IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 19.Mayıs.2023   #1
Çevrimiçi
Bizimkiler.Net
Kremalı Böğürtlen Soslu Lavantalı Muhallebi


Ocakta
4 - 6 Kişilik
20 dk
(Hazırlanma Süresi)
20 dk
(Pişirme Süresi)

Malzemeler

Muhallebi için:

500 gr süt
35 gr pirinç unu
30 gr lavanta
1 adet limonun kabuğu
100 gr toz şeker
200 gr krema

Böğürtlen sosu için:

100 gr böğürtlen
8 gr mısır nişastası
20 gr toz şeker
10 gr limon suyu
200 gram su

Lavantalı Muhallebi Nasıl Yapılır?

1. adım: Lavanta tohumu ve limon kabuğunu temiz bir bezin içerisine alıp sarın.

2. adım: Diğer tarafta bir tencere içerisine 125 gr sütü, nişasta ve şekeri ilave edip ateşe koymadan önce bir çırpın.

3. adım: Şeker ve nişastanın sütün içerisinde açıldığını gördüğümüz zaman kalan sütü de ekleyin. Ardından da kremayı ilave edin.

4. adım: Muhallebiyi ocağa alın altını kısık ateşte açın ve yavaş yavaş pişsin. Sürekli karıştırarak muhallebi koyulaşıncaya kadar pişirin.

5. adım: Sos tavasının içerisine böğürtlenleri, limon suyunu, su, ve suda açılmış nişastayı ekleyin.

6. adım: Ocağa alıp altını iyice açın kaynadığını gördükten sonra altını kısıp bir beş dakika kadar daha kısık ateşte kaynatın.

7. adım: Kıvama gelen muhallebiyi ocaktan alıp içerisinde ki beze sarılı lavantayı da içerisinden çıkarın ve muhallebiyi kaselere dökün üzerine de hazırlamış olduğunuz böğürtlen sosunu döküp servis edin.

Afiyet olsun.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık