uzman doktorun kararina gore bu asama ciftin bireysel ozelliklerine gore 3 ile 6 ay arasinda surebilir. Hamilelik icin hazirlik sunlari icerir; doktora sistematik bir ziyaret, bireysel olarak secilen prosedurler ve aktiviteler, diyet, ilaclar ve vitaminler (gerekirse). Her kadin icin jinekolog, amaci terapotik etkiyi pekistirmek, kadin vucudunu hamilelige hazirlamak ve gelecekte dusuk yapmayi onlemek olan bireysel bir egitim plani gelistirir. Dusuk tedavisinin son asamasi, hamileligin yonetimidir: Bir doktorun sistematik gozlemi, gerekirse, hamileligi korumak ve dusuk yapmayi onlemek icin prosedurler ve onlemler recete edilir.


ALİNTİ ~
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık