IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 11.Mayıs.2023   #1
Çevrimiçi
~ Www.ircforumda.net ~
Kasık Ağrısı Tedavisi Nasıl Yapılır?


Yapılan tanı testleri sonucunda kasık ağrısının nedeninin tespit edilmesi, tedavi planının başlatılması için yeterlidir. Ağrıya neden olan altta yatan hastalık belirlendikten sonra bu hastalığa yönelik olarak yapılacak tedavi kasık ağrısının iyileştirilmesinde de etkili olacaktır. Kasık ağrısına yönelik olarak ilaç tedavisi uygulaması yapılabilir. İbuprofen, asetaminofen ve aspirin gibi ağrı kesiciler kasık ağrıları üzerinde oldukça etkilidir. Ağrının nedeni kasık bölgesindeki kasların spazmı ise kas gevşetici hap ve kremler kullanılabilir. Regl dönemi veya yumurtlama günlerinde hormonal değişimlerin etkisiyle ortaya çıkan ağrıların tedavisinde hormon içerikli ilaçlardan faydalanılabilir. Vajina, rahim, yumurtalıklar veya tüplerin enfeksiyonu nedeniyle ortaya çıkan ağrılarda bölgeden alınacak kültürlerin incelenmesi sonucunda enfeksiyona neden olan ajanın belirlenmesi gerekir. Bunun sonucuna göre antibiyotik, antiviral veya antifungal ilaçlar kullanılarak enfeksiyonun ilerlemeden ortadan kaldırılması gerekir. Bazı kronik kasık ağrılarında ve nedensiz ağrılarda antidepresan kullanımının ağrıların dindirilmesine yardımcı olduğu da görülmektedir. Bu gibi durumlarda hekim önerisi ile antidepresan kullanımı da uygun olabilmektedir.

Kasıklarda ağrıya yol açan bazı hastalıklarda tedavi sürecinde cerrahi operasyonlar gereklidir. Endometriozis ve büyük yumurtalık kistleri gibi hastalıklarda laparoskopik cerrahi tekniği ile hastalığın tedavisi sağlanırken bu yöntem kapalı ameliyat şeklinde gerçekleştirildiği için hastanın bir an önce iyileşerek sağlığına kavuşması sağlanabilir. İlerlemiş vakalarda nadir de olsa rahim ve yumurtalıkların alınması gerekebilir. Bu durumda histerektomi operasyonu uygulanır. Kas ve eklemlerde oluşan hastalıklar veya fıtıklara bağlı olarak ortaya çıkan sol kasık ve sağ kasık ağrılarında fizik tedavi uygulamaları oldukça yararlıdır. Bazı ağrı türlerinde nörostimülasyon olarak da adlandırılan omurilik stimülasyonu ile ağrının beyne ulaşmasını engelleyici cihazların vücuda yerleştirilmesi ile ağrı hissi ortadan kaldırılabilir. Hekim tarafından ağrının hissedildiği tetik noktaların tespit edilmesi durumunda, bu bölgelere yerleştirilen uyuşturucu ilaç enjeksiyonları ile de şiddetli kasık ağrılarına yönelik tedavi uygulanabilmektedir. Yapılan tanı testlerinin sonucunda ağrıya neden olabilecek bir etkenin tespit edilememesi durumunda ağrının stres ve psikolojik sorunlardan kaynaklı olabileceği göz önünde bulundurulabilir. Psikolojik sorunlar ve depresyon kaynaklı ağrılarda ise psikoterapi uygulamaları yardımıyla ağrıların ortadan kaldırılabilmesi veya hafifletilmesi mümkün olabilmektedir. Ayrıca bu durumlarda psikolojik tedaviye ek olarak ağrı kesiciler yardımıyla da ağrıların dindirilebilmesi mümkündür. Yine kilo kaynaklı bir kasık ağırısı problemi çekiliyorsa bariatrik cerrahi nedir sorusuna daha detaylı yanıt alabilmek için obezite cerrahi branşlarına başvurulabilir.

Tüm bu uygulamalardan hangisinin veya hangilerinin tercih edileceğine alanında uzman hekimler tarafından yapılacak olan muayene ve incelemeler sonucunda karar verilmelidir. Eğer siz de nedenini bilmediğiniz kasık ağrılarına sahipseniz ve kasık ağrısına ne iyi gelir diye merak ediyorsanız, derhal bir sağlık kuruluşuna başvurarak muayene olmalısınız. Yapılacak olan incelemeler sonucunda kasık ağrınızın nedenini öğrenerek tedavi sürecinize başlayabilir, ağrılarınızdan kurtulabilirsiniz.
  Alıntı ile Cevapla

Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık