IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 29.Temmuz.2022   #1
Çevrimdışı
Bizimsohbet.net
Oura Yuzugu Nedir Ve Nasil Calisir?


Hayatta bircok harika kombinasyon vardir: ekmek ve tereyagi, fistik ezmesi ve jole, mucevher ve veri. Evet, dogru okudunuz. Teknolojideki gelismeler sayesinde, uyku aliskanliklariniz ve aktivite seviyeleriniz gibi sagliginiz hakkinda degerli bilgiler sunan takilar satin alabilirsiniz. Modaya uygun bir yuzuk gibi gorunen Oura Ring, aslinda sofistike bir veri toplama cihazidir. Ucuz olmasa da, halka piyasadaki en kompakt uyku ve aktivite izleyicilerinden biridir.

Oura Yuzugu Nedir ve Nasil Calisir?Oura Yuzugu Nedir ve Nasil Calisir?
2013 yilinda Finlandiya‘da kurulan Oura, Oura Ring ile taninan bir saglik teknolojisi sirketidir. Cihaz, sirketin Oura uygulamasinda goruntulenebilen cesitli saglik olcumlerini izlemek icin sensorleri kullanan akilli bir halkadir. Verilerinizi basitce goruntuleyen diger fitness takipcilerinden farkli olarak Oura, saglik aliskanliklariniza hizli bir bakis saglamak icin uyku, aktivite ve hazirlik icin gunluk puanlar olusturur.

Ornegin, aktivite puani gecen hafta ne kadar aktif oldugunuzu olcer ve asagidaki gibi faktorleri icerir:
Gunluge kaydedilen egzersizler
Adimlar
Yakilan kaloriler
Hareketsizlik
Sekerlemeler
Ayrica gunluk aktivite hedeflerinize kac kez ulastiginizi da hesaba katar.

Uyku puani, Oura Ring’in uyku kalitenizi olcmek icin asagidaki verileri kullandigindan piyasadaki diger izleyicilerden ayrildigi noktadir:
Hafif, derin ve REM uykusunda gecirilen zaman
Dinlenme kalp hizi
Kalp atis hizi degiskenligi
Dakikadaki nefes sayisi (solunum hizi)
Vucut isisi
Gece hareketi

Oura Ring, hem vucut isinizi hem de kalp atis hizi degiskenliginizi olcen birkac uyku izleyicisinden biridir.
Kalp atis hizi degiskenligi (her kalp atisi arasindaki milisaniye cinsinden olculen degisIklik) konusunda daha fazla arastirmaya ihtiyac duyulsa da, bu uyku kalitesinin iyi bir gostergesidir.
Hazirlik puanini mi merak ediyorsunuz? Bu sayi, son dinlenme kalp atis hiziniz, vucut isiniz ve fiziksel aktivite seviyeniz gibi faktorleri kullanarak gunun stres faktorlerini ustlenmeye ne kadar hazir oldugunuzu gosterir. Ayrica, puanlarinizin zaman icinde nasil bir egilim gosterdigine iliskin gunluk, haftalik ve aylik grafikleri goruntulemek icin her bir metrige tiklayabilirsiniz.

Oura Ring’in hastaliklari iyilestirmek, tedavi etmek, izlemek veya onlemek icin tasarlanmis tibbi bir cihaz olmadigi unutulmamalidir. Bunun yerine, iyilestirme alanlarini belirlemeyi ve sagliginizdaki bir saglik uzmanindan tavsiye alma ihtiyacini gosterebilecek kaliplari vurgulamayi amaclamalisiniz.

Eskiye Karsi YeniOura Yuzugu Nedir ve Nasil Calisir?
Oura Ring’in gorunumu nesilden nesile ayni kalmistir. Fiyat ve pil omru de tutarli kalmistir. Fakat Oura’nin yetenekleri onemli olcude degisti.

Oura Ring’in onceki nesilleri yalnizca 0,5 megabayt (MB) bellege sahiptir, ancak Oura Ring’in yeni versiyonlari 16 MB’ye kadar veri tutabiliyor.

Yeni tip Oura Ring’teki en buyuk farklardan biri sensor sayisidir. Daha onceki Oura Ring’lerde 3 sicaklik sensoru bulunurken, yeni tip Oura Ring’te adet donemlerini tahmin etmeye ve daha fazla hastalik tespiti girisimine izin veren 7 sicaklik sensoru bulunur. Ek sensorler ayrica Oura Ring’in onceki nesillerde bulunmayan gunduz kalp atis hizini ve egzersiz kalp atis hizini izleyebilecegi anlamina gelir. Bir saglikli yasam icerik kutuphanesi de yeni tip Oura Ring’e yeni bir ektir.

Yeni tip Oura Ring’in onceki nesillerinin tumu, kullanicilara saglik kararlarinda rehberlik etmeye yardimci olmak icin uyku, hazir olma ve aktivite puanlari sunarken, Yeni nesil Oura Ring’in ek sensorleri, bu puanlari daha iyi bilgilendirmek icin daha dogru bilgilerin kullanilabilecegi anlamina gelir.

Oura Ring’in hicbir nesli size uyanmak veya yemek yemek icin en iyi zamanlari tam olarak soyleyemezken, yeni tip Oura Ring ile sunulan yeni Moment ozelligi, kullanicilarin belirli aktivitelerin, sarkilarin ve ses parcalarinin sagliklarini nasil olumlu etkiledigini karsilastirabilecekleri anlamina geliyor.

Ozellikler
Oura Ring, dayanikli titanyumdan yapilmistir ve gumus, siyah, gizli ve altin dahil olmak uzere dort renkte mevcuttur.
Boyutuna bagli olarak, yuzuk 0,1-0,2 ons (4-6 gram) – ortalama alyansdan daha hafiftir – ve 0,31 inc (7,9 mm) olculerindedir.

Ayrica alerjenik ve metalik degildir ve dikissiz bir ic kalibi vardir. Dahasi, Oura Ring 100 metreye kadar su gecirmezdir, banyo yapabileceginiz ve hatta yuzebileceginiz anlamina gelir.

Oura Ring, dogruluk icin tam oturmaya bagli olan gelismis sensor teknolojisine sahiptir. Bu nedenle, yuzugunuzun dogru oturmasi onemlidir.

Oura Yuzuk boyutlari standartlardan farkli oldugundan, Oura’nin 6-13 arasinda degisen 8 plastik numune halkasi iceren ucretsiz halka boyutlandirma kitinden deneme yapmak isteyeceksiniz.

Ancak cihaz tam oturdugu surece Oura yuzugunu takmak icin dogru ya da yanlis parmak yoktur.

Halkanin pil omru 4-7 gun, tam sarj ise 20-80 dakika arasinda degisiyor.

Uygulama, pil seviyesi dustugunde size hatirlatacak olsa da, sirket, gun boyunca, ornegin dislerinizi fircalarken veya dus alirken oldugu gibi, yuzugu kisa sureler icin sarj etmenizi onerir.

Pil omrunu uzatmanin bir baska yolu, yuzugu ara sira, yuzugun haftalarca veri toplamaya devam edebilecegi ucak moduna sokmaktir. Ancak, verilerinizi uygulamayla senkronize etmek icin onu ucak modundan cikarmaniz gerekir.

Sensorler Nasil Calisir?
Oura Ring, 15 gelismis sensore sahiptir.

Ledler

Oura Ring, kizilotesi (IR) LED’lere ek olarak yesil ve kirmizi LED’lere sahiptir. Bunlar gunduz ve egzersiz kalp atis hizini olcmek icin kullanilir.

Sicaklik Sensorleri

Oura Ring, cilt sicakligindaki farkliliklari olcmek icin ekstra negatif sicaklik katsayisi (NTC) sensorleri ve gelismis kalibre edilmis bir sensor icerir. Halkanin yedi sicaklik sensoru ayrica her ay adet doneminizi tahmin etmenize ve adet dongunuzu gorsellestirmenize yardimci olur. Belirtiler ortaya cikmadan once hastalandiginizi kesfetmenize bile yardimci olabilirler.

Parmak Algilama Sensoru

Oura Ring’teki ekstra bir IR sensoru, halkanin en uygun sekilde hizalanmadigini algilamasina ve daha dogru sonuclari telafi etmesine olanak tanir.

Rehberli Oturumlar

Oura’nin Moment ozelligi, vucudunuzla check-in yapmanizi saglar. Kullanimi basit, Oura uygulamasinin ana sekmesindeki arti (+) dugmesine dokunun ve rehberli mi yoksa rehbersiz bir dinlenme, meditasyon mu yoksa dikkatli bir nefes alma seansi mi oldugunu secin. Ardindan seansinizin suresini (1-60 dakika veya acik uclu) ayarlayin ve hareketsiz kalin. Seans sirasinda Oura Ring, dinlenme kalp atis hiziniz (RHR) ve kalp atis hizi degiskenliginiz (HRV) gibi onemli saglik verilerini izleyecektir. Bu veriler daha sonra sagliginizi iyilestirmek icin hangi yontemlerin en basarili ve faydali oldugunu bulmak icin zaman icinde karsilastirilabilir. Oranlar gunun saatine gore degisebileceginden, genellikle benzer zamanlardaki ve benzer kosullarda alinan verileri karsilastirmak en iyisidir. Oura uygulamasi, 50’den fazla sesli oturumdan olusan bir kitaplik icerir. Bunlar meditasyon, uyku, odaklanma ve enerji artislarini kapsar.

Oura Ring’s Moment ozelliginden gelen anlik geri bildirimi kullanarak vucudunuzun belirli seanslara nasil tepki verdigini izleyebilirsiniz. Belirli bir seans sakinlesmenizi sagliyorsa veya daha hizli uykuya dalmaniza yardimci oluyorsa, gunluk rutininize eklenebilir.

Faydalar
Oura Ring, piyasadaki tek uyku ve aktivite takip cihazi olmaktan uzak olsa da, halka seklindeki tek cihazlardan biri olarak one cikiyor. Yuksek kaliteli malzemelerden uretilmistir, uzun pil omrune sahiptir ve su gecirmezdir. Ayrica, tam olarak oturdugu surece yuzuk, minimum veri kesintisi ile her iki eldeki herhangi bir parmaga takilabilir. Yuzugu hem sIk hem de islevsel hale getirmek icin secim yapabileceginiz cesitli yuzuk renkleri de var.

Potansiyel DezavantajlariOura Yuzugu Nedir ve Nasil Calisir?
Oura Yuzuk satin almadan once dikkat edilmesi gereken bazi noktalar vardir.
Yeni baslayanlar icin, sirket yarim beden sunmadigi icin mukemmel uyumu bulmak zor olabilir. Ayrica, siparisinizi tamamlamadan once yuzuk olcu setini kullanmaniz gerekeceginden, cihazinizin teslim alinmasi icin beklemeniz daha uzun surer.

Yuzuk, diger izleyicilerde bulabileceginiz bazi ozelliklerden yoksun. En onemlisi, halka su anda diger uyku izleyicilerinde bulunan akilli bir alarm ozelligi sunmuyor.


ALİNTİ ~
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık