IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 18.Kasım.2023   #1
Çevrimiçi
~Sadness~
İçli Köfte Tarifi...


Haşlama İçli Köfte Malzemeleri Dış Hamuru için Malzemeler 2 su bardağı sefer kitel 100 gr. kıyma 1/2 adet kuru soğan 1 tatlı kaşığı kimyon 1 tutam tuz Kıymalı Harcı için Malzemeler 2 yemek kaşığı zeytinyağı 400 gr. kıyma 2 adet kuru soğan 1 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı biber salçası 1 avuç ceviz 1 tutam tuz 1 tutam karabiber Haşlamak için Malzemeler Su Tabanı için Malzemeler Yoğurt Üzeri için Malzemeler Tereyağında yakılmış pul biber ve nane Dış hamuru için olan ince bulguru dibi tırtıklı cheesecake kalıbına koyun. Üzerine üstünü hafif geçecek kadar kaynar su ekleyin ve demlenmeye, şişmeye bırakın. Bu arada hamuru için olan soğanı rendenin ince tarafında rendeleyin. şişen bulgurun üzerine kıymayı, rendelenmiş soğanı, kimyonu ve tuzu ekleyip iyice yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru kenara alıp dinlendirin. Kıymalı iç harç için olan soğanı ince ince kıyın. Orta boy bir tavayı ocağa alın, altını açıp ısınmaya bırakın. Isınan tavaya zeytinyağını ekleyin ve soğanları ısınan tavada kavurun. Soğanlar hafif yumuşayıp kendini bıraktığında tavaya kıymayı ekleyin. Tuz ile tatlandırıp kıymaları hafif ezer şekilde içinde topakcık kalmadan kavurun. Pişen kıymalara biber salçalarını ve karabiber ekleyip biraz daha kavurduktan sonra cevizi ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Ocağa bir tencerede su koyun ve kaynamaya bırakın. Küçük bir kaseye bir parça sıvı yağ koyun ve elinizi hafif yağlayın. Hazırladığınız bulgur hamurundan bir parça alın ve elinizle ince olacak şekilde oyarak açın. İçerisine bir kaşık yardımı ile kıymalı harçtan koyun ve kapatın. Tüm hamuru ve iç harcı bu şekilde hazırladıktan sonra kaynayan suyun içerisinde iyice haşlayın ve kenara alın. Servis tabağınızın tabanına yoğurt koyun ve haşladığınız bu içli köfteleri yoğurdun üzerine yerleştirin. Küçük bir tavada tereyağını kızdırın üzerine pul biber ve nane koyup köftelerin üzerine gezdirerek servis edin.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık