IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 30.Kasım.2023   #1
Çevrimiçi
Bizimkiler.Net
Ayak Kaşıntısı Neden Olur?


Ayak kaşıntısı ya tek ayakta ya da her iki ayakta birden görülebilir. Ayak kaşıntısının sebepleri hakkında bilgi edinerek, az çok neden ayak kaşıntısı ile karşılaştığımızı anlayabiliriz. anlayamadığımız ve nedeninin çözemediğimiz, uzun süre devam eden ayak kaşıntısı nedenlerini öğrenmek için bir uzmana başvurmalıyız. Ayak kaşıntısının nedeni her nesi ise uzman doktorlarımız o nedene yönelik tedavi girişimlerine başlayacaktır. Böylece kısa zaman içinde ayak kaşıntısı tedavisi sağlanmış olacaktır.
Ayak Kaşıntısı Nedenleri


Alerjik Reaksiyonlar
Ayak Mantarı
Tahta kurusu
Arı Sokması
Bitler
Egzama
İlaçların Yan Etkileri
Kontakt Dermatit
Uyuz
Sivrisinek Isırması

Ayak Kaşıntısı Tedavisi


* Alerjik Reaksiyonlar: Bu sorundan kaynaklı husule gelen ayak kaşıntısı mutlaka uzman doktorlar tarafından tedavi edilmelidir. Öncesinde bazı testler uygulanır ve test sonuçlarına yönelik anti-histamin ilaçlar, steroidler, histamin 2 blokörleri, epinefrin, intravenöz sıvılar reçete edilir.

* Ayak Mantarı: Bir çeşit mantar türünün ayak parmakları arasında birikip çoğalması sonucunda husule gelen bu problemin tedavisi için tropikal ilaçlar tavsiye edilir. Bakteriyel bir enfeksiyon varsa antibiyotik ilaç verilir.

* Tahta kurusu: Hidrokortizon ve oral anti-histaminler ve topikal steroid tahta kurusuna bağlı ayak kaşıntısı tedavisinde reçete edilir.

* Arı Sokması: Anti-histaminler, steroid olmayan anti-enflamatuar ilaçlar, ağrı kesiciler arı sokması tedavisinde kullanılır. Arı sokmasına bağlı ayak kaşıntısı bir süre sonra kendiliğinden geçecektir.

* Bitler: Bir tedavisinde kullanılan ilaç ve şampuanlarla reçete edilir ve bu sorun ortadan kalkınca ayak kaşıntısı da yok olur.

* Kontakt Dermatit : Bu probleme bağlı ayak kaşıntısının geçmesi için de topikal steroidler ve sistemik steroidler kullanılır.

* Egzama: Cildin nemli tutulması sağlanır. Temizlik maddelerden uzak durulmalıdır. Egzama tedavisi sağlanınca ayak kaşıntısı da geçecektir. Ayrıca dirençli egzama vakalarında kortikosteroid kremler kullanılır.

* İlaçların Yan Etkileri : Söz konusu ilacın bırakılması ya da dozunun düşürülmesi, eşdeğerinin kullanılması ile ayak kaşıntısı da geçmiş olur.

* Uyuz : İlaçların ve kremleri ile tedavi edilir. Dirençli vakalarda antihistaminler de alınabilir.

* Sivrisinek Isırması : İkinci bir enfeksiyon görülmediği takdirde kaşıntılar birkaç gün içinde kendiliğinden geçer. Tedaviye gerek yoktur
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık