IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

4Beğeni(ler)
  • 1 gönderen meLanie
  • 1 gönderen meLanie
  • 1 gönderen Emre
  • 1 gönderen meLanie

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 19.Mart.2024   #1
Çevrimiçi
Bizimkiler.Net
Iftar Menüsü


Mor Sebze Çorbası
Beyti sarma
Kestaneli mantar sote
LÜBNAN SALATASI
Elmalı Sütlü Tatlı




Mor Sebze Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
1 adet mor havuç
2 adet pancar
1/4 adet mor lahana
1 adet küçük boy patates
1/2 adet kereviz
1 adet kereviz sapı
2 adet kırmızı soğan
2 diş sarımsak
600 mililitre su
200 mililitre süt
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kimyonu
1çay kaşığı muskat cevizi rendesi
1 tatlı kaşığı toz kişniş
8 yaprak taze reyhan otu

Ev Yapımı Beyti Sarma Tarifi İçin Malzemeler
Köftesi için:
1adet soğan
3diş sarımsak
1çay bardağı galeta unu
1adet yumurta
1,5 çay kaşığı tuz
1çay kaşığı karabiber
1çay kaşığı pul biber
500gram dana kıyma (az yağlı)
1/2 demet ince kıyılmış maydanoz
5adet yufka (dikdörtgen kesilmiş)
Tereyağlı Salçalı Sos İçin:
2 yemek kaşığı
tereyağı 1,5yemek kaşığı domates salçası
1çay bardağı su
1/2 çay kaşığı tuz

Servis için:
1 avuç kıyılmış maydanoz
2 yemek kaşığı süzme yoğurt

Soğan, sarımsak, galeta unu, yumurta, tuz, karabiber ve pul biberi robottan geçirip bir harç haline getirin.
Tüm köfte malzemelerini bir kabın içerisine alın. Malzemeler birbirleriyle bütünleşene kadar güzelce yoğurun. Yoğurduktan sonra üzerini streç filmle sararak buzdolabında 20 dakika dinlendirin. Salçalı sosun malzemelerini bir tencereye alın ve koyulaşana kadar pişirin.
Dinlenen köfte harcından orta boylarda bir kebaba yetecek kadar et alın. Hafif kalın olacak şekilde kebap gibi uzunlanmasına bir şekil verin.
Dikdörtgen kestiğiniz yufkalardan birini tezgaha serin ve köftelerden birini yerleştirin. Salçalı sostan yufkaya sürün ve ardından yufkayı köfteye sarın. Tüm köfteler bitene kadar aynı işlemi uygulayın.
Sardığınız köfteleri orta kalınlıkta olacak şekilde dilimleyin. Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine aktarın ve 190 derecede ısıtılmış fırında kontrollü bir biçimde 30 dakika kadar pişirin.
Pişen beyti sarmaları sunum tabağının kenarına doğru bir çember oluşturacak şekilde dizin. Üzerlerine salçalı sosu gezdirin.
Son olarak tabağın ortasına yoğurt koyup maydanoz serpiştirin ve sarmaları servis edin.


Kestaneli mantar sote tarifi
Kestaneli Mantar Sote Tarifi İçin Malzemeler
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet kuru soğan (piyazlık doğranmış)
400 gram kestane mantarı
3 diş sarımsak (dilimlenmiş)
6 dal taze kekik
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
15 adet kestane (pişmiş, soyulmuş)
3 yemek kaşığı soya sosu

Kestaneli Mantar Sote Tarifi Nasıl Yapılır?
Bir tavada sıvı yağıve tereyağını kızdırın. Ardından piyazlık doğranmış soğanları da ekleyip kavurun.
Kavrulan soğanların üzerine kestane mantarlarını da ekleyin ve suyunu salığ çekene kadar kavurmaya devam edin.
Ardından dilimlenmiş sarımsakları, 5-6 dal taze kekiği, tuzu, karabiberi de ekleyip karıştırın.
Son olarak kestaneleri ve soya sosunu ekleyip 3-4 dakika ocakta çevirin ve ocaktan alıp sıcak olarak sevdiklerinizle paylaşın.

LÜBNAN SALATASI TARİFİ:

MALZEMELER

2 demet maydanoz
6 adet taze soğan
3 adet orta boy domates
1 çay bardağı ince bulgur
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet limonun suyu
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1/2 çay kaşığı tuz
Elmalı Sütlü Tatlı
Elmalı sütlü tatlı tarifi malzeme listesi
3 adet elma
1.5 paket bisküvi
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı ceviz
3 su bardağı süt
1.5 yemek kaşığı nişasta
1.5 yemek kaşığı un
1 çay bardağı şeker
Yarım yemek kaşığı tereyağı

YAPILIŞI

Bulguru 1 kez sudan geçirip cam, derin bir kabın içerisine alın. Daha sonra sıcak su ile ıslatarak, şişmesi için ağzını kapatarak 15 dakika bekletin.
Maydanozları, soğanları ve naneyi bol suda yıkadıktan sonra ince ince doğrayın.
Ardından domatesleri de küçük parçalar halinde doğrayın.
Doğranan malzemeleri bulgurun içerisine ekleyin ve karıştırın.
Salatanın sosunu da hazırladıktan sonra güzelce karıştırın ve servis edebilirsiniz.

Elmalı Sütlü Tatlı Tarifi
3 elma
1,5 paket bisküvi
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı ceviz
muhallebisi için;
3 su bardağı süt
1,5 yemek kaşığı nişasta
1,5 yemek kaşığı un
1 çay bardağı şeker
yarım yemek kaşığı tereyağı

Elmalı Sütlü Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?
Tatlı için ilk olarak elmaları soyup rendeleyin. Derin bir kase içine elmaları alın. Üzerine bisküvileri küçük küçük kırıp ekleyin. Ceviz içi ve eritilmiş tereyağını ekleyin.
Malzemeleri elinizle eze eze yoğurun. Hazır olan elmalı harcı buzdolabına kaldırıp 10 dakika dinlendirin. Daha sonra bir dondurma kaşığı ile ya da elinizle harçtan parçalar koparıp yuvarlayın.
İsterseniz elmalı harcı bir borcam dibine düz olarak da yayabilirsiniz. Tatlının muhallebisi için uygun bir tencere içine süt, nişasta, un ve toz şekeri alıp karıştırın.
Karışan malzemeleri ocakta koyu kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Pişen muhallebi sıcakken ocak üzerinden alıp içine tereyağını ekleyip eritin. Sürekli karıştırarak soğutun.
Soğuyan muhallebiyi elmalı harcın üzerine döküp yayın. Muhallebi tamamen soğuduktan sonra üzerini istediğiniz malzemeler ile süsleyip servis edebilirsiniz.
Derman bunu beğendi.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Alt 19.Mart.2024   #2
Çevrimiçi
Cevap: Iftar Menüsü


Davetlimiyiz iftara

  Alıntı ile Cevapla

Alt 19.Mart.2024   #3
Çevrimiçi
Bizimkiler.Net
Cevap: Iftar Menüsü


meLanie Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Mor Sebze Çorbası
Beyti sarma
Kestaneli mantar sote
LÜBNAN SALATASI
Elmalı Sütlü Tatlı




Mor Sebze Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
1 adet mor havuç
2 adet pancar
1/4 adet mor lahana
1 adet küçük boy patates
1/2 adet kereviz
1 adet kereviz sapı
2 adet kırmızı soğan
2 diş sarımsak
600 mililitre su
200 mililitre süt
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kimyonu
1çay kaşığı muskat cevizi rendesi
1 tatlı kaşığı toz kişniş
8 yaprak taze reyhan otu

Ev Yapımı Beyti Sarma Tarifi İçin Malzemeler
Köftesi için:
1adet soğan
3diş sarımsak
1çay bardağı galeta unu
1adet yumurta
1,5 çay kaşığı tuz
1çay kaşığı karabiber
1çay kaşığı pul biber
500gram dana kıyma (az yağlı)
1/2 demet ince kıyılmış maydanoz
5adet yufka (dikdörtgen kesilmiş)
Tereyağlı Salçalı Sos İçin:
2 yemek kaşığı
tereyağı 1,5yemek kaşığı domates salçası
1çay bardağı su
1/2 çay kaşığı tuz

Servis için:
1 avuç kıyılmış maydanoz
2 yemek kaşığı süzme yoğurt

Soğan, sarımsak, galeta unu, yumurta, tuz, karabiber ve pul biberi robottan geçirip bir harç haline getirin.
Tüm köfte malzemelerini bir kabın içerisine alın. Malzemeler birbirleriyle bütünleşene kadar güzelce yoğurun. Yoğurduktan sonra üzerini streç filmle sararak buzdolabında 20 dakika dinlendirin. Salçalı sosun malzemelerini bir tencereye alın ve koyulaşana kadar pişirin.
Dinlenen köfte harcından orta boylarda bir kebaba yetecek kadar et alın. Hafif kalın olacak şekilde kebap gibi uzunlanmasına bir şekil verin.
Dikdörtgen kestiğiniz yufkalardan birini tezgaha serin ve köftelerden birini yerleştirin. Salçalı sostan yufkaya sürün ve ardından yufkayı köfteye sarın. Tüm köfteler bitene kadar aynı işlemi uygulayın.
Sardığınız köfteleri orta kalınlıkta olacak şekilde dilimleyin. Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine aktarın ve 190 derecede ısıtılmış fırında kontrollü bir biçimde 30 dakika kadar pişirin.
Pişen beyti sarmaları sunum tabağının kenarına doğru bir çember oluşturacak şekilde dizin. Üzerlerine salçalı sosu gezdirin.
Son olarak tabağın ortasına yoğurt koyup maydanoz serpiştirin ve sarmaları servis edin.


Kestaneli mantar sote tarifi
Kestaneli Mantar Sote Tarifi İçin Malzemeler
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet kuru soğan (piyazlık doğranmış)
400 gram kestane mantarı
3 diş sarımsak (dilimlenmiş)
6 dal taze kekik
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
15 adet kestane (pişmiş, soyulmuş)
3 yemek kaşığı soya sosu

Kestaneli Mantar Sote Tarifi Nasıl Yapılır?
Bir tavada sıvı yağıve tereyağını kızdırın. Ardından piyazlık doğranmış soğanları da ekleyip kavurun.
Kavrulan soğanların üzerine kestane mantarlarını da ekleyin ve suyunu salığ çekene kadar kavurmaya devam edin.
Ardından dilimlenmiş sarımsakları, 5-6 dal taze kekiği, tuzu, karabiberi de ekleyip karıştırın.
Son olarak kestaneleri ve soya sosunu ekleyip 3-4 dakika ocakta çevirin ve ocaktan alıp sıcak olarak sevdiklerinizle paylaşın.

LÜBNAN SALATASI TARİFİ:

MALZEMELER

2 demet maydanoz
6 adet taze soğan
3 adet orta boy domates
1 çay bardağı ince bulgur
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet limonun suyu
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1/2 çay kaşığı tuz
Elmalı Sütlü Tatlı
Elmalı sütlü tatlı tarifi malzeme listesi
3 adet elma
1.5 paket bisküvi
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı ceviz
3 su bardağı süt
1.5 yemek kaşığı nişasta
1.5 yemek kaşığı un
1 çay bardağı şeker
Yarım yemek kaşığı tereyağı

YAPILIŞI

Bulguru 1 kez sudan geçirip cam, derin bir kabın içerisine alın. Daha sonra sıcak su ile ıslatarak, şişmesi için ağzını kapatarak 15 dakika bekletin.
Maydanozları, soğanları ve naneyi bol suda yıkadıktan sonra ince ince doğrayın.
Ardından domatesleri de küçük parçalar halinde doğrayın.
Doğranan malzemeleri bulgurun içerisine ekleyin ve karıştırın.
Salatanın sosunu da hazırladıktan sonra güzelce karıştırın ve servis edebilirsiniz.

Elmalı Sütlü Tatlı Tarifi
3 elma
1,5 paket bisküvi
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı ceviz
muhallebisi için;
3 su bardağı süt
1,5 yemek kaşığı nişasta
1,5 yemek kaşığı un
1 çay bardağı şeker
yarım yemek kaşığı tereyağı

Elmalı Sütlü Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?
Tatlı için ilk olarak elmaları soyup rendeleyin. Derin bir kase içine elmaları alın. Üzerine bisküvileri küçük küçük kırıp ekleyin. Ceviz içi ve eritilmiş tereyağını ekleyin.
Malzemeleri elinizle eze eze yoğurun. Hazır olan elmalı harcı buzdolabına kaldırıp 10 dakika dinlendirin. Daha sonra bir dondurma kaşığı ile ya da elinizle harçtan parçalar koparıp yuvarlayın.
İsterseniz elmalı harcı bir borcam dibine düz olarak da yayabilirsiniz. Tatlının muhallebisi için uygun bir tencere içine süt, nişasta, un ve toz şekeri alıp karıştırın.
Karışan malzemeleri ocakta koyu kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Pişen muhallebi sıcakken ocak üzerinden alıp içine tereyağını ekleyip eritin. Sürekli karıştırarak soğutun.
Soğuyan muhallebiyi elmalı harcın üzerine döküp yayın. Muhallebi tamamen soğuduktan sonra üzerini istediğiniz malzemeler ile süsleyip servis edebilirsiniz.

@Emre herhalde iftar´a davet eder bizleri ekip olarak

Emre bunu beğendi.
  Alıntı ile Cevapla

Alt 19.Mart.2024   #4
Çevrimiçi
~ Www.ircforumda.net ~
Cevap: Iftar Menüsü


Bütün İRCDefteri ailesi davetlıdır ))

meLanie bunu beğendi.
  Alıntı ile Cevapla

Alt 20.Mart.2024   #5
Çevrimiçi
Bizimkiler.Net
Cevap: Iftar Menüsü


Emre Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bütün İRCDefteri ailesi davetlıdır ))

Ovvvvvvv (: simdiden kesene bereket (:

Emre bunu beğendi.
  Alıntı ile Cevapla

Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık