IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 08.Kasım.2023   #1
Çevrimiçi
Bizimkiler.Net
Hemoroit, Nedenleri, Belirtileri ve Tedavisi


Hemoroit, Nedenleri, Belirtileri ve Tedavisi


Hemoroid ( basur ) toplumda sık rastlanan bir hastalıktır. Kadınlarda erkeklerden daha fazla görülür. Hemoroid anüste toplardamarların şişmesidir. Sonrasında bu damlarlar varis haline gelir. Daha ileri durumda şişen bu toplardamarlar anüsten dışarı çıkar ve daha kötü bir görüntü ve durum oluşur.

Hemoroidin nedenleri nelerdir?


Halk arasında basur olarak da bilinen hemoroidin bilinen en temel nedeni kabızlık sorundur. Kabızlık sorunu yaşayan kişiler katı dışkısını daha seyrek, kuru ve zorlanarak yapar. Ayrıca hemoroid oluşumunda hareketsiz bir yaşam, sürekli oturma, beslenme şekli gibi etkenlerin de rolü vardır. Hemoroid kimi zaman hamilelik döneminde de hamileliğin getirdiği şartlardan dolayı gelişebilir. Yaşlı insanlarda daha fazla görülebilir.

Hemoroidin belirtileri nelerdir?


Katı dışkıyı yaparken kanama olması ( kan, parlak kırmızı renktedir )
Makatta kaşıntı, yanma ve ağrı
Makatta akıntı olması
Oturmada güçlük
Katı dışkıyı yaparken acı çekme ve rahatsız hissetme

Hemoroidin tedavisi nasıldır?


Eğer makattan kan geliyorsa bunun mutlaka hekim tarafından tetkik edilmesi gerekir. Çünkü makattan gelen kan hemoroid sorununa işaret etmeyebilir. Belki kanser gibi bir neden de ortaya çıkabilir. Onun için kanama var ise mutlaka hekime danışılmalıdır.

Hekim hemoroid tanısını koyduktan sonra ağızdan alınan ilaçlar, makattan fitil ve kremlerle ilaç tedavisini başlatır. Ayrıca hastaya diyet planı verir. Diyette hastanın hemoroid sorununa daha iyi gelecek bir beslenme şekli önerilir. Hekimin gerek gördüğü durumda hemoroid sorunu ameliyat ile de halledilir.

Hastalığın tedavisinde yaşam şekli de önemlidir. Sürekli oturan, hareket etmeyen hemoroid hastası kişilerde iyileşme daha zordur. Düzenli olarak spor ve egzersiz yapmak gerekir.

Ayrıca katı dışkı yapıldıktan sonra makat su ile iyice temizlenmelidir. Su ile temizlerken sabun kullanmamak gerekir. Su içine papatya çayı atılarak yapılan oturma banyoları da hemoroid sorununa iyi gelecektir.

Hemoroid sorununa karşı nasıl beslenmelidir?


Hemoroid sorununa karşı öncelikle kabızlığı önleyici tarzda beslenmek esastır. Bunun için de lif yönünden zengin besinleri tüketmek gerekir. Kepekli besinlere, bakliyat, sebze ve meyve tüketimine önem verilmelidir. Ayrıca bol bol su içmek gerekir.

Kabızlık sorunun yaşayan kişi egzersiz yapmayı da ihmal etmemelidir. Egzersiz bağırsakların daha iyi çalışmasını sağlayarak kabızlık riskini azaltmaya yardımcı olur. Kafeinli içecekleri ( çay, kahve v.b. ) tüketmemek gerekir. Çünkü bu tür içecekler makattaki yanma ve kaşıntıyı azdıracaktır. Hemoroid hastası kişiler kızartılmış, acılı ve baharatlı yiyeceklerden de uzak durmalıdırlar.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık