IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 02.Nisan.2023   #1
Çevrimiçi
~ Www.ircforumda.net ~
Kadayıflı Muhallebi




Osmanlı mutfağından günümüze kadar ulaşan muhallebi, süt ve un ile hazırlanan pratik bir tatlıdır. Son zamanlarda kadayıf ile birleştirilerek sunulan bu besin, Orta Doğu ve Balkan ülkelerinde de tüketilir. Kemik gelişimini desteklediği için, özellikle çocuklara önerilen tarifler arasında yer alır. Karbonhidrat ve kalsiyum değeri yüksektir. Yapımında yağlı süt yerine, keçi veya manda sütü de kullanılabilir. Malzemeleriniz hazırsa, kolayca hazırlayabileceğiniz kadayıflı muhallebi nasıl yapılır sorusuna cevap bulalım.

Kadayıflı Muhallebi için
Malzemeler
Kadayıf için:

400 gr tel kadayıf
1 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı kırılmış ceviz
Muhallebi için:

1 lt süt
5 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı şeker
5 gr vanilya
100 ml krema

Kadayıflı Muhallebi
Nasıl Yapılır

Kadayıflar el yardımıyla küçük parçalara bölünür.

Tavaya tereyağı, şeker ve kadayıf alınarak kavrulmaya başlanır. Kadayıf renk alınca altı kapatılır ve kenara alınarak içerisine ceviz eklenir.

Muhallebi yapacağınız tencereye un ekleyerek kavurun. Unun kokusu çıkana kadar kavurun.
Unun kokusu çıktıktan sonra tereyağını ekleyerek hızlıca çevirin ve sütü ekleyin.
Vanilya ve şekeri ilave ederek çırpın, pürüzsüz hale gelip kıvam alana kadar pişirin.
Kapağını kapatarak soğumaya bırakın.

Ilıdığında kremayı ekleyerek blender ya da çırpıcı yardımıyla pürüzsüz hale getirin.
Hazırladığınız kadayıfı kabın altına dizin, arasına muhallebiyi koyun ve geri kadayıf koyarak servis edin. Afiyet olsun.

Püf Noktası

Kadayıfları kavururken fazla pişmemesine dikkat edin ve yanmaması için sık sık karıştırın.
Muhallebiyi hazırlarken topaklanmalar oluşursa karıştırma işlemini hızlandırın.
Muhallebi piştikten sonra içerisine bir tatlı kaşığı tereyağı koyup eritin. Bu sayede daha koyu bir kıvam elde edebilirsiniz.

Muhallebinin kıvamı çok koyu olursa, tekrardan ocağa alın ve üzerine yavaş yavaş süt ekleyin.
Hazırladığınız muhallebinin içini ve üzerini, muz, çilek gibi meyve dilimleri ile süsleyebilirsiniz.
Eğer aynı gün içerisinde servis etmeyecekseniz muhallebiyi ve kadayıfı ayrı muhafaza ederek saklayın. Yumuşamaması için servis etmeden hemen önce serperek servis edin.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık