IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 25.Ağustos.2022   #1
Çevrimiçi
~ Www.ircforumda.net ~
Konsantrasyonunuzu azaltır ve baş ağrısına sebep olur


Susuzlukla konsantrasyon arasında doğrudan bağlantı vardır. Susuzluk; konsantrasyonun azalmasına, tepki verme süresinin artmasına, kısa dönemli hafıza problemlerine, huysuzluğa ve anksiyeteye neden olabilir. Sık sık baş ağrısı yaşıyorsanız ne kadar su içtiğinizi düşünmeniz gerekir. Vücuttaki sıvı eksikliği, beyinde büzüşmeye neden olarak baş ağrısına yol açar. Ayrıca migreni tetikleyebilir veya migren ağrısının daha uzun sürmesini beraberinde getirebilir.

Su içmemenin zararlarına dair ön plana çıkan diğer detaylar ise şöyle:
Cilt sağlığı üzerinde olumsuz etkiye sahiptir: Susuzluk, cilt sağlığı üzerinde olumsuz etkiye sahiptir. Cildinizin yaklaşık yüzde 30’unu oluşturan su, cildin esnekliği ve sağlıklı bir görünüme sahip olması için oldukça önemlidir.

Spor yaparken yeterli su içmemek performansınızı etkiler: Fiziksel aktiviteler esnasında vücudun susuz kalması egzersiz performansını düşürür, aşırı yorgunluğa neden olur, dayanıklılığı ve motivasyonu azaltabilir.

Yorgun ve mutsuz hissetmenize sebep olur: Bazı günlerde ruh halinizin değişmesinin sebebi, içtiğiniz su miktarı olabilir. Araştırmalara göre normal zamanda içtikleri su miktarı artırılan kişiler daha az yorgun ve daha az uykulu hissediyorlar.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık