IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 08.Kasım.2023   #1
Çevrimiçi
Bizimkiler.Net
Migrene İyi Gelen Renkler


Bazı renklerin migren sorununa iyi geldiğini biliyor muydunuz? Migren tedavisinde bilinen tıbbi tedavilerin yanında çeşitli alternatif tedaviler de bulunmaktadır. Bunlardan birisi de kromoterapi yani renk terapisidir. Özellikle bazı renkler migren sorunu çeken kişilere iyi gelmektedir. Örneğin 1990 yılında yapılan bir araştırmada migren hastası kişiler yanıp sönen kırmızı ışıklara maruz bırakıldılar ve bu kişilerin %93 ünde bu uygulama migreni hafifletmede yardımcı oldu. İşte size migrene iyi gelen renkler:

Kırmızı bacaklara ve kollara etki eder


Renk terapisi uygulamasında farklı renkler vücutta farklı şeylere etki etmektedir. Örneğin kırmızı rengin bacaklara ve ayaklara etki ettiğine inanılmaktadır. Ayrıca psikolojik açıdan cesareti ve sadakati temsil etmektedir. Mavi ve mor rengin de migrene iyi geldiği düşünülmektedir.



Mavi renk yatıştırıcıdır


Mavi renk yatıştırıcı, sakinleştirici ve huruz verici bir renktir. Renk terapisinde mavi yatıştırıcı bir renktir. Bu nedenle migreni hafifletmede ve hatta iyileştirmede yardımcı olduğu düşünülmektedir Mavi renkli besinlerin de benzer etkilere sahip olduğu düşünülmektedir. Erik, üzüm ve yaban mersini vücut için oldukça faydalı meyvelerdir. Renk terapistleri mavi renkli meyvelerin migren ağrılarını hafifletmede ve vücudu sakinleştirmede faydalı olduğunu bildirmektedir.



Mor duyguların rengidir


Renk terapisinde mor duyguların rengidir ve bir tür meditasyon etkisi yapar. Mor ayrıca mavi ile birlikte kullanıldığında migren ağrıları için faydalı olabilir. Böğürtlen ve patlıcan gibi mor renkli besinler de migren ağrılarında yardımcı olur.



Migren için renk terapisi


Migren terapisinde mavi ve mor renklerin uygulanmasında kişi mavi ve mor ışıklara sırasıyla maruz bırakılır. İlk 30 dk mavi ışığa ve sonraki 15 dk mor ışığa maruz bırakılır. Bu uygulama migreni hafifletmeye yardımcı olmak için günde 2 defa uygulanır. Ayrıca mavi ve mor renkli besinleri yemek migreni önleme ve tedavide yardımcı olabilir.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık