IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 09.Ağustos.2022   #1
Çevrimdışı
Bizimsohbet.net
Interkostal Nevralji Nedir?


Interkostal nevralji ciddi norolojik hastaliklardan biridir. Tehlikesi, her yastan insani etkilemesi, disaridan saglikli bir insanda ortaya cikmasi ve kalp hastaligina neden olmasi gerceginde yatmaktadir. Sinir sistemi hastaliklari cok cesitlidir ve kendilerini diger hastaliklar gibi gizleyerek kendilerini gosterebilirler. Genellikle bir kisi, bir norolog ile randevu alana kadar kendisine ne oldugunu uzun sure anlayamaz. Spor yapmanin veya belirli bir diyet yapmanin sizi norolojik bir hastaliktan kurtarabilecegini dusunmeyin. Evet, boyle bir yaklasim elbette cesitli hastalik riskini azaltir, ancak yoklugunu tam olarak garanti edemez.

Interkostal nevralji belirtileri
Belirtiler sunlari icerir;

1. Goguste herhangi bir periyodik veya kalici agri, asagidaki nitelikte olabilir: Agriyan, kesme, bicaklama, yanma, donuk vb.

2. Nefes darligi, sinirsel kas segirmesi, yogun terlemenin eslik edebilecegi aciklanamayan durumlar.

3.Omuz kisminin altinda veya bel bolgesinde olusan agri.

4.Hapsirirken ortaya cikan keskin agri veya rahatsiz edici bir pozisyon degisIkligi.

5.Gogus bolgesinde tam veya kismi uyusma yerleri gorunebilir.

Bir kisi bu semptomlarin bir kismini veya tamamini gozlemlerse, interkostal nevralji kendiliginden gecmediginden kesinlikle bir uzmana danismalisiniz. Bu hastalikta muayene ve genel tani, baslangicta doktorun kalp patolojilerini dislamasina yoneliktir. Bu ayni zamanda bir dizi teshis proseduru gerektirir. Doktor, bu belirtilerin kalple ilgisi olmadigini guvenle soyleyebildiginde, nevraljinin derecesi belirlenmeye baslar.Interkostal Nevralji Nedir?

Bir uzmanin nevraljiyi kalp hastaligindan ayirabilecegi bazi ayirt edici gostergeler verilmelidir. Bunlar;

Nevralji meydana geldiginde, gun boyunca ve hatta geceleri agri duyumlari gorulur, bir kisi ani hareketlerin yani sira derin bir nefes veya ekshalasyon ile keskin agrilar yasar. Ornegin tasIkardi veya anjina pektoris gibi kardiyak yapidaki patolojilerde, agri keskin bir sekilde ortaya cikar ve birkac dakika sonra aniden kaybolur, ani hareketler veya hapsirma kalp agrisini artirmaz. Bu nedenle doktor, EKG veya rontgen randevusunun eslik edebilecegi dikkatli ve eksIksiz bir muayene yapar. Bazen sadece boyle bir teknik, dogru bir teshis belirlemenize izin verir.

Interkostal nevralji tedavisi
Interkostal nevralji gibi bir hastaligin tedavisi genellikle uzun zaman alir. Hastalarin basit yontemlerin yeterli olmadigi asamada zaten uzmanlara yonelmesi gercegi daha da karmasIk hale getiriyor. Ayrica, ilaclarla paralel tedavi ve fizyoterapi prosedurlerinin lezyonlar uzerindeki etkisi geleneksel olarak gerceklestirilir. Nevralji ve manuel terapi ile mucadelede yaygin olarak kullanilmaktadir. Ancak, yalnizca bir norolog gozetiminde yapilmalidir. Hasta siddetli agridan biraz kurtuldugunda hafif fizik tedavi egzersizlerine baslamak mumkun olacaktir.

Akupunktur da bu hastaligi tedavi etmek icin kullanilir, ancak diger islemlerde oldugu gibi sadece bir uzman gozetiminde yapilir. Doktorlar ayrica bazen ozel bir guclu ilac kompleksi dogrudan etkilenen bolgeye enjekte edildiginde sozde ablukalar onermektedir. Ancak boyle bir teknik, yalnizca deneyimli bir uzman tarafindan ve yalnizca hastanin rizasiyla gerceklestirilebilir.


ALİNTİ ~
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık