IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 26.Kasım.2023   #1
Çevrimiçi
Hamas: Taylandlı rehineleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çabalarına yanıt olarak serbest bıraktık


İsrail ile Hamas arasındaki anlaşma kapsamında 2'nci esir takası yapıldı. Hamas 13 İsrailli ve 4 Taylandlı rehineyi, İsrail ise 39 Filistinli mahkumu serbest bıraktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çatışmaların başlangıcından bu yana insani girişimleri devam ederken, Hamas'tan dikkat çeken bir açıklama geldi. Hamas, "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çabalarına yanıt olarak Gazze'deki Taylandlı esirler serbest bırakıldı" ifadelerini kullandı.
İsrail ile Hamas arasındaki anlaşma kapsamında 2'nci esir takası yapıldı. Hamas 13 İsrailli ve 4 Taylandlı rehineyi, İsrail ise 39 Filistinli mahkumu serbest bırakırken, Hamas'tan yapılan açıklamada "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çabalarına yanıt olarak Gazze'deki Taylandlı esirler serbest bırakıldı" ifadeleri yer aldı.



2'NCİ ESİR TAKASI DA GERÇEKLEŞTİ
İsrail ile Hamas arasındaki anlaşma kapsamında verilen 4 günlük insani arada 3'ncü güne girilirken, dünyanın beklediği 2'nci esir takası da gerçekleşti. İnsani yardım kuruluşu Kızılhaç'tan edinilen bilgilere göre, Hamas'ın 13 İsrailli ve 4 Taylandlı rehineyi serbest bıraktığı bildirildi.



İSRAİL 39 FİLİSTİNLİ MAHKUMU SERBEST BIRAKTI
Filistin Kurtuluş Örgütü'ne bağlı Esirler ve Serbest Bırakılanlar Heyeti'nden yapılan açıklamada ise İsrail'in 39 Filistinli mahkumu serbest bıraktığı kaydedildi. Filistin'in resmi haber ajansı WAFA da İsrail'in 33'ü çocuk, 6'sı kadın olmak üzere 39 Filistinliyi serbest bıraktığını duyurdu.

ESİR TAKASINDA KISA BİR GECİKME YAŞANDI
Hamas, İsrail yardım kamyonlarının Gazze'nin kuzeyine girmesine izin verene dek 2'nci esir takasının erteleneceğini duyurmuştu. Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Macid el-Ensari ise X sosyal medya platformu üzerinden yaptığı açıklamada, esir takası konusundaki sorunların çözüldüğünü ve takasta 2'nci etabın başlayacağını ifade etmişti. Yaşanan kısa gecikmenin ardından esir takası gerçekleşmişti.



HAMAS: ERDOĞAN'IN ÇABALARINA KARŞILIK OLARAK SERBEST BIRAKTIK
Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsrail'in Gazze'ye saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana insani girişimleri sürerken Hamas'tan dikkat çeken bir açıklama geldi. Hamas, "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çabalarına yanıt olarak Gazze'deki Taylandlı esirler serbest bırakıldı" açıklamasını yaptı.

4 GÜNLÜK İNSANİ ARA VERİLMİŞTİ
İsrail ile Hamas arasında varılan anlaşma kapsamında Gazze Şeridi'nde 4 günlük insani ara verilmesine karar verilmişti. 24 Kasım saat 07: 00'de başlayan insani ara süresince İsrail hapishanelerindeki 150 Filistinli mahkum ile Gazze'deki 50 İsrailli esirin takas edileceği belirtilmişti. Cuma günü gerçekleşen ilk esir takasında çifte uyruklu 13 İsrailli kadın ve çocuk karşılığında İsrail hapishanelerindeki 39 Filistinli kadın ve çocuk mahkum serbest bırakılmıştı.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık