IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

2Beğeni(ler)
  • 1 gönderen meLanie
  • 1 gönderen Derman

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 21.Mart.2024   #1
Çevrimiçi
Bizimkiler.Net
Ramazan'ın 11. günü için iftar menüsü


Yarmalı Yoğurt Çorbası
Kiremitte Kremalı Tavuk
Arpa Şehriye Pilavı
Karışık Turşu
İncir Uyutması


Yarmalı Yoğurt Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 su bardağı haşlanmış yarma
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı un
4 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı zeytinyağı
5-6 su bardağı ılık su
1,5 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için;

1 yemek kaşığı tereyağı
2 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı pul biber

Yarmalı Yoğurt Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

Nohudu akşamdan ıslatın. Sabah haşlayın.
Yarmayı yıkayıp düdüklü veya tencerede yumuşayana kadar haşlayın.
Tencereye yoğurdu, 1 yumurta sarısı ,1 yemek kaşığı unu, 1 yemek kaşığı zeytinyağını ekleyip yel çırpıcısıyla güzel çırpalım.
Üzerine 2-3 su bardağı ılık su ekleyip iyice karıştırıp ocağa alalım.
Çorba kaynayana kadar devamlı karıştırmaya devam edelim.
Kaynayınca üzerine haşlanmış nohut haşlanmış yarmayı ekleyip tekrar kaynayıncaya kadar devamlı karıştırın.
Daha sonra kısık ateşte 10-15 dk kaynatın. (arada devamlı karıştırın).
Küçük tavada tereyağını eritin üzerine kuru nane ve pul biber ekleyip biraz kavurduktan sonra kaynayan çorbaya ekleyip, en son tuzunu ilave edip, karıştırıp, sıcak sıcak servis edin.


Kiremitte Kremalı Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
1 kg tavuk göğsü
1 tane soğan
1 tane kırmızı kapya biber
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
2,5 su bardağı krema (200 ml)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı köri
1 çay kaşığı fesleğen
1 tatlı kaşığı tereyağı
8 yemek kaşığı sıvı yağ
7 tane küçük boy patates
Üzerine;

Rende kaşar peyniri

Kiremitte Kremalı Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?

Tavuk göğsünü küçük karelere doğrayalım tavayı ocağa alalım.
Üzerine sıvı yağı dökelim ısınınca üzerine tavuk etini ekleyelim ve harlı ateşte 15 dakika suyunu çekene kadar kavuralım.
Daha sonra tavukları bir kabın içine alalım aynı tavaya tereyağı ilave edelim.
Üzerine ince doğramış olduğumuz soğanı, biberi ekleyelim 5 dakika soteleyin.
Üzerine salçayı ilave edelim karıştıralım.
Üzerine kremasını tuzunu ve baharatlarını ekleyelim karıştıralım.
Üzerine tavuklarımızı ekleyelim tuzunu kendi damak tadına göre ayarlayalım karıştıralım ocağı kapatalım
Patatesleri soyalım.
Tavukların büyüklüğünde doğrayalım yağda kızartalım.
Üzerine tuz serpelim güveçleri önceden 15 dakika ısıtalım.
İçini tereyağı ile yağlayalım patatesleri eşit miktarda güveçlere yerleştirelim üzerine tavuklarımızdan eşit miktarda yerleştirelim.
Üzerine bol kaşar serpelim.
Önceden ısıtılmış 230 dereceli fırına verelim kaşarlar kızarınca fırından çıkaralım.


Arpa Şehriye Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
2
su bardağı
arpa şehriye
3,5
su bardağı
sıcak su
2
çorba kaşığı
tereyağı
1
çorba kaşığı
sıvı yağ
1
çay kaşığı
tuz
1
çay kaşığı
karabiber

Arpa Şehriye Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Yağları tencereye alarak eritin.Şehriyeleri ilave ederek rengi dönene kadar kavurun.
arpa-sehriye-pilavi1
Suyu ve tuzu ilave ederek kapağını kapatın.
arpa-sehriye-pilavi2
Suyunu çekince nazikçe karıştırın ve kısık ateşte bir 5 dakika daha pişirin.
arpa-sehriye-pilavi3
Demlendikten sonra servis edin.


İncir Uyutması
Malzemeler
Yozgat’ın yöresel tatlısı olan özellikle ramazan ayında daha çok yapılan geleneksel bir tatlıdır

1 litre açık süt
8-10 adet kuru incir
Sıcak su

İncirleri yıkayın.
Kaynar suda yumuşayana kadar bekletin.
Suyunu süzdürün.
İncirleri küp küp doğrayın.
Sütü kaynatıp ocağı kapatın yoğurt mayalama sıcaklığından bir tık daha sıcak olacak şekilde ısısını ayarlayın.
Doğranan incirlerin birazını ayırın.
Bir bardak süt ile blenderden geçirin.
Diğer doğranmış incirlerle birlikte sütün içine katın.Bu süre zarfında çok hızlı hareket etmek lazım.
Isı yoğurt mayalama ısısında kalmalı süt çok soğumamalı.
İncirleri güzelce karıştırın.
Kaselere paylaştırın.
Üzerine bir tepsi kapatın.
Sofra bezi ile örtün.
2 saat kadar bu şekilde mayalanmasını bekleyin.
Süre sonunda kaseleri kontrol edin.
Mayalanan incirli sütü buzdolabına kaldırın.
Bir iki saat dinlendirdikten sonra soğuk olarak servis yapın.
Derman bunu beğendi.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Alt 21.Mart.2024   #2
Çevrimiçi
Cevap: Ramazan'ın 11. günü için iftar menüsü


Emeĝine saĝlık

meLanie bunu beğendi.
  Alıntı ile Cevapla

Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık