IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 12.Mart.2024   #1
Çevrimiçi
Bizimkiler.Net
Ramazan'ın 2. günü için iftar menüsü


Toyga çorbası
Boşnak mantısi
Yoğurtlu yeşil mercimek salatası
Astarlı sütlaç


Toyga Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
1/2
su bardağı
yarma buğday (önceden suda bekletilmiş)
(haşlanmış)
1
su bardağı
haşlanmış nohut
6
su bardağı
sıcak su
2
yemek kaşığı
un
1
su bardağı
süzme yoğurt
1
adet
yumurta sarısı
1/2
tatlı kaşığı
tuz
Üzeri İçin:
2
yemek kaşığı
tereyağı
1
tatlı kaşığı
kuru nane

Toyga Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Tencereye önceden suda bekletilmiş, haşlanmış yarma ve nohutu ekleyip üzerine sıcak su ekleyin.
Bir kaseye yoğurt, tuz, yumurta ve unu koyun.
Birbirine karışana kadar çırpın.
Çorbanın suyundan biraz ilave edin ve karışımların ısısını dengeleyin. Daha sonra yoğurtlu karışımı azar azar çorbaya ilave edin. Çorbayı 15 dakika pişirmeye bırakın
Ayrı bir küçük tavada tereyağını kuru nane ile birlikte kızdırın.
Çorbanın üzerine ekleyip servis edin.


Boşnak mantısı tarifi
Boşnak Mantısı Tarifi İçin Malzemeler
Mantı hamuru için:
5
su bardağı
un
2
su bardağı
ılık su
1
çay kaşığı
tuz
Kıymalı iç harcı için:
400
gram
orta yağlı dana kıyma
1
adet orta boy
rendelenmiş soğan
1
çay kaşığı
tuz
1
çay kaşığı
karabiber
Yufka katlarını yağlamak için:
200
gram
eritilmiş tereyağı
1
çay bardağı
sıvı yağ
Servisi için:
2
kase
sarımsaklı yoğurt
1
yemek kaşığı
ayçiçek yağı
1
çay kaşığı
toz kırmızı biber

Boşnak Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Hamuru için; su ve tuz karışımına azar azar un ekleyerek hamuru güzelce yoğurun. Üzerini örterek biraz dinlendirin.
İç harcı için bütün malzemeleri özleşene kadar karıştırın.
Yağları bir sos tavasına alım ve erimeye bırakın.
Üzerinde oluşan köpüğü kaşık yardımıyla alın.
Hamuru sekiz eş parçaya bölerek üstlerine temiz bir örtü örtün.
İçlerinden bir bezeyi alarak bir karış olacak şekilde açın. Bir tabağa koyarak her yerine tereyağı sürün.
Aynı işlemi diğer bezeler içinde yaparak üst üste dizin.
İçlerinden bir bezeyi tezgaha alın,kenarlarından çekiştirerek inceltin. İncecik olacak şekilde çekiştirin. Bu aşamada yırtılabilir hiç sorun değil.
İç harcınızdam belli bir miktar alarak şerit şeklinde dizin. Sıkıca sararak rulo yapın.
Rulonuzdan dörder cm lik küçük parçalara bölün. Acıkta kalan kenarları altta birleştirerek yuvarlayın.
Yağlanmış fırın kabınıza yan yana olacak şekilde dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü kızarana kadar 30 dakika civarı kontrollü bir şekilde pişirin.
Fırından alın. Sarımsaklı yoğurt ve yağ ile servis yapın.

Yoğurtlu Yeşil Mercimek Salatası Tarifi İçin Malzemeler
1
su bardağı
yeşil mercimek
1
su bardağı
arpa şehriye
1
yemek kaşığı
mayonez
6
yemek kaşığı
süzme yoğurt
1
diş
sarımsak
1
tatlı kaşığı
tuz
1
çay kaşığı
karabiber
1
çay kaşığı
toz biber
1
tutam
dereotu
(kıyılmış)
Üzeri İçin:
1
yemek kaşığı
tereyağı
1
tatlı kaşığı
toz kırmızı biber

Yoğurtlu Yeşil Mercimek Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
1 bardak yeşil mercimeği ve 1 bardak arpa şehriyeyi ayrı tencerelerde haşlayın.
Ayrı bir kasede süzme yoğurt, rendelenmiş sarımsak, mayonez, tuz, karabiber ve toz kırmızı biberi karıştırın.
Haşlanmış arpa şehriye, yeşil mercimek ve kıyılmış dereotunu bir kasede karıştırın. Ardından yoğurtlu karışımı ekleyip hepsini harmanlayın.
Sos tavasında tereyağını toz kırmızı biber ile eritin.
Yoğurtlu yeşil mercimek salatasını servis tabağına alın ve üzerine sosunu gezdirin.

Astarlı Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler
Sütlaç İçin:
1
çay bardağı
pirinç
1,5
su bardağı
su
5
su bardağı
süt
1
su bardağı
toz şeker
2
yemek kaşığı
mısır nişastası
1/2
çay bardağı
soğuk su
Zerde İçin:
1/2
çay bardağı
pirinç
1
su bardağı
su
2
yemek kaşıği fistik
3
su bardağı
sıcak su
1/2
su bardağı
toz şeker
1,5
yemek kaşığı
mısır nişastası
1/2
çay bardağı
soğuk su
2
yemek kaşığı
kuş üzümü
1
yemek kaşığı
gül suyu
Üzeri İçin:
1
tutam
toz Antep fıstığı

Astarlı Sütlaç Tarifi Nasıl Yapılır?
Sütlaç için pirinçleri yıkadıktan sonra 1,5 su bardağı su ile tamamen yumuşayana kadar orta ateşte pişirin.
Orta boy bir tencerede süt ve şekeri kaynar hale getirin. İçine haşlanmış pirinçleri ekleyip ateşin altını kısın ve 10 dakika kadar pişirmeye devam edin.
Ayrı bir kapta nişasta ve soğuk suyu pürüzüsüz olana kadar karıştırıp sütlaca ekleyin. Sütlacı sürekli karıştırarak koyu akışkan bir hal alana kadar 10 dakika daha pişirin.
Hazırladığınız sütlaçları kaselere üstlerinde boşluk kalacak şekilde paylaştırıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
Zerde için pirinçleri yıkadıktan sonra suyla haşlamaya bırakın. Pirinçler haşlanırken haspirin üzerine sıcak su koyup kenara alın. Kuş üzümlerini de ıslatarak bekletin.
Pirinçler haşlanıp suyunu çektikten sonra üstüne haspirli suyu süzerek alın,şekeri ekleyin ve kaynar duruma gelene kadar karıştırın. Nişastayı soğuk su ile inceltip karışıma ekleyin ve kıvam alana kadar pişirin. Ocaktan almadan önce süzülmüş kuş üzümlerini ve gül suyunu ekleyin.
Sütlaçların üstünü kaplayacak şekilde zerdeleri kaselere paylaştırın. Önce oda sıcaklığına geldikten sonra en az 3 saat buzdolabında bekletip dilerseniz üzerine Antep fıstığı serperek servis edin.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık