IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 16.Ocak.2024   #1
Çevrimiçi
Bizimkiler.Net
İnfluenza ve Covid virüsleri sağlığı tehdit etmeye devam ediyor.


Arkadaş, akraba, eş, dost herkes hasta! Siz de hayatı zindan eden grip salgınına yakalanmamak için bu 7 şeyi mutlaka yapın

İnfluenza ve Covid virüsleri sağlığı tehdit etmeye devam ediyor.Türkiye'de pandemi döneminden bu yana yaşanan en büyük grip salgını yaşanıyor. ABD'de ise 40'tan fazla bebek ve çocuk bu virüs nedeniyle hayatını kaybetti. İnfluenza virüsünün en büyük belirtileri arasında aşırı halsizlik, yorgunluk, baş ağrısı, ani başlayan ateş, öksürük, boğaz ağrısı ve burun akıntısı var! Yatağa düşmemek için 7 tavsiye burada...


Ocak ayının ilk haftası itibariyle hastanelere enfeksiyon ve grip şikayetiyle başvuranların sayısı pik yaptı! Hem devlet hastaneleri hem de özel hastanelerde ağır grip nedeniyle yoğunluklar yaşanıyor. Hastanelere serum almaya giden vatandaşların bazıları, odalarda yer olmadığı için serumlarını koltuklarda alıyor.

Pandemi döneminin ardından hiç bu kadar büyük bir salgın görülmemişti. Hem covid-19'un geri dönmesi hem de influenza virüsünün ciddi şekilde etki etmesiyle başta çocuklar olmak üzere yetişkinler de bu durumdan olumsuz etkilendi.

İŞTE HERKESİ HASTA EDEN SALGININ EN AĞIR BELİRTİLERİ!
Birden bire başlayan ateş, öksürük, balgam yoğunluğu, bel, sırt ağrıları, aşırı halsizlik, burun akıntısı veya burun tıkanması, geceleri aşırı terleme, ateş sonucu üşümekten titreme durumu salgının en büyük belirtileri arasında yer alıyor.
Hırıltılı nefes alma, yüksek ateş ve aşırı kas ağrısı insanların hastaneye başvurmalarının ana nedenleri arasında gösteriliyor. Vücud bu süreçte aşırı derecede susuz kaldığı için bol su tüketmek çok faydalı olarak nitelendiriliyor.
Uzmanlar ayrıca virüsten korunmak ve yayılmasını engellemek adına bol bol el yıkamayı, hapşırırken öksürürken tek kullanımlık mendillerin kullanılmasını, hasta olan çocukların hastalık dönemlerinde okullara gönderilmemesini öneriyor.


İNFLUENZADAN KAÇMAK İÇİN EL HİJYENİ ÇOK ÖNEMLİ

İnfluenza veya Covid-19 virüsünden korunmak adına yapılması gerekenler çok önemli! Buna göre el hijyeni olmazsa olmazlardan, aynı şekilde hastalığın başındaysanız gözünüzle burnunuzla temas etmekten kaçının, hasta insanlardan uzak durun, kalabalık ortamlardan kesinlikle kaçının, maske kullanın.
İnfluenza veya Covid-19 virüsünden korunmak adına yapılması gerekenler çok önemli! Buna göre el hijyeni olmazsa olmazlardan, aynı şekilde hastalığın başındaysanız gözünüzle burnunuzla temas etmekten kaçının, hasta insanlardan uzak durun, kalabalık ortamlardan kesinlikle kaçının, maske kullanın.
GRİBİN SİZİ DE YATAĞA DÜŞÜRMEMESİ İÇİN 7 UYARI!
Göz, Burun, Ağız Dokunmaktan Kaçının: Ellerinizle yüzünüze dokunmaktan kaçının, çünkü bu virüsün yayılmasına neden olabilir.
Hapşırırken ve Öksürürken Tedbir Alın: El, ağız veya burunla temas edebilecek olan ağzınızı ve burnunuzu tek kullanımlık bir mendil veya dirseğinizle örtün.


Sağlıklı Yaşam Tarzı: Düzenli egzersiz yapın, yeterli uyku alın, dengeli beslenin ve stresten kaçının. Bu faktörler bağışıklık sisteminizi güçlendirebilir.

Kalabalık Ortamlardan Kaçının: Gripli mevsimde, mümkünse kalabalık yerlere gitmekten kaçının.
Maske Kullanımı: Hastalık döneminde veya yoğun kalabalıklarda maskeler kullanmak, solunum yoluyla bulaşan virüsleri azaltabilir.


Kaynak:Mynet.Com
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık