IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 08.Ağustos.2022   #1
Çevrimdışı
Bizimsohbet.net
Nevroz Nedir Ve Tedavisi Nasil Yapilir?


Nevroz tedavisi, antidepresanlar ve sakinlestiricilerin kullanimi da dahil olmak uzere tibbi yontemlerin kullanimina dayanir. Ancak nevroz tek basina haplarla tedavi edilemez, psIkoterapinin faydali bir etkisi vardir.

Nevroz nedir?
Nevroz, hasta icin onemli olan travmatik faktorlerin etkisiyle iliskili patolojik bir zihinsel kisilik bozuklugudur. Nevroz sonucunda kaygi hissi artar, gastrointestinal sistemin calismasi bozulur, terleme artar ve kalp atisi hizlanir. Nevrozlar, bir kisinin elestirel dusunmeyi kaybettigi ve durumunu yeterince degerlendiremedigi psIkozdan ayirt edilmelidir. Nevroz ile hasta gercek durumun farkindadir ve davranislarini kontrol edebilir.

Nevrozun zamanimizin en yaygin norolojik hastaliklarindan biri oldugu bir sir degil. Cogu zaman, orta duzey yoneticiler nevrozlardan muzdariptir. Son zamanlarda doktorlar, borsa ofislerinde asteninin (“borsa hastaligi”) hizli gelisimi konusundaki endiselerini dile getirdiler. Isyerinde agresif iklim, dinlenme eksIkligi, surekli duygusal asiri yuklenme gibi tum bunlar nevrozlarin ortaya cikmasina neden olur. Nevrotik bir durum, sirayla, performansi onemli olcude azaltir.

Nevroz kendini nasil gosterir?Nevroz Nedir ve Tedavisi Nasil Yapilir?
En ufak stresli kosullarla bas edememe,
Aglamaklilik, kirilganlik, dokunaklilik,
Surekli endise veya korku duygulari,
Travmatik bir duruma fiksasyon, takinti,
Hizli yorulma,
Calismaya isteksizlik,
Azaltilmis hafiza ve dikkat,
Yuksek seslere ve parlak isIklara duyarlilik,
Sik urkutucu,
Uyku bozukluklari,
Artan terleme,
Kardiyopalmus,
Sindirim sistemi ihlali,
Azalmis cinsel durtu,
Sinir tikleri, ellerde titreme,

Nevroza ne sebep olur?
Nevrozun ana nedeni, gevseme ve gevseme yetenegi olmadan uzun sureli duygusal asiri gerilimdir. Sik stresli kosullar, iste ve evde catismalar da nevrozun ortaya cikmasina neden olur. Onemli bir etki, herhangi bir sorunu cozememe, hem gercek hem de kurgu olabilen durumun umutsuzlugudur. Uzun sureli fiziksel veya zihinsel stres de nevrozlara yol acar. Nevroz ile bir kisi genellikle rahatlama ve zevk alma yetenegini kaybeder. Ek olarak, nevroz gelisiminin nedenleri, ozellikle vucudu buyuk olcude tuketen cesitli hastaliklari icerir.

Nevrozlar nasil tedavi edilir?
Nevroz tedavisinde antidepresan ve sakinlestirici kullanimi da dahil olmak uzere tibbi yontemler kullanilir. Ancak nevroz tek basina haplarla tedavi edilemez, psIkoterapinin faydali bir etkisi vardir. Ayrica rahatlatici masajlar, doga yuruyusleri, su tedavileri vb. Nevroz tedavisinin basarili olmasi icin terapi bireysel olarak secilmelidir. Ilac recete ederken, tedavinin ic organlara zarar vermemesi icin hastanin saglik durumunu dikkate almak gerekir.


ALİNTİ ~
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık