IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 30.Temmuz.2022   #1
Çevrimdışı
Bizimsohbet.net
GPT-3 Nedir?


GPT-3, herhangi bir tur metin olusturmak icin internet verileri kullanilarak egitilmis bir sinir agi makine ogrenimi modelidir. OpenAI tarafindan gelistirilen, buyuk hacimli ilgili ve karmasIk, makine tarafindan olusturulan, metin olusturmak icin az miktarda girdi metni gerektirir.

GPT-3’un derin ogrenme sinir agi, 175 milyardan fazla makine ogrenimi parametresine sahip bir modeldir. Isleri olcege koymak icin, GPT-3’ten onceki en buyuk egitimli dil modeli, 10 milyar parametreye sahip Microsoft’un Turing NLG modeliydi. 2021’in baslarindan itibaren GPT-3, simdiye kadar uretilmis en buyuk sinir agidir. Sonuc olarak, GPT-3, bir insan tarafindan yazilmis gibi gorunecek kadar ikna edici metin uretmek icin onceki tum modellerden daha iyidir.

GPT-3 Ne Yapabilir?GPT-3 Nedir?
Dogal dil isleme, ana bilesenlerinden biri olarak, insan dilinde dogal metin olusturmaya odaklanan dogal dil uretimini icerir. Bununla birlikte, insan tarafindan anlasilabilir icerik olusturmak, dilin karmasIkligini ve nuanslarini gercekten bilmeyen makineler icin bir zorluktur. Internette metin kullanan GPT-3, gercekci insan metni olusturmak icin egitilmistir.
GPT-3, buyuk miktarlarda kaliteli kopya uretmek icin kullanilabilecek az miktarda girdi metni kullanarak makaleler, siirler, oykuler, haberler ve diyaloglar olusturmak icin kullanilmistir.

GPT-3 ayrica, bir kisinin bilgisayara girdigi herhangi bir metne baglama uygun yeni bir metin parcasiyla yanit vererek otomatik konusma gorevleri icin de kullaniliyor. GPT-3, yalnizca insan dilindeki metinleri degil, metin yapisiyla her seyi olusturabilir. Ayrica otomatik olarak metin ozetleri ve hatta programlama kodu olusturabilir.

GPT-3 Ornekleri
Guclu metin olusturma yeteneklerinin bir sonucu olarak, GPT-3 cok cesitli sekillerde kullanilabilir. GPT-3, blog gonderileri, reklam metinleri ve hatta Shakespeare, Edgar Allen Poe ve diger unlu yazarlarin stilini taklit eden siir gibi yaratici yazilar olusturmak icin kullanilir.

GPT-3, yalnizca birkac ornek kod metni parcacigi kullanarak, programlama kodu yalnizca bir metin bicimi oldugundan hatasiz calistirilabilen uygulanabilir kodlar olusturabilir. GPT-3, web sitelerini taklit etmek icin guclu bir etki icin de kullanilmistir. Bir gelistirici, yalnizca bir miktar onerilen metni kullanarak, yalnizca bir veya iki cumle tanimlayarak web siteleri olusturmak icin UI prototipleme araci Figma ile GPT-3’u birlestirdi. GPT-3, onerilen metin olarak bir URL saglayarak web sitelerini klonlamak icin bile kullanilmistir. Gelistiriciler, metin aciklamalarindan, Excel islevlerinden ve diger gelistirme uygulamalarindan kod parcaciklari, normal ifadeler, grafikler ve cizelgeler olusturmaktan GPT-3’u cesitli sekillerde kullaniyor.

GPT-3, oyun dunyasinda metin onerilerine dayali gercekci sohbet diyaloglari, testler, resimler ve diger grafikleri olusturmak icin de kullaniliyor. GPT-3 ayrica mizah, tarifler ve cizgi romanlar da uretebilir.

GPT-3 Nasil Calisir?GPT-3 Nedir?
GPT-3 bir dil tahmin modelidir. Bu, girdi metnini giris olarak alabilen ve en yararli sonucun olacagini tahmin ettigi seye donusturebilen bir sinir agi makine ogrenme modeline sahip oldugu anlamina gelir. Bu, kaliplari tespit etmek icin, sistemi internet metinlerinin genis govdesi uzerinde egiterek gerceklestirilir. Daha spesifik olarak, GPT-3, buyuk miktarda metin uzerinde onceden egitilmeye dayali metin uretimine odaklanan bir modelin ucuncu versiyonudur.

Bir kullanici metin girisi sagladiginda, sistem dili analiz eder ve en olasi ciktiyi olusturmak icin bir metin tahmincisi kullanir. Model, fazladan ayar veya egitim olmadan bile, insanlarin ureteceklerine benzeyen yuksek kaliteli cikti metinleri uretir.

GPT-3’un Faydalari Nelerdir?
Az miktarda metin girisine dayali olarak bir makineden buyuk miktarda metin uretilmesi gerektiginde, GPT-3 iyi bir cozum sunar. Metin ciktisi olusturmak icin elinizde bir insan bulundurmanin pratik veya verimli olmadigi bircok durum vardir veya insan gibi gorunen otomatik metin uretimine ihtiyac duyulabilir. Ornegin, musteri hizmetleri merkezleri, musteri sorularini yanitlamak veya sohbet robotlarini desteklemek icin GPT-3’u kullanabilir; satis ekipleri bunu potansiyel musterilerle baglanti kurmak icin kullanabilir ve pazarlama ekipleri GPT-3 kullanarak metin yazabilir.

GPT-3’un Riskleri ve Sinirlamalari Nelerdir?
GPT-3 oldukca buyuk ve guclu olsa da kullanimiyla ilgili cesitli sinirlamalari ve riskleri vardir. En buyuk sorun, GPT-3’un surekli ogrenmiyor olmasidir. Onceden egitilmistir, yani her etkilesimden ogrenen, ogrenmeye devam eden uzun sureli bir bellege sahip degildir. Ek olarak, GPT-3, tum sinir aglariyla ayni sorunlardan mustariptir. Bu da, belirli girdilerin neden belirli ciktilarla sonuclandigini aciklama ve yorumlama yeteneginin eksIkligidir.

Ek olarak, GPT-3’un bir oldugu transformator mimarileri, sinirli giris boyutu sorunlarindan mustariptir. Bir kullanici cikti icin girdi olarak cok fazla metin saglayamaz ve bu da belirli uygulamalari sinirlayabilir. GPT-3 ozellikle yalnizca birkac cumle uzunlugundaki giris metniyle ilgilenebilir. GPT-3, modelin sonuclardan uretilmesi uzun zaman aldigindan, yavas cikarim suresinden de mustariptir.

Daha da onemlisi, GPT-3, cok cesitli makine ogrenimi yanliligindan mustariptir. Model internet metni uzerinde egitildiginden, insanlarin cevrimici metinlerinde sergiledigi onyargilarin cogunu sergiliyor. Ornegin, iki arastirmaci, GPT-3’un komplo teorisyenlerini taklit eden soylemler gibi radikal metinler uretmede ozellikle usta oldugunu buldu. Bu, radikal gruplara nefret soylemlerini otomatiklestirmeleri icin bir firsat sunuyor. Ayrica, olusturulan metnin kalitesi, insanlarin GPT-3’un “sahte haber” makaleleri olusturmak icin kullanilacagindan endise duymaya baslamasina neden olacak kadar yuksek.

GPT-3’un TarihcesiGPT-3 Nedir?
2015 yilinda kar amaci gutmeyen bir kurulus olarak kurulan OpenAI, dost yapay zekayi bir butun olarak insanliga fayda saglayacak sekilde tesvik etmek ve gelistirmek gibi daha buyuk hedeflerin ustesinden gelmek amaciyla arastirma projelerinden biri olarak GPT-3’u gelistirdi. GPT’nin ilk surumu 2018’de yayinlandi ve 117 milyon parametre iceriyordu. Modelin ikinci versiyonu olan GPT-2, yaklasIk 1,5 milyar parametre ile 2019 yilinda piyasaya suruldu. En son surum olan GPT-3, onceki modelin 100 katindan ve karsilastirilabilir programlardan on katindan fazla olan 175 milyardan fazla parametreyle son modele buyuk bir fark atar.

OpenAI, nasil kullanilacagini gormek ve olasi sorunlardan kacinmak icin modele erisimi asamali olarak serbest birakti. Model, baslangicta ucretsiz olarak, kullanicilarin modeli kullanmak icin basvurmasini gerektiren bir beta doneminde piyasaya suruldu. Bununla birlikte, beta donemi 1 Ekim 2020’de sona erdi ve sirket, 100.000 kredi icin ucretsiz erisim seviyesinden veya uc aylik erisimden daha buyuk krediler icin ayda yuzlerce dolara kadar degisen kademeli kredi tabanli bir sisteme dayali bir fiyatlandirma modeli yayinladi. 2020’de Microsoft, GPT-3 modelinin munhasir lisans sahibi olmak icin OpenAI’ye 1 milyar dolar yatirim yapti.

GPT-3’un GelecegiGPT-3 Nedir?
OpenAI ve digerleri, daha da guclu ve buyuk modeller uzerinde calisiyor. Microsoft munhasir mulkiyetine karsi bir agirlik olarak ucretsiz ve lisanssiz bir model saglamak icin katildigi bu oyunda bir dizi acik kaynak cabasi vardir. OpenAI, farkli ve daha cesitli metin turleri uzerinde egitilmis modellerinin daha buyuk ve alana ozgu surumlerini planliyor. Digerleri, GPT-3 modelinin farkli kullanim durumlarina ve uygulamalarina bakiyor. Ancak, Microsoft’un ozel lisansi, yetenekleri uygulamalarina yerlestirmek isteyenler icin zorluklar dogurur.


ALİNTİ ~
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık