IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 30.Aralık.2023   #1
Çevrimiçi
~ Www.ircforumda.net ~
Dünyada 2023'te birçok ünlü isim hayatını kaybetti


Dünya, 2023 yılında Friends dizisiyle tanınan Matthew Perry'den güçlü sesi ve sahne performanslarıyla bilinen Rock'n Roll'un Kraliçesi lakaplı ABD'li şarkıcı Tina Turner'a kadar birçok ünlü ismin ölümüne tanık oldu.
Dünya çapında birçok olayın yaşandığı 2023 yılında çok sayıda ünlü isim de hayatını kaybetti. Gelmiş geçmiş en başarılı sitcom dizilerinden birinin yıldızı, Tina Turner'ın ölümü bu yıla damgasını vurdu.


İşte 2023 yılında hayatını kaybeden yabancı ünlüler...MATTHEW PERRY
"Friends" dizisindeki "Chandler Bing" rolüyle hafızalara kazınan 54 yaşındaki ABD'li oyuncu Matthew Perry, 28 Ekim'de hayatını kaybetti. ABD'de "Televizyonun Oscarları" olarak nitelendirilen Emmy ödülüne aday gösterilen Perry'nin ölümünün anestezik amaçlı kullanılan ketaminin etkilerinden kaynaklandığı belirlendi.



SINEAD O'CONNOR
Sinead O'Connor ismiyle tanınan ve Müslüman olduktan sonra Şüheda adını alan 56 yaşındaki İrlandalı şarkıcı, 26 Temmuz'da yaşamını yitirdi. "Nothing Compares 2 U" şarkısıyla 90'lı yıllarda dünya çapında ün kazanan, solo albümlerinin yanı sıra adını yardım konserleriyle de duyuran ünlü şarkıcı, 2018'de Müslüman olduğunu duyurmuştu.


TINA TURNER
Güçlü sesi ve sahne performanslarıyla bilinen "Rock'n Roll'un Kraliçesi" lakaplı ABD'li şarkıcı Tina Turner, 24 Mayıs'ta hayatını kaybetti. Turner, profesyonel hayatı boyunca, müzik dünyasına kazandırdığı eşsiz eserlerle adından söz ettirirken, hit parçalarıyla da dönemin en ilham verici sanatçılarından biri oldu.


KENZABURO OE
Japonya'da barışçıl anayasa taraftarlığı ve nükleer güç karşıtı görüşleriyle tanınan Nobel ödüllü yazar Kenzaburo Oe, 3 Mart'ta yaşamını yitirdi. Eserlerinde genellikle İkinci Dünya Savaşı sonrası yetişen kuşağın duygularına yer veren Oe, güçlü top*lumsal ve siyasal eleştirileriyle Japon edebiyatında kendine özgü bir yer edindi. Oe aynı zamanda 1994'te Nobel Edebiyat Ödülü'ne layık görülerek, bu ödülü alan ikinci Japon yazar oldu.


MILAN KUNDERA
"Var Olmanın Dayanılmaz Hafifliği" adlı romanı başta olmak üzere edebiyat dünyasına çok sayıda eser kazandıran Çek asıllı Fransız yazar Milan Kundera, 11 Temmuz'da hayatını kaybetti. 20. yüzyılın önemli yazarlarından biri olarak gösterilen Kundera, kaleme aldığı roman, öykü, deneme ve şiirlerle edebiyat dünyasının en tanınmış isimlerinden biri oldu.


Kaynak: AA / Güncel
Dünya Magazin Güncel Haberler
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Açık
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık