IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 05.Ocak.2024   #1
Çevrimiçi
~ Www.ircforumda.net ~
Üreyici ve Yaratıcı Zeus


Ardından ikinci evliliğine başlar Zeus. Onun adı ise Themis’dir ve adaleti simgeler. Ardından bir evlilik daha yapar. Bu sefer de Eurynome ile evlenir. Dördüncü karısı ise Mnemosyne’dir ve onunla evliliğinden dokuz esin perisi olan Musalar doğar.

Ardından kardeşi Demeter ile birlikte olur. Bu evliliğinden Persephone doğar. Evet hani şu daha sonra Hades’in kaçırıp karısı yaptığı Persephone…

Son karısı Hera’dan ise ateş tanrısı Hephaistos, savaş tanrısı Ares, gençlik tanrıçası Hebe ve ebe tanrıça Eileithyia doğar. Ardından gidip Atlas’ın kızı Maia ile birlikte olur ve bu ilişkiden Hermes doğar. Kendi alnından Athena çıkar.

Ardından Semele ile birlikte olur ve bu ilişkisinden de Dionysos doğar. Keçi sütü etkisi mi bilinmez ama Zeus birçok tanrının, ölümlünün ve yarı tanrının doğmasına sebep olmuştur. Bu konuya daha sonra döneceğim. Şimdi şimşeklerin hakiminin ilişkilerine girmişken biraz daha devam edelim.

Antiope ile de birlikte olmuştur. Ancak evlilik ya da aşk söz konusu değildir. Gece olunca Antiope uyuduğu sırada Satyr biçimine girerek yatağına girer. Bu arada Satyr yarı keçi yarı insan ürpertici bir mitolojik yaratık…
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık