IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 06.Mart.2024   #1
Çevrimiçi
~ Www.ircforumda.net ~
"Sosyal medya ve toplum"


zorbalığın, avamlığın, cahilliğin boğulup yok edileceği yerde iki favori iki tık uğruna iki beğeni uğruna önce popüler kültür öğesi haline gelmesi ve ardından başlıktaki alt kültürü oluşturması kaçınılmaz oldu haliyle. toplumun genel yapısına aykırı olan neredeyse her şey normalleştirildiği için topluma eklenen her yeni birey de bunun içine doğduğundan içinden çıkılması daha da zor hale geliyor her geçen gün.
Mevcut siyasal iklimin yirmi yıldan fazladır dayattığı avam kültürün yüceltilmesi, hak, hukuk, adalet kavramlarının içinin boşaltılması, hakkını arayanın sindirilmesi, ahlak ve din çığırtkanlığı yapanların en büyük ahlaksızlar ve dinsizler olmasına rağmen hala koltuklarında utanmadan oturmaya devam etmesi, ne yaparsam yapayım başıma bir şey gelmez düşüncesinin bu cahil kesime zorla öğretilmesi.
Eğitimli, kendini bir parça bile geliştirmeye çalışan, medeni olmaya gayret eden kesimin de haklarının gasp edilmesi de ana sebeplerden ayrıca. yazacak çok şey var da. bu yazmaya gayret ettiklerim buzdağının görünen yüzü sadece. toplum bilimciler şu işe kafa yormaya kalksa cilt cilt ansiklopedi çıkar. bugünkü sonucun ortaya çıkmasında her biri ayrı büyük başrol. marvel filmi çekiyoruz sanki.

Unutmadan aklıma gelen olguları 2 madde,de sıraladım.

- bir, doğal boyutu var;
yani doğal olarak, her çağda toplumların %60-70'i tutucu oluyor, cahil oluyor, kıro oluyor, yobaz oluyor. dereceleri var tabi, bıçakla 60-70 diye kesmiyorsun.

- iki, çağın durumuyla ilgili sebepler oluyor. günümüzde bu sebeplerin en önemlisi internet ve diğer kitle iletişim araçlarının yaygınlaşması. iletişimin artmasıyla cehalet hem daha görünür oluyor hem de benzerlerini besliyor, çoğaltıyor.

Sonuç: böyle gelmiş böyle gider...






alntı
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık