IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 08.Eylül.2021   #1
DeLLy
Guest
B12 vitamini eksikliği belirtileri nelerdir?


B12 vitamini insan metabolizması ve bağışıklığı için oldukça önemlidir. Özellikle demir kullanımına yardımcı olduğundan doğru sindirim sayesinde kişi gerekli vitaminleri vücuduna alacaktır. B12 vitamini doğurganlığı sağlar, sinir tahribatını önler ve hafızanın güçlenmesinde büyük önemi vardır. Peki B12 vitamini hangi yiyeceklerde bulunur? B12 eksikliğinin zararları nelerdir? İşte ayrıntılar..

Vücudumuzun her vitamine ihtiyacı vardır. Bağışıklık sisteminin güçlenmesi ya da gerekli gücünü koruması açısından bu durum çok önemlidir. Özellikle sinir sistemi ve hafıza güçlendirici olarak B12 vitaminin alınması büyük önem taşımaktadır.



B12 vitamini sinir tahribatını önler, doğurganlığı sağlar, hücre oluşumunu ve uzun yaşamasını sağlar, sinir uçlarının normal gelişimini kolaylaştırır, hafızanın güçlenmesine ve öğrenmeye yardım eder.



B12 vitamini eksikliğinde yürüme bozukluğu, kronik yorgunluk, depresyon, sindirim bozuklukları, bayılmalar, mide bulantısı, kusma, fazla gaz çıkarma, baş dönmesi, uyku hali, karaciğer büyümesi, göz bozuklukları, halüsinasyonlar, baş ağrıları, dil enfeksiyonu, huzursuzluk, zor nefes alma, hafıza kaybı, sinirsel bozulmalar, kalp çarpıntısı, kansızlık, kulaklarda çınlama, omurilik yıpranması gibi rahatsızlıklar görülebilir.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



(View-All Bu konuyu okuyan üyeler: 0
Görüntülenecek kayıt yok.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık