IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 08.Ağustos.2022   #1
Çevrimdışı
Bizimsohbet.net
Yorgun Gozlerden Nasil Kurtuluruz?


Gunumuzde hemen hemen her insan cesitli nedenlerle asiri goz yorgunlugu ile karsi karsiya kalmaktadir. Bunlardan biri, gadget ya da parlak ekranlarinin onunde uzun, monoton bir eglencedir, ancak bu liste ayni zamanda kotu zaman yonetimi, cok kuru hava ve hatta gunes isigini da icerir. Bu tur faktorler, genellikle ciddi “oftalmik” hastaliklardan once gelen ciddi goz yorgunluguna yani “astenopiye” yol acabilir.

Calisma alaninizi uygun sekilde duzenleyin
Isin ozellikleri nedeniyle bilgisayar, dizustu bilgisayar ve telefondaki saatleri azaltmak genellikle imkansizsa, alanin uygun organizasyonu nedeniyle goz yorgunlugunu azaltmak oldukca mumkundur. Her seyden once, bu, monitorun gozlerden en az 30 ila 40 cm mesafedeki konumudur. Ancak, sadece ekrani uzaklastirmak, kaslari asiri zorlamadan korumak anlamina gelmez. Yeterli aydinlatma ile birlikte mesafe saglanmalidir. Ekran parlakligi, cihazinizdaki maksimum degerin yaklasIk yarisi kadar olmalidir. Ayrica monitorde gunesten parlama olup olmadigini da kontrol etmelisiniz. Pencerede calisirken gozler onlara en az maruz kalirken, dogrudan onunuzde veya arkanizda olmamalidir.

Goz egzersizleri yapin
Gun icinde sadece beynimiz icin degil, ayni zamanda gorme icin de saglikli dinlenmek gerekir. Ideal olarak, programiniza etkili 20 x 20 x 20 teknigini dahil etmelisiniz. Cihazla, ekranla gecirdiginiz her 20 dakikada bir, sizden 20 fit (yaklasIk 6 metre) uzaktaki bir nesneye 20 saniye boyunca bakmaniz gerektigi gerceginden olusur. Basitlestirilmis bir versiyon, gozlerinizi zorlamadan ve sIk sIk goz kirpmadan, periyodik olarak pencereden disari bakmaktir. Bu sistem goz kaslarini gevsetmenizi ve kurulugu gidermenizi saglar. Boyle bir aralikla is gorevlerinden dikkatinizi dagitamiyorsaniz, ekran karsisinda gecirdiginiz sureyi maksimum 30 ila 40 dakikaya kadar cikarabilirsiniz.

Nem dengesine ve odanin mikro iklimine dikkat edinYorgun Gozlerden Nasil Kurtuluruz?
Gozlerin durumu, ozellikle ofiste veya dairede saatlerce kaldiktan sonra fark edilen asiri hava kurulugundan etkilenir. Kotu bir mikro iklim sorununu cozebilir ve yuksek kaliteli nemlendiricilerin yardimiyla gozlerin yanmasi ve kizarikligindan kurtulabilirsiniz, ancak bu cihazlar, ekranlar her zaman ic mekanda mevcut olmaktan uzaktir.

Dogru lenslerle gozluk takin
Onleme amaciyla, goz doktorunun ofisini yilda 1 ila 2 kez ziyaret etmek gerekir. Doktor, yorgun gozlerinizin nedenini belirlemeye yardimci olacak kapsamli bir muayene yapacaktir. Genellikle bu, yanlis goz duzeltmesi veya yoklugu nedeniyle olur. Dogru secilmis gozlukler bu sorunu cozmeye yardimci olur. Ozel lensler retinaya ulasmasini engellemeli ve ayni zamanda vucudumuzun ihtiyac duydugu faydali mavi isinlari gecirmeli. “Crizal Prevencia” birinci sinif kaplamali lensler, bu gorevi 5+ ile yerine getirerek, benzersiz “Light Scan teknolojisi” sayesinde cihazlardan gelen tehlikeli mavi isigi filtreleyerek rahatsizlik duymadan net bir dunya gorusu saglar. Ek olarak, bu lenslerin tasarimi, ozellikle yaz arifesinde ilgili olan sinsi UV radyasyonunun yani sira lekeleri, tozu ve diger rahatsizliklari unutmaniza izin verir.



ALİNTİ ~
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık