IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 24.Ekim.2023   #1
Çevrimiçi
~ Www.ircforumda.net ~
Chery Türkiye'de Üretim İçin Harekete Geçti




Dünyanın önde gelen otomobil üreticilerinden Chery, Türkiye'de üretim için bakanlıklarla görüşmelere başladığını açıkladı. İlk olarak bir Ar-Ge merkeziyle işe başlanması beklenen süreçte, fabrika yatırımının da geleceği belirtiliyor.

Dünyanın önde gelen otomobil üreticilerinden Chery, geçen sene yeniden Türkiye pazarına giriş yaparak otomobil tutkunlarını bir hayli heyecanlandırdı. Bu süreçte özellikle amiral gemisi modeli Tiggo 8 Pro ile önemli satış rakamlarına imza atan firma son olarak ülkemizde üretim için ilk adımı attı.

Chery, Türkiye'de üretim için harekete geçti

Habertürk'ün haberine göre Chery, Türkiye'de üretim için bakanlıklarla görüşmelere başladığını resmen açıkladı. Chery International Başkanı Zhang Guibing tarafından yapılan açıklamalara göre marka şu an için Ticaret Bakanlığı ile irtibat halinde ve çok yakında resmi adımları atmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Chery'nin Türkiye'deki faaliyetlerini bir üst seviyeye taşıması için ilk olarak bir Ar-Ge merkeziyle işe başlanması bekleniyor. Ardından fabrika yatırımının geleceği belirtilirken, burada yapılacak yaptırımın oldukça büyük olacağının altı çiziliyor.

Chery, rekor kırıyor: 2 ayda pazarı ele geçirdi!

Yapılan açıklamada henüz kesinleşmiş bir durumun olmadığı ve görüşmelerin devam ettiği ifade ediliyor. Bu kapsamda markanın fabrika yatırımında Türkiye'nin satış rakamlarının yanı sıra ülkemizden ihracat yapılabilecek çevre ülkelerin verilerinin de titizlikle değerlendirildiği söyleniyor.

Zhang Guibing'in konu ile ilgili açıklamaları ise şöyle;

"Türkiye otomotivde çok büyük bir pazar. Bizim için çok önemli bir ülke. Chery'nin Avrupa hamlesinde bir köprü. Bunun yanında bir otomobil üretmek için tüm alt yapıya sahip. Yedek parçadan teknolojisine kadar tüm üretimi gerçekleştirebileceğiniz bir ülke. Türkiye'ye yatırım yapmayı kesinlikle değerlendiriyoruz. Şu an için kesinleşmiş bir durum yok. Araştırmalarımız devam ediyor

Bizim yapacağımız fabrika yatırımı çok büyük olacak. Bunun için fizibilite çalışmaları yapıyoruz ve bu zaman alan bir çalışma. Ticaret Bakanlığı ile irtibat halindeyiz. Bir Ar-Ge merkezi ile başlayıp daha sonrasında fabrika yatırımı yapmayı değerlendiriyoruz. Fabrika yatırımında sadece Türkiye'nin satış rakamlarına bakmıyoruz. Türkiye'den ihracat yapabileceğimiz çevre ülkelerin de satış rakamlarına bakıyoruz. Türkiye'ye yatırım yapmamız için ihracat ve iç pazar dahil 150-200 bin adet bandını yakalamamız gerekiyor"

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Kaynak: Shiftdelete / Otomobil
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık