IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 09.Ocak.2024   #1
Çevrimiçi
Bizimkiler.Net
İdrarda Kan Görülmesinin Önemi Nedir ve Böbrek Kanseri Belirtileri Nelerdir?



Hematüri*olarakta adlandirilan idrarda kan görülmesi olayi önemsenmesigi taktirde ciddi sorunlar doğurabilen bir rahatsizliktir. Baslangicta ağrisiz olarak görülebilen bu rahatsizlik ileriki zamanlarda şiddetli agrilar olusturur.
İdrar yapma esnasinda oluşan yanma, sirtta ağri, ateşin yukselmesi, kasiklarda şiddetli agrılar ve bunlara eslik eden bulanti, kusma*gibi şikayetleri olanlar mutlaka doktora basvurmalidir. Bu belirtileri tasiyan kisilerin sistit, böbrek iltihabi, taş hastaligi ,prostat kanseri, prostatta buyume yada böbrek kanseri gibi hastaliklara yakalanabileceklerini dusunmelerinde fayda vardir.Bu hastaliklar da en onemli durum hastaligin erken teshisi oldugundan belirtiler görülmeye basladiginda konunun *önemsenmesinde* fayda vardir.
Hastaliklarin baslica*nedenlerinden biride sigara ve asiri derecede tuketilen sigara bir cok hastaligin nedeni oldugu gibi böbrek kanserinin de baslica nedenlerinden biridir. Kanser konularinda tedavi icin erken tani çok onemlidir. Böbrek kanseri icinde erken yapilan teshis hayati öneme sahiptir.Ultrasonogrofinin*yayginlasmasiyla hiç bir sikayeti olmayan kisilerde bile tesadufen bu kanser türü erkenden görülebilmektedir. Asil ehemniyet gerektiren konuda bu sekilde hastanin hiç bir şikayeti olmadan kanser türünun tespit edilmesidir. Çünkü kanserin erken evresinde yakalanmasi tedavide basari şansinida *arttirir. Kanserin zaman içerisinde gösterdigi evreğe göre böbrek bölgesinde, elle tutuldugunda hissedilen kitle, halsizlik , yorgunluk durumu , kanserin yayildigi organlara göre ağri, bacaklarin şişmesi, yüksek tansiyon , varikosel oluşumu , balgam cikarma ve bu balgamin kanli olmasi* , basta görülen şiddetli ağri , bilinç kaybi gibi belirtiler gözlenebilir. Böbrek kanseri diger hastaliklara göre sinsi ilerler. Hastalik gelişmeden kişide pek belirti gözlenmez. Bu yuzden de hastalik tespit edildiginde kanser ilerlemis olur. Saydigimiz bu durumlar neticesinde idrarda kan görülmesi durumlari ciddiye alinmali ve bir doktora görünülmelidir..

(( alinti ))

  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık