IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 22.Mart.2024   #1
Çevrimiçi
Bizimkiler.Net
Ramazan'ın 12. günü için iftar menüsü


Aşçı Çorbası
Kafes Köfte
Közlenmiş Patates Püresi
Mor Soğanlı Brokoli Salatası
Kaymaklı Kemalpaşa


Aşçı Çorbası Malzemeleri
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan
1 yemek kaşığı beyaz un
1 çay bardağı kırmızı mercimek
2 su bardağı tavuk suyu
6 su bardağı içme suyu
2 adet kemikli tavuk baget
1 çay kaşığı tuz
1 adet domates
yarım çay bardağı arpa şehriye
1 avuç maydanoz

Aşçı Çorbası Nasıl Yapılır?
Soğanları minik minik doğrayıp yağda çevirmeye başlıyoruz. Hafif pembeleşmeye başladığında un ilave edip sürekli karıştırarak kavuruyoruz.
Başka bir tencerede tavuk bagetleri haşlıyoruz. Tavuğun suyundan 2 su bardağı alıyoruz. Bagetleri didikliyoruz. Küçük parçalara ayırıyoruz.
Kavrulan unlu soğanın içine mercimekleri yıkayıp ilave ediyoruz. Tavuk suyunu ekliyoruz ve karıştırıyoruz. İçme suyu ekliyoruz. 5-6 su bardağı kadar. Karıştırıyoruz.
Kaynarken içine arpa şehriyeleri ve didilmiş tavuğu ilave ediyoruz. Mercimekler patlayana kadar karıştırdığınızda mercimeklerin piştiğini anlayacaksınız o aşamada minik küpler halinde doğradığınız domatesi ilave edip 3-4 dakika daha pişiriyoruz.
Baharatları ilave ediyoruz ardından ince kıyılmış mercimeği ekleyip karıştırıp ocağın altını kapatıyoruz


Kafes Köfte Tarifi İçin Malzemeler
Köftesi İçin:
500gram dana kıyma
1adet rendelenmiş soğan
1 diş ezilmiş sarımsak
1 adet yumurta
1/2 demet maydanoz kiyilmis
1 su bardağı galeta unu
2 yemek kaşığı sıvı yağ
4 yemek kaşığı su
1,5 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1,5 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı toz kırmızı biber

İçi İçin:
110 gram dil peyniri (küp doğranmış)
Üzeri İçin:
2 yaprak milföy hamuru
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı çörek otu

Yoğurtlu Sos İçin:
2 su bardagi çırpılmış yoğurt
1çay kaşığı tuz
1diş sarımsak
1 avuç dereotu
1 avuç taze nane

Kafes Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Bir kasede kıyma, yumurta, rendelenmiş soğan, sarımsak, galeta unu, kıyılmış maydanoz, sıvı yağ, su, tuz, karabiber,kimyon ve toz kırmızı biberi karıştırıp güzelce yoğurun.
8 eşit parçaya bölün ve içlerine küp kesilmiş dil peynirlerinden birer küp koyup yuvarlak bir köfte haline getirin.
Köfteleri bir miktar yağ ile birlikte tavada pişirin. İçleri fırında da pişeceği için dış katmanının her tarafının piştiğine emin olduktan sonra ocaktan alıp pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizin.
Milföyleri serçe parmağı kalınlığında, şerit halinde kesin ve oda sıcaklığında yumuşadığından emin olun.
Milföy hamurlarını köftelerin üzerine önce artı, ardından X şeklinde olacak şekilde 4 adet şerit milföy hamuruyla kaplayın ve köftelerin alt kısmına doğru kıvırın.
Son olarak hamurların üzerlerine fırça yardımıyla yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiştirdikten sonra 190 derece fanl fırında 15 dakika pişirin.
Bir kasede yoğurt, sarımsak, taze yeşillikler ve tuzu karıştırın. Servis edeceğiniz tabağın içerisine yayın. Köfteleri de üzerine oturtup, isteğe göre kırmızı toz biber serpiştirip servis edin.


Mor Soğanlı Brokoli Salatası Malzemeleri
300 gr. brokoli
1 büyük baş mor soğan
2-3 diş sarımsak
5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığının ucuyla pul biber
1 çay kaşığının ucuyla kekik

Közlenmiş Patlicanli Patates Püresi
Malzemeler:
Yarım Kg Patates
1 patlican
Yarım çay bardağı süt
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Taze veya kuru kekik
Karabiber
Tuz

Hazırlanışı:

Patatesleri folyo ile sarın.
200 derecelik fırında tahmini olarak 1 saat pişirin.
Patlicani közleyip soyalım ince ince dograyalim
Patatesler piştiyse, patatesleri soyup derin bir kaba alın. Süt, zeytinyağı (isterseniz tereyağı), kekik, karabiber ve dilediğiniz kadar tuz ekleyerek püre kıvamına gelene kadar ezin ve
közlenmis patlicanlari ilave edin
Sunumu tamamen kendi zevkinize göre yapabilirsiniz.


Mor Soğanlı Brokoli Salatası Nasıl Yapılır?
Brokolileri küçük parçalara ayırıp az suda haşlayın. Ben biraz az haşlıyorum, dişe gelmesinden hoşlanıyorum. Siz arzunuza göre haşlayabilirsiniz.
Bir fırın kabında yarım ay dilimleri şeklinde dilimleyin, bir kaseye alın. tuz, pul biberi, kekiği elinizle çok hafifçe ovun. Fırın kabına koyun, üstüne zeytinyağını gezdirin. 200 derece fırında pişirin.
Haşlanmış brokolileri ince ince doğrayın. Bir kaseye koyun. Fırında yumşamız soğanları alın brokolilerin üstüne koyun, tuz serpin, nar ekşisini ekleyin, sarımsakları ezip ekleyin güzelce harmanlayın. Servis tabağına alın


Kaymaklı Kemalpaşa Tarifi İçin Malzemeler
1 paket Kemalpaşa Tatlısı
3 su bardağı toz şeker
3. 5 su bardağı su
Bir kaç damla limon suyu
İç Malzemesi;

Kaymak
Üzeri İçin;
Antep Fıstığı

Kaymaklı Kemalpaşa Tarifi
Öncelikle derin ve yayvan bi tencereye toz şeker ve suyu bırakalım.
Bir kaç damla limon suyu döküp şeker eriyene kadar karıştıralım.
Ocağın altını yakalım şerbet kaynamaya başlayınca kemalpaşayı tencereye boşaltalım orta ateşte arasıra karıştırarak dağıtmadan kabarana dek pişirelim.
Soğuduktan sonra arasını bıçakla açıp arasına kaymak sürüp süsleyelim. Afiyetler olsun.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık