IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 08.Kasım.2023   #1
Çevrimiçi
Bizimkiler.Net
Diyet Kalitesini Geliştirmek Tip 2 Diyabet Riskini Azaltıyor


Diyet Kalitesini Geliştirmek Tip 2 Diyabet Riskini Azaltıyor



Harvard Halk Sağlığı Okulu tarafından yapılan bir araştırmaya göre diyet kalitesini geliştirmenin tip 2 diyabeti önlemeye yardımcı oluyor, hem de diğer yaşam şekli değişikliklerinden bağımsız olarak. Yani kişinin sadece diyetinde yapacağı ılumu değişikler bile tip 2 diyabeti önlemede yardımcı oluyor.

Harvard Üniversitesi araştırmacıları 4 yıllık bir sürede yaptıkları araştırmada ve uygulamalarda diyet kalitesini geliştirerek tip 2 diyabeti önlemede olumlu sonuçlar elde ettiler.

Araştırma kapsamında 2 farklı denek grubu oluşturuldu. Bir gruba diyet kalitesini geliştirici diyetler uygulandı. Diğer grubun diyetinde ise herhangi bir değişiklik yapılmadı.

Diyet kalitesi geliştirilen grubun günlük diyetinde daha fazla tam tahıllara, sebzelere ve meyvelere ve daha az tatlı içeceklere, daha az işlenmiş yağlara yer verildi. Araştırma sonunda diyet kalitesi geliştirilen grupta tip 2 diyabet gelişme riski %20 azaldı.

Araştırmada ayrıca ayrı olarak kilo verme, fiziksel aktivitede artış gibi yaşam şekli değişikliklerinin de tip 2 diyabet riskini azaltıp azaltmadığına bakıldı. Ve görüldü ki kilo, fiziksel aktivite gibi değişkenler gerçekten tip 2 diyabet ile yakından alakalı konular. Tip 2 diyabeti önlemede normal kilolarda kalmak ve fiziksel olarak daha aktif olmak önemli unsurlar.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık