IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 20.Kasım.2023   #1
Çevrimiçi
Bizimkiler.Net
Kurabiye Yapmanın Püf Noktaları


Gerek evi işinde gerek mutfakta her işin bir püf noktası, bir sırrı vardır. İşte mutfakta kurabiye yapmanın püf noktaları da var. Şimdi bu sırlar nelermiş göz atalım. Eğer aşağıdaki noktalara dikkat ederseniz hem çok lezzetli kurabiyeler yapmış olursunuz hem de bayatlamasını geciktirmiş olursunuz.
* Özellikle kurabiye hamuruna kattığınız margarin ya da tereyağı ile diğer malzemeler oda sıcaklığında olmalı
* Karbonat veya kabartma tozu üzerine mutlaka 1-2 damla limon suyu eklenmeli
* Un elenerek hamura katılmalı
* Kurabiye hamuru elle yoğurulmalı
* Kurabiye hamurunun şekil verirken cıvıklaşmaması için 20-25 dk buzdolabında bekletilip öyle şekillendirilmeli
* Yağlı olan kurabiye hamurunun ele yapışmaması için eller soğuk suyla ıslatılıp kurutulduktan sonra şekillendirilmeli
* Kurabiyeler düşük sıcaklıkta ve yavaş yavaş pişirilmeli, sık sık kontrol edilmeli
* Kurabiyeler önceden ısıtılmış fırında pişirilmeli
* Pişen kurabiyeler tepsiden sıcakken alınmalı
* Pişen kurabiyeler sıkı kapatılabilen kaplarda saklanmalı. Böylece hem sertleşmez hem de hemen bayatlamaz.
* Kurabiyelerin sertleşmemesi için yanlarına 1-2 dilim kabuklu elma koyulmalı. Böylece kurabiyelerin içindeki nemin dengesi sağlanmış olur.
* Bisküvi ve kurabiyeleri koyduğunuz kutuya 1-2 adet kesme şeker veya yanına 1 avuç pirinç koymak da bayatlamayı geciktirecektir.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık