IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 04.Ocak.2024   #1
Çevrimiçi
Bizimkiler.Net
Afyon Ekmek Kadayıfı Tarifi


MALZEMELER
Ön mayalanma için;

Yarım çay bardağı ılık su (65 gr)

1 yemek kaşığı un (10 gr)

1 tatlı kaşığı şeker (5 gr)

1 tatlı kaşığı toz maya (5 gr)

Hamur için;

2 adet yumurta

60 gram tereyağı (4 yemek kaşığı)

3 yemek kaşığı üzüm pekmezi (15 gr)

1 çay bardağı ılık su (125 gr)

Yarım çay kaşığı tuz (1 gr)

5,5 çay bardağı un (500 gr)

Islatmak için;

2 yemek kaşığı pekmez (10 gr)

2 su bardağı su (400 gr)

Şerbet için;

5 su bardağı su (1100 gr)

5 su barağı şeker (900 gr)

Çeyrek limon

Servis için;

Kaymak

Tahin

Fıstık

Tepsiye;

Yarım çay bardağı sıvı yağ



YAPILIŞI
İlk olarak kaseye ön mayası için gerekli malzemeleri alıp karıştıralım. Üzerini streç ile kapatıp 45 dakika mayalandıralım.
Mayayı karıştıralım. Sırayla sürekli karıştırarak suyu, tereyağı, yumurtaları, tuzu ve pekmezi ekleyelim. Kontrollü olarak unu ilave edip mikserle çırpalım.
Elimizi su ile ıslatarak hamuru 2-3 kez katlayarak toparlayalım. Üzerini streç ile kapatıp 45 dakika mayalandıralım.

Mayalanan hamuru elimizi ıslatarak katlama yöntemi ile sürekli rulo yapalım. Üzerini tekrar streç ile kapatıp 1 saat mayalandıralım.
Tepsiye yağlı kağıt koyalım ve içerisine sıvı yağ ekleyip yayalım. Hamuru içerisine alalım ve ortaya doğru uç kısımlarını birleştirelim.
Hamuru ters çevirip tepsiye yayalım. Üzerini bez ile kapatıp 40 dakika dinlendirelim. Dinlendirdikten sonra önceden ısıtılmış 180 derece alt üst ayar fırında kontrollü olarak 35 dakika pişirelim. 1 gün boyunca dinlendirelim.
Kasede pekmezi ve suyu karıştıralım. Ekmeği ters çevirelim ve üst kısmına pekmezli suyu dökelim. İçine çektikten sonra ters çevirelim.

Şerbeti için şekeri tencereye alalım. Karıştırarak şeker eriyene kadar pişirelim. Tamamen eridikten sonra suyu ilave edip eriyene kadar karıştıralım. Kaynadıktan sonra limon suyunu ilave edip 15 dakika daha kaynatalım.
Sıcak şerbeti ekmeğimizin üzerine dökelim. 7 saat şerbetini çekmesi için bekletelim.
Şerbetini çektikten sonra dilimleyelim ve üzerini süsleyip servis edelim.

Afiyet olsun!
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık