IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 08.Ağustos.2022   #1
Çevrimdışı
Bizimsohbet.net
Sigiller Nedir Ve Nasil Olusur?


Sigillerin giderilmesi, virusun cilt yuzeyinde yayilmasini onlemek icin oldugu kadar estetik amacli olarak da yapilmaktadir. Uygun olmayan tedavi bir sigilin kotu huylu bir tumore donusmesine neden olabileceginden, cikarma bir doktor gozetiminde yapilmalidir. Sigiller iyi huylu cilt buyumeleridir ve insan papilloma virusu grubuna aittir. Virus, hasta bir kisiyle temas yoluyla veya yaygin olarak kullanilan herhangi bir nesne yoluyla bulasir.

Sigil turleri
Juvenil veya juvenil sigiller olarak da adlandirilan duz sigiller, boyutu 0,5 ila 3 milimetre arasinda degisen, normal cilt renginde kucuk nodullerdir. Ayrica duz sigiller sarimsi bir renge sahip olabilir. Sekilleri genellikle duz veya duzlestirilmis bir yuzeye sahip yuvarlak veya cokgendir. Genellikle ellerin yuzunde ve arkasinda bulunurlar, cilt seviyesinin biraz uzerinde cikinti yaparlar. Cogu zaman, ergenlerde ve okul cocuklarinda duz sigiller gorulur.

Ayrica, plantar sigiller de vardir. Tabanlarda ortaya cikarlar, oldukca agrilidirlar ve guclu azgin tabakalardan olusan bir rulo ile cevrili filiform papilla demetlerinden olusurlar. Gorunuste, bir misira cok benzerler. Ayakkabilarin surekli surtunmesi ve basinci en iyi sekilde sigil olusumuna katkida bulunur. Yaygin sigiller yuvarlak, sert, agrisiz nodullerdir. Yaygin sigiller 3 ila 10 mm capindadir ve puruzlu bir yuzeye sahiptir. Bu sigiller grubu, ellerin arkasinda, yuz parmaklarinda, kafa derisinde bulunur.

Genital sigiller baska bir sigil turudur. Venereologlar, jinekologlar ve urologlar tarafindan tedavi edilirler. Hastanede genital sigiller surgitron aparati ile alinir. Bu, sigillerden kurtulmanin en dusuk travmatik yontemidir, cildin cevre yuzeyine zarar vermez, cabuk iyilesir. Sigillerin teshisi klinik tabloya dayanmaktadir. Sigiller genellikle bir bakista tanimlanamaz. Diger cilt hastaliklarina benzer olabilirler. Fakat sigilleri birbirinden ayirt etmek cok onemlidir. Genital sigilleri genis kondilomlardan ve plantar sigilleri misirlardan ayirt edebilmeniz gerekir.

Sigil tedavisiSigiller Nedir ve Nasil Olusur?
Sigillerden kurtulmak icin onlari cikarmaniz veya “cikarmaya” calismaniz gerekir. Ancak sigilleri halk ilaclari ile kendi basiniza cikarmaya calismayin, cunku tedavi surecinde kendinize yarardan cok zarar vermemek onemlidir. Sigillerden kurtulma konusunda profesyonel yardim icin bir doktorla iletisime gecin. Ayrica kanamasi veya agrimasi, renk ve sekil degistirmesi veya hosunuza gitmemesi durumunda goze carpan ve baskalari tarafindan gorulebilen bir yerdedir.

Son olarak, sigil tedavisi bir doktor tarafindan sIklikla denetlenmelidir. Cunku, yanlis tedavi bir sigilin kotu huylu bir tumore donusmesine neden olabilir. Bu hastaligi tedavi etmenin tek radikal yontemi uzaklastirma olacaktir. Sigilleri yok etmenin bircok yolu vardir. Ne tur olduguna ve nerede bulunduguna bagli olarak secilirler.


ALİNTİ ~
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık