IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 4 Hafta önce   #1
Çevrimiçi
Bizimkiler.Net
Ramazan'ın 25. günü için iftar menüsü


Pirinç Çorbası
Maklube
Peynirli Patlıcan kulesi
Avokado Salatası
Sufle


Pirinç Çorbası için Malzemeler
10 su bardağı et suyu
Yarım su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 ölçü limon~un~yumurta terbiyesi

Pirinç Çorbası Nasıl Yapılır
İlk olarak kullanacağınız pirinçleri yıkayıp süzdükten sonra bir süre bekletin.
Daha sonra süzdüğünüz pirinci tencereye alın. Üzerine et suyu ve tuzu ilave ederek haşlayın.
Ardından önceden hazırlanmış limon-un-yumurta terbiyesini yavaşça ilave edin. Karıştırarak 10 dakika pişirin.
Tereyağını tavada eritin ve üzerine kırmızı pul biberi ekleyin. Hazırladığınız sosu çorbanın üzerinde gezdirebilirsiniz.
Limonlu terbiye için; 2 yumurta, 4 yemek kaşığı un ve 4 yemek kaşığı limon suyunu bir kasede çırpın. Kaynamakta olan çorbanın suyundan yarım su bardağı dolusu ilave ederek karıştırın.



Makbule icin Malzemeler
1 patates
2 su bardağı baldo pirinç
250 gr kuşbaşı dana eti
1 soğan
50 gr tereyağı
2.5 su bardağı ılık su
Tuz
Karabiber

Üzeri için
Maydanoz

Maklube Yemeği Nasıl Yapılır
Eti küçük parçalar halinde kesip tavada kavurun. Yarım su bardağı ılık su ekleyip etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Patatesin kabuklarını soyup halka şeklinde doğrayıp kızartın.
Soğanı halka şeklinde doğrayıp tencereye dizin. Üzerine etleri yerleştirin. Kızarmış patatesleri etlerin üzerine alın.
Pirinci yıkayın. Ayrı bir tencerede tereyağında pirinci kavurun. Patateslerin üzerine alın. 2 su bardağı kaynamış suyu yavaş yavaş ekleyin.
Tuz serpiştirip kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. 10 dakika dinlendirin.
Tencereyi servis tabağına ters çevirip 5 dakika bekletin. Üzerindeki tencereyi alıp maydanoz serpiştirdikten sonra servis yapın.



Peynirli Patlıcan Kulesi Tarifi İçin Malzemeler
2 adet patlıcan
Sıvı yağ (patlıcanları kızartmak için)
Yaklaşık 100 gram kaşar peyniri dilimleri
Sosu için;

1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
3 adet domates
1 çay kaşığı biber salçası
Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kekik


Peynirli Patlıcan Kulesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Uygun bir tavada halka şeklinde doğradığımız patlıcanları kızartalım.
Bir tavaya zeytinyağı ve sarımsakları ekleyip soteleyelim.
Domatesleri de ekleyip sotelemeye devam edelim.
Ardından salça ve baharatları ekleyelim suyunu çekinceye kadar soteleyelim.
Dilim patlıcan, domates sosu ve kaşar peynirini üst üste 3 kat halinde dizelim kürdan ile sabitleyelim.
Uygun bir fırın kabına dizelim, üzerini çeri domates ile süsleyelim.
180 derece fırında 20 dakika pişirelim
Peynirli patlıcan kulesi hazır, deneyecek herkese afiyet olsun.
Avokado Salatası için Malzemeler
2 adet olgunlaşmış Avokado
1/2 adet kırmızı soğan
1/2 adet kırmızı sivri biber
1/4 adet lime (misket limon)
20 gr. Zeytinyağı
1/2 adet salatalık
7-8 adet çeri domates
4 yaprak reyhan
4 yaprak nane
1 çay kaşığı tuz (isteğe göre arttırılabilir)



Avokado Salatası Nasıl Yapılır
Avokadolar bir kaşık yardımıyla ya da bıçakla soyularak kabuğundan arındırılır. Siyah kısımları varsa kararmasının hızını azaltmak için temizlenir ve iri küpler halinde doğranarak kenara alınır.
Kırmızı soğan julyen (piyazlık) şekilde doğranır.
Kırmızı biber çekirdekleri temizlendikten sonra brunoise (küçük küp) şekilde doğranır.
Salatalığın iç kısmı bir kaşık yardımıyla temizlenir ve çekirdeklerinden arındırılıp ince şekilde doğranır.
Çeri domatesler ikiye kesilir.
Nane ve reyhan yaprakları rulo hale getirilir ve ince şekilde doğranır.
Bütün malzemeler bir kapta birleştirilir. Üzerine lime suyu, zeytinyağı ve tuz ilave edilerek karıştırılır.



Sufle için Malzemeler
60 gr tereyağı
Yarım su bardağı un
120 gr bitter çikolata
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı süt
1 yemek kaşığı kakao
3 yumurta
1 tutam tuz


Sufle Nasıl Yapılır
İlk olarak kakao, şeker ve küçük parçalara ayrılmış çikolatayı bir kasede harmanlayın. Tereyağını tencerede eritin.
çikolataya eklenen kakao
Tencerenin içerisine unu ekleyip rengi sararıncaya kadar kavurun. Süt ve çikolatalı karışımı ekleyip 3 dakika pişirin ve ocaktan alıp ılımaya bırakın.
tencerede kavrulan kakao ve çikolata
Yumurta aklarını ve sarılarını birbirinden ayırın. Sarılarını çikolatalı hamura ekleyip karıştırın.
çikolatalı karışıma eklenen yumurta
Yumurta aklarını ise temiz ve kuru bir kaseye alıp 1 tutam tuz ekledikten sonra mikserle iyice çırpın. Tahta kaşıkla çikolatalı hamura azar azar ilave edip karıştırın.
karışıma eklenen yumurta beyazı
Küçük güveç kaplarına hamuru paylaştırın ve 170 dereceye ayarlanmış fırında yaklaşık 7-8 dakika pişirin ve bekletmeden servis yapın.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık