IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 08.Ağustos.2022   #1
Çevrimdışı
Bizimsohbet.net
Saglikli Bir Zihnin 10 Belirtisi


Modern dunya; stres, fast food, fazla ilac kullanimi ve fiziksel hareketsizlik tarafindan yonetiliyor. Ozellikle sagligini dusunmeyen ve toplum tarafindan dayatilan basariyi tuketen bir yasam tarzi surduren bir kisi, bir anda kendini bir suru fonksiyonel bozukluk ve kronik hastalikla bulabilir.

Ayni zamanda, uyusukluk, surekli yorgunluk, burun akintisi, alerji, depresyon, hazimsizlik, uykusuzluk ve donuk bir ten, metropolun hemen hemen her ikinci sakininin alcakgonullulukle yasadigi normlardir. Ve tum bunlarin, temel islevlerle bas edemedigi (tam tesekkullu yiyeceklerle beslenmedigi, temiz su ile icilmedigi, uygun uyku ve dinlenme ile restore edilmedigi) vucudun endise verici sinyalleri olmasi ve bir sey bu konuda acilen yapilmasi gerekiyor. Kronik gastrit, anemi, uykusuzluk, ruh hali degisimleri, PMS, mevsimsel alerjileri veya ishali olan bir kisi “Eh, hicbir sey beni incitmez” diye dusunur.

Bir yandan insanlik ilerliyor, bilimsel kesifler ve teknolojik atilimlar yapiliyor, modern cihazlar uyku, su, hava, urunlerin kalitesini %98 analiz edebiliyor. Obezite hiz kazaniyor. Ote yandan, biyolojik bir tur olarak bizler, insanlar bozuluyoruz. Nufusun sagligi her yil bozuluyor; obezite, depresyon ve kisirlik, viruslerin yayilmasindan daha az korkunc salgin hastaliklar haline geliyor.

Ayrica, bircogumuz; bozukluklar ve patolojilerle yasamayi ogrendi, cunku, modern saglik sistemi reaktif bir ilkeye dayaniyor. Ancak toplumda olumlu bir dinamik de var; onlemeye yonelik bir egilim ortaya cikiyor. Yani, butunlestirici ve onleyici tip uzmanlari, beslenme uzmanlari, saglikli yasam tarzi uzmanlari, butunsel bir yaklasima bagli saglik koclari, semptomlari tedavi etmeyi degil, nedeni onlemeyi amacliyor. Bu mesleki faaliyet alaninin asil amaci, modern bir kisiye vucudunu duymayi, hissetmeyi ve ona uygun sekilde bakmayi ogretmektir.

Saglikli bir insanin belirtilerini hatirlayalim. Asagida listelenen noktalardan en az biri sizi supheye dusuruyorsa, vucudunuza daha yakindan bakmanin zamani geldi demektir.

1. Saglikli bir insan sabahlari neseli ve enerji dolu uyanir, cunku detoks sistemi gece boyunca tum islevleriyle basa cikar ve hucreler temel element sIkintisi cekmez.

2. Saglikli bir insan sabahlari aclik hisseder. Cunku, gece boyunca saglikli bir vucut metabolik urunleri kullanmayi ve dun yenen her seyi amacina uygun kullanmayi hedefler. Yasam icin enerjiye, yeni hucreler icin yapi malzemesine ve sonsuz biyokimyasal reaksiyonlar icin elementlere ihtiyaci var.

3. Saglikli bir insanda mantiksiz ofke, asabiyet, uzuntu ve ozlem nobetleri olmaz. Yani, ruh hali genellikle olumludur. Her zaman harekete gecme arzusu ve motivasyonu vardir, cunku bagirsaklar normal calisir ve norotransmitterlerin ve hormonlarin uretimi icin gerekli madde sIkintisi yoktur. Butun bunlar birbirleriyle surekli uyum icindedir ve sorunsuz calisir.Saglikli Bir Zihnin 10 Belirtisi

4. Saglikli bir insanda, her sey sindirim ile uyumludur. Sislik, siskinlik, mide eksimesi, gegirme yoktur. Gida alerjileri, belirli gidalara karsi isteksizlik veya intolerans yoktur. Tam tesekkullu bir diyetten periyodik sapmalar bile iz birakmadan gecer. Saglikli bir insan “tirnaklari sindirebilir” cunku mide suyunun asitligi normaldir, safra akisi iyidir, karaciger ve pankreas gerekli tum enzimleri uretir ve bagirsaklar saglikli bir mikrobiyota ile doldurulur.

5. Saglikli bir insanin tatli, nisastali, tuzlu, kizarmis, yagli, kahve ve alkol icin yiyecek bagimliligi ve asermesi yoktur. Her saat basi bir seyler yemesine, cay veya kahve icmesine gerek yoktur. Aciktiginda gunde 2 ila 3 tam ogun yemek yiyor ve guvenli bir sekilde ogun atlayabiliyor ve yine de iyi hissediyor, cunku vucuda gerekli tum besinler saglaniyor, parazitoz veya kandidiyazdan muzdarip degil, normal kan sekeri seviyelerini koruyabiliyor ve metabolik bir esneklik, yani hem karbonhidratlardan hem de yaglardan enerji cekebilir.

6. Saglikli bir insanin libido ile sorunu yoktur ve fiziksel aktivite icin istek ve enerjiye sahiptir. Duzenli olarak cinsellik yapabilir ve hareket edebilir, cunku hormonlar icin bir yapi malzemesi, yeterli duzeyde enerji, tiroid bezi ve mitokondriyal fonksiyon mukemmel bir duzendedir.

7. Kadinlarda PMS olmaz cunku detoksifikasyon sistemi kusursuz calisir, hormon metabolitleri ve toksinler birikmeden serbestce atilir, saglikli bir safra yaglarin ve yagda cozunen vitaminlerin emilimini saglar, gastrointestinal sistem gidalarin ve tum besinlerin tam emilimini saglar.

8. Saglikli bir insan agizdan koku almaz; ter, diski ve idrar guclu bir kokuya sahip degildir, cunku detoksifikasyon sistemi asiri yuklenmez ve filtreleme islevleriyle tam olarak bas eder. Bobrekler, mide, safra kesesi ve bagirsaklar sagliklidir ve lenfatik tikaniklik yoktur.

9. Saglikli bir insan pratik olarak ARVI almaz, herpes, alerji, sedef hastaligi, dermatitin surekli nukslerinden muzdarip degildir, cunku bagisIklik sistemi etkilidir ve viral, bakteriyel ve fungal nitelikteki herhangi bir patojeni kolayca notralize edebilir.

10. Saglikli bir insanin hafiza, konsantrasyon, dikkat odagi ile ilgili sorunlari yoktur. Iyi dusunur, hatirlar ve kolayca hatirlar, her zaman “temiz bir kafasi” vardir, cunku eksIklikler, temiz, guclu ve elastik damarlar yoktur, tum beyin hucreleri yeterli oksijen ve besin alir, zehirlenme yoktur.


ALİNTİ ~
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık